Plus- en minpunten
 • Comfortabele geometrie voor lange ritten
 • Shimano Sora groep doet wat het moet doen
 • Bevestiging voor talloze accessoires
 • Schijfremmen bieden krachtige remprestaties
 • Uitgerust met steekassen
 • 32 mm brede banden voor verhoogd comfort
 • Beperkt schakelbereik
 • Mechanische schijfremmen zijn minder goed doseerbaar dan hydraulische schijfremmen

Beschrijving

De Trek Domane AL 3 Disc is de perfecte fiets voor de recreatieve racefietsers. Deze fiets is voorzien van alle gemakken die jouw ritjes tot één groot feest maken! De fiets heeft zeer degelijk aluminium frame. Het frame kan goed tegen een stootje en is licht genoeg om met plezier op te fietsen. Daarnaast heeft de Domane AL 3 Disc een carbon voorvork met IsoSpeed. Hiermee worden trillingen van het wegdek geabsorbeerd, waardoor je lichaam minder snel vermoeid raakt tijdens een langere tocht. Met de comfortabele Domane geometrie zit je iets rechter op de fiets, hierdoor rij je lachend lange tochten!

De Shimano Sora afmontage is ideaal voor recreatieve fietsers. De versnellingsgroep heeft een 2x9 aandrijving, wat je ruim voldoende bereik geeft in het vlakke Nederland. De versnellingsgroep doet wat het moet doen, al zal je nooit de snelste schakelprestaties hebben met deze fiets. Dat is voor jou ook niet de grootste zorg, want jij wilt gewoon betrouwbare schakelprestaties om lekker je rondjes te maken. Bovendien is deze groep net wat duurzamer dan de Claris groep. De Domane AL 3 Disc is, zoals de naam verklapt, uitgerust met schijfremmen. Hiermee heb je meer remkracht en betere doseerbaarheid dan met velgremmen.

De afwerking met Bontrager onderdelen zorgt dat er een goede prijs-kwalitetisverhouding wordt gewaarborgd. De Domane AL 3 Disc is voorzien van 32 mm brede banden. Dit zorgt voor nóg meer comfort en maakt de fiets geschikt voor het rijden over (kleine stukjes) gravel. De vernieuwde Domane AL serie is bovendien standaar met steekassen uitgerust. Dit verhoogt de stijfheid en het gebruiksgemak van de fiets. Met de talloze mogelijkheden voor accessoires heb je genoeg opties. Je kunt eenvoudig spatborden en bagagedragers monteren en er is ruimte voor een derde bidonhouder op de bovenbuis. Met deze fiets maak jij met plezier je kilometers. Ook voor de meer ervaren racefietser is het een prima keus als vervanging van je oude afgetrapte racer. De Domane AL 3 Disc maakt racefietsen toegankelijk voor iedereen!

Let op: De afgebeelde accessoires worden niet standaard meegeleverd.

Dankzij de verandering in de geometrie kan de Domane serie ook worden gebruikt als damesracefiets. Toch is het wellicht wel handig om het zadel te veranderen naar een dames racezadel.

Lees hier alles over Trek

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Trek Domane

12GO’s Keuzehulp: Racefietsen tussen de €1000 en €2000

Je hebt besloten een nieuwe racefiets te kopen, het budget is vastgesteld en je hebt wellicht al in je hoofd waar je nieuwe fiets minimaal aan moet voldoen. Vervolgens ga je kijken in de winkels en op internet en ziet dat er wel erg veel keuze is. Met dit blog willen we je helpen makkelijker een keuze te maken zodat jij straks lekker kan gaan fietsen op je nieuwe racefiets!

Trek Domane AL: Bijzonder comfortabele beginnersfietsen

Als beginnende fietser is de Trek Domane AL een uitstekende keuze. Het betrouwbare rijgedrag en de comfortabele zithouding zijn perfect voor iedereen die kennis wil maken met het wielrennen. Daarnaast zijn de fietsen oerdegelijk en afgemonteerd met degelijke Bontrager onderdelen. Lees alles over de Domane AL in ons blog!

Specificaties

Algemeen

Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium
Model
 • Herenfiets
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Sora
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Mechanische schijfremmen
Versnellingen
 • 2 x 9
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
As voorwiel
 • Steekas - 100x12mm
As achterwiel
 • Steekas - 142x12mm
Gewicht
 • 10.54 kg (Maat 56)
Materiaal velg
 • Aluminium

Frame

Afmontage

Onderdelen

Wielen