Focus Paralane 8.9 GC 2019

 • OUTLET SALEl
Plus- en minpunten
 • Sram Apex5 11-speed groepset
 • Shimano WH-RS170 Disc wielset
 • Mavic Aksium Disc Hydraulische schijfremmen
 • Comfortabele geometrie

Beschrijving

Wanneer je graag lange dagen in het zadel zit en altijd op zoek bent naar nieuwe avonturen, dan is de Paralane 8.9 GC de ideale racefiets voor jou. Deze racefiets heeft een comfortabele geometrie en is afgemonteerd met de Sram Apex 11-speed groepset. Dit zorgt er niet alleen voor dat deze fiets er heel strak uitziet, maar je ook nog eens over betrouwbare schakelprestaties beschikt. Daarnaast zorgt het lichtgewicht carbon frame ervoor dat deze fiets in iedere omgeving is in te zetten, of je door buitenlandse bossen gaat fietsen of door de vlakke polders gaat racen. 

De Paralane serie van Focus bestaat uit racefietsen die gemaakt zijn voor iedere situatie. Je kunt er op de weg mee uit de voeten maar gaat net zo lief van de gebaande paden af. In het bos voelt deze fiets zich ook enorm goed thuis! Deze fiets is standaard uitgerust met schijfremmen en heeft een maximale bandenvrijheid tot wel 35mm. Dit zorgt ervoor dat je alle wegen kunt berijden, of dit nu een geasfalteerde of onverharde weg is. Met behulp van de Endurance-geometrie heb je daarnaast een comfortabelere zithouding, waardoor je minder snel vermoeid raakt en meer fietsplezier ervaart.

Lees hier alles over Focus

Bekijk de volgende categorieën: Gravelbikes , Focus Paralane , Outlet

Specificaties

Algemeen

Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Carbon
Model
 • Herenfiets
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Sram Apex
Versnellingen
 • 11
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Tyre clearance

De breedste band die in het frame van je gravelbike of crosser past.

 • 700x38

Frameset en vering

Afmontage

Onderdelen

Wielen