Tacx Vortex Smart T2180 Fietstrainer

34% KORTING
Tacx Vortex Smart T2180
Tacx Vortex Smart T2180
Tacx Vortex Smart T2180
Tacx Vortex Smart T2180
Tacx Vortex Smart T2180
×
Tacx Vortex Smart T2180
Tacx Vortex Smart T2180
Tacx Vortex Smart T2180
Tacx Vortex Smart T2180
Tacx Vortex Smart T2180
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor Zwift
 • Aansturen en uitlezen via smartphone, tablet of PC
 • Verbinding via Bluetooth en ANT+
 • Geschikt voor 26 t/m 29" wielen
 • Eenvoudige montage
 • Voorwielsteun meegeleverd
 • Geen ANT+ dongel meegeleverd
 • App/software nodig voor bediening
 • Beperkt wattage en stijgingssimulatie voor gevorderde fietser

Beschrijving

De Tacx Vortex Smart T2180 een interactieve fietstrainer met elektrorem. Dankzij de Bluetooth en ANT+ signalen kun je de trainer koppelen aan je smartphone, tablet of PC om zo de weerstand van de trainer aan te passen. De Vortex Smart heeft echter wel stroom nodig om gebruik te maken van de elektronische functies. Stand alone is de trainer ook te gebruiken maar dan fiets je in slechts één weerstand. Het maximale vermogen van 950 watt is voldoende om goed fit te blijven met je indoor training maar kan voor de fanatieke sprinter te weinig zijn. De maximale hellingshoek die gesimuleerd kan worden bedraagt 7%.


Het bevestigen van de trainer gaat eenvoudig dankzij het quick release systeem. Je klemt je achterwiel stevig in de trainer en stelt deze af, de rem heeft drie standen voor verschillende wielmaten en is geschikt voor mountainbikes en racefietsen. Ook is de trainer geschikt voor steekassen door middel van optionele adapters.

Om maximaal gebruik te maken van de trainer koppel je de fietstrainer met smartphone of tablet via Bluetooth of ANT+ om gebruik te maken van bijvoorbeeld de gratis Tacx app. Via deze app kun je de trainer handmatig een hogere weerstand laten bieden, of dit automatisch laten doen door het fietsen van een film of route. Via het ANT+ signaal kan de trainer ook gekoppeld worden met een PC of laptop via een USB ANT+ dongel, deze wordt niet met de Bushido meegeleverd. Ook via deze PC koppeling kun je de trainer nu automatisch in weerstand laten aanpassen, of handmatig via de juiste software.

De Tacx Vortex Smart is een trainer voor de hobbyist die graag thuis doorfietst met slecht weer maar geen genoegen neem met een basismodel. Als je graag films wilt fietsen en via software je gegevens bij wilt houden maar niet het duurste segment wilt, is de Vortex Smart een perfecte keuze.

Bekijk de volgende categorieën: Fietstrainers

Test deze trainer in onze winkel!

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling. Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

Keuzehulp: welke fietstrainer is het beste voor jou?

In deze fietstrainer koopgids vertellen we alles over de nieuwste fietstrainers. We vergelijken de meest populaire modellen in vier verschillende segmenten. We bespreken alle trainers, in iedere prijsklasse, die dit seizoen verkrijgbaar zijn.

Interactief trainen: wat heb je nodig?

Om een interactieve trainer optimaal te benutten en apps als Zwift of TrainerRoad te kunnen gebruiken heb je naast de trainer zelf vaak nog een aantal accessoires nodig.

Past mijn fiets op deze trainer?

Met name als je een fiets met steekassen hebt is het belangrijk om te controleren of jouw fiets met een trainer te combineren is. Bekijk de specificaties van het product of doorloop het stappenplan op ons blog om te bepalen of jouw fiets op deze trainer past.

Specificaties

Algemeen

Type fietstrainer

Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.

 

Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.

 

Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.

Smart Bike/Stationaire trainer: Bij deze trainers heb je geen fiets meer nodig om te trainen, maar rij je direct op het apparaat, dit geeft een nog echter gevoel.

 

Smart trainer: Trainingen hiermee zijn uit te lezen via software maar de trainer kan niet aangestuurd worden.

 • Interactieve trainer
Plaatsing fiets
 • Wheel-on
Fietstrainer rem

Magneetrem: Simpele rem welke vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.

 

Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan handmatig niet worden aangepast.

 

Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.

 

Motorrom: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

 • Elektrorem
Bediening

Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.

 

Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.

 

Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.

 • Door software
Te koppelen via
 • ANT+
 • Bluetooth
Netspanning nodig
 • Ja
Stijgingspercentage
 • 7%
Geschikt voor steekas
 • Ja, via adapter
Maximale Vermogen
 • 950 Watt

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Functionaliteit

Productvragen

Afgelopen week heb ik een Shimano trainingswiel met een 11 cassette voor mij Merida Lampre 400 gekocht. Bij het plaatsen van mijn fiets in de Tacx Vortex blijkt nu dat in stand 2 het wiel niet de roller raakt. Heb de roller van de Tacx nu in stand 1 geplaatst maar dan drukt de roller - ook in de 'vrij'-stand altijd daar tegen aan. Als ik de handle aantrek dan zit de band er zeer stevig tegenaan. Is dit wel juist? Bij mijn gewone achterwiel moest de roller in stand 2 (maar aangetrokken slipte deze wel soms wat door). Vandaar mijn vraag.
 • Je kunt de Tacx naast stand 1 en 2 ook nog afstellen met de stelschroef aan de achterzijde. Waarschijnlijk staat deze nu flink strak aangedraaid. Het is wellicht verstandig deze ook wat losser te draaien zodat je de juiste grip behoud.
  Beantwoord door: Team 12GO biking