Stromer ST2 S 2019

 • Speed Pedelec Testen?l

  Speed Pedelec Testen?

  Ben jij geïnteresseerd in een Speed Pedelec, of wil je gewoon eens ervaren hoe het is om op een E45 fiets te rijden? Dan kan je bij ons een Speed Pedelec testen.

Plus- en minpunten
 • Sterkste accu op de markt
 • Topsnelheid van 45 km per uur
 • Perfect afgewerkt frame
 • Elektronisch schakelen
 • Shimano XTR Di2

Beschrijving

Ben je opzoek naar de perfecte E-bike om naar je werk te fietsen? Dit is misschien wel de hoogwaardigste Speed-pedelec van dit moment. De Stromer ST2 S is een vernieuwende en sportieve E-bike die jou ondersteund tot maar liefst 45km per uur! De ST2 S is voorzien van innovatieve en super hoogwaardige onderdelen zoals elektrisch schakelen en smartphone integratie. Dit maakt deze sportieve bike geschikt voor woon- werkverkeer. 

De SYNO Drive-motor in het achterwiel wordt gevoed door de grootste accu in de E-bikemarkt. Met bijna 1000WH heb je dan ook genoeg om in zowel vlak als bergachtig landschap te fietsen. 

De Stromer is te verbinden met je smartphone zodat je live gegevens kan checken zoals je rijgegevens en gps, maar ook krijg je een melding wanneer de fiets niet op slot staat.

De fiets schakelt met het beste schakelsysteen wat er is, Shimano XTR Di2!

Omdat deze fiets ondersteuning geeft tot 45 kilometer per uur is het verplicht om een kenteken te registreren en een WA te verzekering af te sluiten.

Lees hier alles over Stromer

Bekijk de volgende categorieën: Speed Pedelecs

Handige informatie

Steven
Contentmanager

Verplichtingen bij een E45 fiets

Bij het rijden op een E45 fiets moet je weten welke regels daarbij komen kijken. Sinds 1 januari 2017 wordt de E45 fiets in de wetgeving als een bromfiets gezien. Dit betekent dat de fiets een geel kenteken moet hebben dat bij de RDW geregistreerd wordt. Als je bij 12GOBiking een E45 fiets koopt, doen wij dat voor je. Je bent verplicht minimaal een WA verzekering af te sluiten, omdat je fiets geregistreerd staat als motorrijtuig. Daarnaast moet je je, niet heel verrassend, aan de verkeersregels houden. Dus binnen de bebouwde kom met 45 km/u rijden op de rijbaan en op het bromfietspad 30 km/u. Buiten de bebouwde kom mag je de teller op laten lopen tot 40 km/u op het bromfietspad. Het is ook verplicht om een rijbewijs te hebben om op een E45 te mogen rijden. Ten slotte moet je altijd een helm dragen als je op een E45 rijdt. Deze moet voldoen aan de ECE 22.05-norm of de NTA 8776:2016-norm. Dit betekent dat je een 'normale' bromfietshelm en een speciale speed-pedelec-helm mag gebruiken, waarbij de laatste optie absoluut de voorkeur heeft.

 • Je gaat lekker hard
 • Je moet je aan een aantal regels houden

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Type elektrische fiets
 • E-speed (45 km/u)
Plaats accu

De plaats van de accu is afhankelijk van de plaatsing van de motor en type frame ( dames of heren )

 • Geïntegreerd in frame
Plaats motor

De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rij-eigenschappen van de fiets.

Voorwielmotor: Met een voorwielmotor word je als het ware vooruit getrokken. Bij natte en/of gladde omstandigheden loop je hierdoor het risico dat je voorwiel in een scherpe bocht wegglijdt.

Middenmotor: De middenmotor heeft het meest stabiele rijgedrag. Omdat het zwaartepunt laag bij de grond en in de trapas zit voelt een middenmotor heel natuurlijk aan.

Achterwielmotor: Een achtwielmotor is bijna letterlijk een steuntje in de rug. Deze motor maakt het achterwiel wel een stukje zwaarder en heeft een minder efficiënte aandrijving.

 • Achterwielmotor
Motor type
 • Stromer
Versnellingen
 • 11
Type sensor
 • Trapkrachtsensor
Type versnelling
 • Derailleur
Geveerde voorvork

Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.

 • Vaste voorvork
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Bagagedrager
 • Nee
Gewicht
 • 27 kg
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano XTR
Type aandrijving

Een fiets met riemaandrijving is extreem onderhoudsvriendelijk. Een riem slijt namelijk een stuk minder hard dan een ketting en daarnaast zitten de versnellingen verwerkt in de naaf of in de trapas. Hierdoor zal bij het verwisselen van een versnelling de riem in dezelfde rechte lijn blijven liggen, wat ervoor zorgt dat deze minder weerstand geeft en stiller is dan een gewone ketting. Daarnaast blijft de riem een stuk schoner en kan deze niet gaan roesten in tegenstelling tot een gewone ketting. Dit komt omdat er geen olie nodig is om de riem te smeren. Dit is toch wel heel erg fijn als je met je nette kleding op de fiets stapt.

 • Ketting
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium

Frameset en vering

Afmontage

Onderdelen

Wielen

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.

 • Zorgeloos je Speed Pedelec kopenl

  Zorgeloos je Speed Pedelec kopen

  Het verzekeren, registreren en ten naam stellen van de Speed Pedelec regelen wij voor je.

 • Geen kosten voor RDW-registratiel

  Geen kosten voor RDW-registratie

  Je betaald niks extra voor het registreren van je Speed Pedelec voor de openbare weg. Wij regelen de RDW-registratie.

 • Geen rijklaarmaakkostenl

  Geen rijklaarmaakkosten

  De fiets wordt compleet afgesteld: afstellen, kabels trekken en inkorten, spaken nalopen, cranks aandraaien en nog veel meer. Gratis.