Cannondale Synapse Ultegra Disc SE 2019

Plus- en minpunten
 • Endurance geometrie
 • Stijf frame
 • Shimano Ultegra

Beschrijving

Cannondale heeft met de Synapse een endurance fiets bedacht waarbij comfort niet ten koste gaat van het rijgedrag of het vermogen om snelle prestaties te kunnen leveren. Met deze luxere uitvoering van de Synapse ultegra kan je de fiets niet meer de schuld geven van mindere prestaties. Met betere en duurzamere onderdelen gaat het fietsen nog soepeler en dankzij het speciale SAFE frame met Micro-vering die schokken en vibraties opvangt. De SAVE zadelpen zorgt voor extra comfort in het zadel. Ook op het vlakke is een Synapse aero genoeg om daar snel en comfortabel te fietsen. De Synapse is nog lichter en stijver geworden dan ooit dankzij het speciale frameontwerp. Een Synapse is dus niet alleen gemaakt om te toeren, maar kan eigenlijk overal uit de voeten en is gemaakt om te winnen!

De Synapse Ultegra Disc SE is is een luxere uitvoering van de van de gewone Synapse Ultegra Disc. De schijfremmen op de fiets zorgen ervoor dat je in alle omstandigheden remkracht blijft houden; hierdoor is er meer ruimte en kunnen er bredere banden op de fiets. Dit biedt meer comfort zonder dat je rolweerstand slechter wordt. De Synapse is uitgerust met de WTB KOM Light wielset en WTB Exposure 30mm banden. De fiets is afgemonteerd met Shimano Ultegra en is aangekleed met hoogwaardige Cannondale onderdelen.

Lees hier alles over Cannondale

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Cannondale Synapse

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Carbon
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Ultegra
Versnellingen
 • 22
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Gewicht
 • 8.3 kg

Frameset en vering

Afmontage

Onderdelen

Wielen

Reviews (1)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
 • Comfortabele en zeer mooi uitziende fiets, elke rit ontzettend veel fietsplezier!

  door Steven

  Heerlijke fiets, zeer comfortabel en schakelt zeer soepel. De speciale geometrie van de Synapse is heerlijk, je hebt nog steeds het racegevoel alleen net even wat meer comfort wat vooral voor toertochten echt ideaal is. De schijfremmen zijn een echte upgrade en geven je echt veel meer controle. Over kasseien of klinkertjes rijden voel je bijna niks van doordat de klappen goed worden opgevangen, dit ook door de bredere banden die je daarnaast ook meer grip geven. In de bergen erg veel profijt gehad van het lichte verzet, maar in de polder is dit net iets te licht. De speciale blauwe kleur maakt deze fiets echt helemaal af voor mij.

  • Ultegra schakelt zeer soepel
  • Zeer mooie en bijzondere kleur
  • Comfortabel
  • Brede banden mogelijk
  • Schokken worden uitstekend opgevangen
  • Bergverzet minder voor in Nederland

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.