Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Mountainbikes rond de €1500,-

Koopgids: Mountainbikes rond de €1500,-

Als je op zoek bent naar een nieuwe fiets is de prijs vaak een belangrijke factor bij de aankoop. Zo ook bij een de aanschaf van een nieuwe mountainbike. In dit blog leggen we uit wat voor mountainbike je kunt verwachten bij een budget tussen de 1000 en 2000 euro. De belangrijkste specificaties worden uitgelegd, verschillen met duurdere en goedkopere segmenten en onze aanraders in dit segment. 

Wanneer je het mountainbikevirus hebt opgelopen en daardoor op zoek bent naar een fiets die aan jouw maatstaaf van uitdaging voldoet, kom je in deze prijsklasse prima aan je trekken. De meest technische parcours in Nederland zijn voor deze fietsen geen probleem en ook in het buitenland kun je er prima mee uit de voeten. 

Is een mountainbike in deze prijsklasse wat voor jou?

Wanneer je het mountainbiken écht te pakken hebt gekregen of wilt beginnen met een hardtail met uitstekend materiaal, dan zit je in de juiste prijsklasse. Met deze fietsen ga je voor records op de Nederlandse parcours en snuffel je aan de heftigere parcours in het buitenland. Tegelijkertijd wil je af en toe nog lekker over het asfalt heen kunnen vliegen. In deze categorie vind je fietsen die jouw winnaarsdrang goed kunnen combineren met fietsplezier. Bekijk onze populairste MTBs onder de 1500 euro:

NIEUW
849,99
Waardering:
100%
15% korting
2.799,99
Waardering:
100%
OVERSCHOTDEAL
1.049,99
Waardering:
100%
24% korting

4 producten(en)

Bekijk direct alle mountainbikes onder de 1500 euro

Dit kun je verwachten van een mountainbike rond de €1500

Alle mountainbikes in deze prijscategorie beschikken over een aluminium frame. Je hebt mountainbikes met een carbon frame, maar deze zijn niet te vinden in dit prijssegment. Carbon is lichter en stijver dan aluminium waardoor je nog meer snelheid kunt maken. Elke voorvork heeft luchtvering, in tegenstelling tot de coilvering op goedkopere mountainbikes. Luchtvering veert een stuk soepeler. Daarnaast zijn alle schijfremmen hydraulisch waardoor je in mindere weertypes ook uitstekend gebruik kunt maken van de optimale remkracht. 

De meeste hardtails in dit segment zijn bedoeld voor cross-country gebruik maar er zitten ook enkele Trail knallers tussen. De keuze is dus aan jou! Cross country fietsen zijn gebouwd om snelheid te maken terwijl de trail fietsen meer gericht zijn op comfort en controle zodat je ook op zwaarder terrein kunt vlammen. In ons blog over de verschillende soorten mountainbikes lees je meer over de verschillen tussen Cross Country en trail. 

Afmontage

Mountainbikes in deze prijsklasse zijn bijna allemaal voorzien van een Shimano SLX of SRAM NX Eagle groep. Deze groepen zijn van uitstekende kwaliteit en zijn perfect voor mountainbikers die het maximale van hun materiaal vragen maar tegelijkertijd niet de hoofdprijs willen betalen. Alle mountainbikes zijn uitgerust met  een 1x12 aandrijflijn. Dit betekent dat je 12 versnellingen hebt met één voorblad. Dit zorgt ervoor dat er minder onderhoud nodig is aan je fiets en tegelijkertijd je fiets nog een stuk lichter is. Overigens zijn er ook enkele fietsen met de zeer kwalitatieve Sram GX Eagle groep, deze schakelt zeer nauwkeurig onder hoge druk. Ook vind je enkele modellen met een Shimano XT afmontage, die wat slijtvaster is en sneller schakelt dan SLX.

Om meer te weten te komen over de verschillende afmontages kun je de blogs over de Shimano groepen voor de MTB of de Sram groepen voor de MTB lezen!

Mountainbikes rond de 1500 euro

Voorvork

De voorvorken in dit segment bestaan uit luchtgeveerde vorken. Deze luchtvering veert soepeler, is gemakkelijker af te stellen dan een coilvering en vergt minder onderhoud. De voorvorken zijn allemaal voorzien van een lock-out. Wanneer je op asfalt rijdt kan je de voorvork vast zetten zodat je meer snelheid behoudt. De lock-out is bij bijna al deze fietsen in dit segment te bedienen vanaf het stuur. De meeste voorvorken hebben een veerweg van 100mm in deze prijsklasse. Deze veerweg is de standaard bij cross-country fietsen en zijn perfect voor Nederlandse omstandigheden.  

Remmen

De hardtails in deze prijsklasse zijn allemaal voorzien van hydraulische schijfremmen waardoor je kunt rekenen op betrouwbare remprestaties in allerlei weersomstandigheden. Met de remmen in deze prijsklasse kun je gedoseerd remmen en kun je erop vertrouwen dat je stilstaat wanneer jij het wilt, ongeacht de omstandigheid.

Andere specificaties

In dit prijssegment vind je enkele fietsen met extraatjes waardoor ze uitblinken ten opzichte van goedkopere modellen. Zo is zijn er sommige mountainbikes uitgerust met een dropper zadelpen. In afdalingen creëer je met een dropper zadelpen meer bewegingsvrijheid voor jezelf waardoor je meer controle hebt. Ook zijn enkele modellen tubeless ready waardoor je -wanneer je tubeless gaat rijden- minder snel lek rijdt en meer controle hebt over parcours.

Mountainbikes met een dropper zadelpen

2.499,99
Waardering:
95.5000%
25% korting
1.599,99
Waardering:
93.3333%
31% korting
1.799,99
Waardering:
98.5000%
10% korting
3.199,99
Waardering:
100%
38% korting
Waardering:
100%
2.499,99
25% korting
Waardering:
96.5000%
1.999,99
Waardering:
100%
10% korting
 

Verschil binnen het segment

De duurdere fietsen in dit segment (om en nabij €1600) hebben meestal een carbon frame terwijl de goedkopere fietsen een aluminium frame hebben. Een carbon frame zorgt voor meer snelheid, toch is een carbon frame is minder stevig dan een aluminium frame. De gevorderde mountainbiker die machtiger is over het stuur dan een beginner zal dan ook meer plezier beleven aan een carbon frame. De duurdere modellen in dit segment zijn ook uitgerust met een kwalitatief hogere afmontage. Wanneer de afmontage van Shimano is, kan je er van uit gaan dat de fiets is afgemonteerd met de Shimano XT groep. Deze groep is van hoge kwaliteit en heeft een lange levensduur. 

Mountainbikes met een carbon frame

2.150,99
Waardering:
100%
16% korting
2.799,99
Waardering:
100%
OVERSCHOTDEAL
3.199,99
Waardering:
100%
OVERSCHOTDEAL
1.799,99
Waardering:
93.5000%
15% korting
3.799,99
OVERSCHOTDEAL
2.150,99
16% korting
1.949,99
Waardering:
98%
33% korting
1.999,99
Waardering:
100.0000%
10% korting

Mountainbikes met een aluminium frame

NIEUW
2.150,99
16% korting
1.349,99
Waardering:
100.0000%
11% korting
1.399,99
Waardering:
93.0000%
14% korting
1.199,99
Waardering:
91%
13% korting
Waardering:
96.0000%
1.499,99
Waardering:
90%
10% korting
Waardering:
96.6667%

Mountainbike voor 1500 euro

Verschil goedkopere modellen MTB's

Veel van de modellen in het segment van 1200 euro en minder zijn nog uitgerust met een coilvering voorvork. De luchtvering in dit segment is soepeler en makkelijker afstelbaar. De frames in het duurdere segment (rond de 1500 euro) zijn overigens ook een flinke stap vooruit. Deze mountainbikes zijn vaak uitgerust met een carbon of een aluminium frame. Alumium frames zijn zwaarder, maar hebben wel een sterker frame dan carbon fietsen. Het voordeel van carbon frames is aan de andere kant dat deze lichter zijn waardoor de fiets in zijn geheel ook lichter is. De goedkopere modellen binnen de mountainbikes zijn zo goed als altijd uitgerust met een aluminium frame, waar aluminium frames vroeger vooral voor instapmodellen bedoeld was kun je tegenwoordig ook zeker de echte uitdaging aangaan met de meeste aluminium frames. 

Wil je fietsen van degelijk materiaal maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Kijk dan eens naar de koopgids: Mountainbikes rond de €1000,- 

Als je op zoek bent naar een fiets waarmee je je eerste parcours kan afleggen of gewoon lekker een toerritje mee wilt maken, kijk dan eens bij de koopgids: mountainbikes voor beginners.

Verschil duurdere modellen MTB's

Wanneer je in het buitenland jezelf wilt uitdagen op de trails is een full-suspension mountainbike een betere fiets voor jou dan een fiets uit de prijsklasse rond de €1500,-. Full suspension mountainbikes hebben namelijk een betere vering en zijn comfortabeler om uitdagende trails mee te fietsen. Duurdere hardtails zijn vaker uitgerust met een carbon frame, betere afmontage en steviger frame. Dat maakt de fiets lichter, kwalitatief beter en vaak zit er een duurzamere afmontage op waar minder onderhoud voor nodig is. Ben je op zoek naar elektrisch schakelen? Ook dan kun je het beter een paar prijsklassen hogerop zoeken.

Onze aanraders in dit segment

Hieronder vind je een selectie populaire mountainbikes in de prijsklasse €1000,- tot €2000,-. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen bij je keuze. De volgende hardtails hebben wij geselecteerd waarvan wij denken dat jouw adrenaline level de lucht in schiet. 

Meer tips nodig bij kopen van een mountainbike?

Om je te helpen bij de aanschaf van een mountainbike hebben wij de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Een overzicht vind je in onze koopgids voor mountainbikes.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen De juiste framemaat voor je mountainbike kiezen
Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB
Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB
De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs.