Trek Domane AL 2 WSD 2018

 • Hulp bij het kiezen van jouw racefietsl

  Hulp bij het kiezen van jouw racefiets

  Met de juiste fiets haal je maximaal plezier uit het fietsen. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om de fiets te vinden die aansluit op al jouw wensen. Wij geven je graag wat handvatten voor het kiezen van jouw nieuwe fiets.&am

Plus- en minpunten
 • Comfortabele Geometrie
 • Licht gewicht aluminium frame
 • Shimano Claris afmontage
 • Special damesstuur en -zadel
 • Huismerk remmen zijn zwaarder dan origineel Shimano

Beschrijving

Plezier en avontuur. Juist als beginnende fietsster is het belangrijk dat je comfortabel zit tijdens een lange rit. De Trek Domane AL 2 WSD 2018 maakt dat mogelijk. Trek heeft bij deze fiets nagedacht over de perfecte zithouding. Met deze fiets kun je prima die toertocht uitzitten en aanhaken bij die groep mannen! Een fijne fiets voor de beginnende fietsster.

De Trek Domane AL 2 WSD 2018 is een aluminium endurance fiets. Speciaal voor dames. Deze Domane is voor geschikt voor fietsers die niet heel diep op de racefiets willen zitten. De comfortabele geometrie zorgt ervoor dat je 'lekker' zit en je je krachten goed kwijt kunt.

Deze AL 2 uitvoering is afgemonteerd met een Shimano Claris groep. Deze groep is prima voor heerlijke ritten over de vlakke fietspaden. Wil je meer vuur, kijk dan eens naar de Domane AL 3 of hoger. De fiets heeft een carbon voorvork en net zoals alle andere Trek fietsen, levenslang garantie.

Lees hier alles over Trek

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Trek Domane

Specificaties

Algemeen

Model
 • Damesfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

De versnellingsgroepen staan per merk van lage naar hoge kwaliteit gesorteerd in dit filter.

 

 • Shimano Claris
Versnellingen
 • 16
Crankstel

Het crankstel is tandwielen (kettingbladen) plus crankarmen. Het crankstel is er in verschillende verzetten. 


Compact: 50/34 of 52/36. Wordt door 95% van de wielrenners gebruikt en is geschikt voor zeer allround gebruik. Of het nu gaat om polderwegen of hoge cols u kunt hiermee overal uit de voeten.Dubbel: 52/39 of 53/39. Ook wel race genoemd wordt gebruikt door de profs of zeer fanatieke rijders. Het verzet is groter waardoor en meer vermogen nodig is.Triple: 50/39/30 Wordt gebruikt op de instapmodellen. U kunt hiermee hetzelfde als met het compact crankstel maar de stapjes tussen de verschillende versnellingen zijn kleiner.

 • (Semi) Compact
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride feitsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder is slechte omstandigheden.

 

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

 

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Velgremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Gewicht
 • 9.86 kg

Frameset en vering

Afmontage

Onderdelen

Wielen

Productvragen

Hoi,
Ik ben 1.72, kan ik dan het beste maat 52 of maat 54 nemen?
Zitten er pedalen op de fiets bij aflevering?
Groeten, Kim
 • Dag Kim, bij een 52cm zul je iets dieper zitten (iets meer een racehouding) en bij een 54cm wat rechter op. Er zitten standaard pedalen bij de fiets (echter geen spd of klikpedalen).
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Hallo,

Ik zie bij de framematen andere lengtes van de berijder aangegeven dan op de site van trek.com. Voorbeeld: framemaat 50 staat hier als 1.64-1.70, op trek.com staat bij framemaat 50: 1.57-1.64. Wat is dan juist? Ik ben nl. 1.68 m en kom volgens berekening uit op een framemaat 52. Dat klopt ook bij trek.com, maar wordt met de maatgeving zoals hier aangegeven twijfelachtig.

Dank voor de reactie!
 • Met een lengte van 168cm is een 52cm versie de beste optie. Ik zal het maat advies op onze website even laten controleren.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Beste,

Heeft deze fiets al een bidonhouder?
Zo nee, kunnen de bidonhouders die jullie verkopen er allemaal op?

Ik hoor het graag.
Groetjes Yannique
 • Op deze fiets is niet standaard een bidonhouder meegeleverd.
  Wel kunnen wij al bidons op deze fiets monteren. Hierbij een link naar de bidonhouders: https://www.12gobiking.nl/accessoires/bidonhouders
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!