Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €3000,-

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €3000,-

Een stukje door de polder, maar de wind weer eens hard tegen? Inmiddels ben je daar wel flink klaar mee. Gelukkig biedt de elektrische fiets jou een steun in de rug waardoor je niet meer bezweet op je werk aankomt. In dit blog geven we een aantal tips die je helpen bij de aanschaf van je nieuwe elektrische fiets, zodat je de fiets koopt die aan al jouw behoeften voldoet. Voor €3000,- kan je een zeer mooie, comfortabele en afgewerkte fiets verwachten. Wanneer je een e-bike zoekt in een andere prijsklasse, verwijzen we je graag naar de andere koopgidsen: 

We leggen in dit blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse rond de €3000. Wanneer je een e-bike zoekt in een andere prijsklasse, verwijzen we je graag naar de andere koopgidsen: 

Onder de €2000 | Rond de €2000 | Rond de €2500 | Boven de €3000

Direct persoonlijk advies?
Ontvang binnen 1 minuut jouw persoonlijke e-bike advies

elektrische fiets rond de 3000 euro

Is een elektrische fiets in deze prijsklasse iets voor jou?

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets waarvan je het maximale kan vragen en die je intensief wil gaan gebruiken, dan heb je de juiste prijsklasse te pakken. Naast een grote actieradius heeft een fiets in deze prijsklasse vaak een geïntegreerde accu in het frame en zit je gegarandeerd erg comfortabel dankzij een geveerde zadelpen.

De €3000,- categorie fietsen onderscheidt zich ten opzichte van de goedkopere segmenten vooral door hoogwaardige onderdelen, krachtige motoren en een grote actieradius. De trapondersteuning is krachtig en zeer betrouwbaar. Deze elektrische fietsen zijn heerlijk onderhoudsarm, bieden uitstekende prestaties en gaan jarenlang mee.

Dit kun je verwachten van een elektrische fiets rond de €3000,-

Als je echt kilometers wilt gaan vreten dan zit je in dit kaliber elektrische fietsen goed. De e-bikes in deze prijsklasse hebben een actieradius waarmee je zonder problemen meer dan 100 kilometer rijdt. Daarnaast hebben deze fietsen schakelgroepen (bv. cassette, ketting en versnellingen) van hoogwaardige kwaliteit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Shimano XT of Enviolo naaf-versnelling.

In deze prijsklasse vind je middenmotoren van Bosch en Shimano, zoals de Bosch Active Line Plus, Shimano STEPS E6100 en de Bosch Performance Line . Met deze motoren heb je doorgaans een koppel tussen de 50 en 65 Nm. Hierdoor ben je als eerste weg bij het stoplicht en zijn steile klimmetjes ook geen enkel probleem.

Binnen deze prijsklasse vind je stadsfietsen, hybride fietsen, en e-mountainbikes. Wil je op vakantie gaan met de fiets en flinke tochten gaan maken? Bijvoorbeeld touren door de Alpen? Deze elektrische fietsen zijn een uitstekende keuze! Ook wanneer je dagelijks flinke stukken fietst richting werk is deze fiets een uitstekende keuze.

  Tourfiets rond de 3000 euro elektrisch

Verschillen binnen de categorie

Een fiets van €2800,- heeft andere specificaties dan een fiets van €3500. We spreken hier toch over een verschil van ongeveer €700,-! In de volgende kopjes bespreken we wat je nou wel én niet krijgt voor die 700 euro meer of minder.

Motor

De motoren in dit segment zijn allemaal van zeer hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat jij nog soepeler over het asfalt heen zweeft. De Bosch Performance Line is terug te vinden op de serieuze toerfietsen. De 65Nm koppel zorgt ervoor dat je in no-time optrekt. Daarnaast levert de Turbo-stand op deze motor maar liefst 300% ondersteuning! Ook motoren met Bosch Active Line Plus zijn terug te vinden in deze prijsklasse, deze hebben iets minder kracht (50Nm).

Andere fietsen in deze prijsklasse zijn uitgerust met bijvoorbeeld een Shimano E6100 of EP8 motor, geschikt voor op trekkingfietsen en mountainbikes. Heuvelachtig terrein is voor fietsen met deze motor dus geen probleem. Ideaal voor een fietsvakantie!

Bosch Smart System

Op enkele fietsen zul je wellicht het vernieuwde Bosch Smart System tegenkomen. Het Bosch Smart System verbindt alle onderdelen van een e-bike en biedt ongekende mogelijkheden om de fiets aan te passen aan persoonlijke voorkeur en behoeften, met behulp van de intuïtieve Bosch E-bike Flow app. Dit zorgt voor een perfecte en gepersonaliseerde e-bike-ervaring. Meer weten over het Bosch Smart System? Lees dan vooral het blog: Alles over het Bosch Smart System.

Bosch Active Line Plus

Aandrijving

Binnen dit segment zijn de aandrijvingen zeer uiteenlopend. Wat alle fietsen in deze prijsklasse wel gemeen hebben is een aandrijving van hoge kwaliteit. Van Shimano Deore en Shimano XT tot de bekende Nexus naafversnellingen van Shimano. Deze groepen zijn duurzaam en schakelen erg soepel. Bij het maken van je keuze sta je voor de vraag of je gaat voor een derailleurversnelling of een naafversnelling.

Ben je van plan om veel tourritjes te maken in het weekend en fiets je vooral veel kilometers voor je plezier? Kies dan voor een elektrische fiets met een derailleurversnelling. Je zult merken dat je met een derailleurversnelling op veel verschillende terreinen goed uit de voeten komt. Met een derailleurversnelling heb je namelijk minder weerstand, waardoor de fiets geschikt is voor heuvelachtig terrein. Bovendien zorgt de lagere weerstand voor een grotere actieradius. Een derailleurversnelling vergt wel wat meer onderhoud, maar dat hoort er nou eenmaal bij!

Gebruik jij je fiets vooral om even snel boodschappen te doen, de kinderen van school op te halen of om te forenzen naar werk? Kies dan voor een elektrische fiets met een naafversnelling. In de stad heb je minder versnellingen nodig en fiets je vooral om gemakkelijk van A naar B te komen. Daarnaast heeft een naafversnelling erg weinig onderhoud nodig. 

Ook verkrijgbaar in deze categorie: Fietsen met Enviolo NuVinci versnellingsnaaf. Met de draaishifter draai je naar de ideale weerstand, zonder dat je hier tijdens het fietsen ook maar iets van merkt. De Evnviolo naaf kom je alleen tegen op de duurdere modellen. 

Wil je liever een elektrische fiets met een riemaandrijving? Dat kan ook! Een riemaandrijving gaat maar liefst 4x langer mee dan een gewone ketting. Verder is een riemaandrijving schoner en stiller. Ben je benieuwd naar een elektrische fiets met riemaandrijving? Lees dan ook eens onze blog: Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten.

Comfort

Comfort is een belangrijk aspect bij het kopen van een elektrische fiets. Vooral als je in de prijsklasse rond de 3000 euro zoekt. Je bent waarschijnlijk van plan lange ritten te maken waardoor je urenlang zit. De meeste fietsen in deze prijsklasse beschikken over een geveerde voorvork. Enkele fietsen hebben een starre voorvork. Een voordeel hiervan is dat de fiets nog lichter en stijver aanvoelt. Als je alleen maar ritten over asfalt maakt is een starre voorvork prettig.

Remmen

Wanneer je op volle snelheid bent is het belangrijk dat je op tijd weer tot stilstand komt. Hiervoor heb je betrouwbare remmen nodig. Gelukkig zijn alle fietsen in deze prijsklasse uitgerust met hydraulische schijfremmen waardoor je kan vertrouwen op uitstekende remprestaties. Ook in minder weer hoef je je geen zorgen te maken over de remweg. 

Accu

Fietsen in deze prijsklasse zijn uitgerust met een accu voor grote afstanden, verschillend tussen 400Wh en meer dan 1000Wh. De meeste fietsen zijn standaard uitgerust met 400Wh of 625Wh. Meer dan 150 kilometer halen is niet onmogelijk waardoor een fietsvakantie een hele goede optie wordt. Sommige accu’s van Trek fietsen zijn uit te breiden met een Range Boost waardoor je een capaciteit hebt van maar liefst 1000Wh of 1100Wh!

elektrische fiets rond 3000 euro

Verschil met duurdere fietsen

De fietsen van dit kaliber zijn high-end en geschikt voor intensief gebruik. Voor de absolute crème de la crème van de elektrische fietsen moet je naar een fiets kijken boven de €3300,-. Deze zijn vaak uitgerust met een Enviolo versnellingsnaaf en  hebben een grotere accu waardoor je nog een stuk verder rijd. Maar €3000 blijft een prachtig bedrag waarvoor je een fiets kunt krijgen die daadwerkelijk alles aankan.

Onze keuze in dit segment

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een heel goede keuze die we je graag aanraden!

High-end elektrische stadsfietsen

Batavus Finez E-go Power N8: De Finez serie is de knaller Batavus, degelijkheid staat voorop bij deze lijn. Met de Nexus 8 naaf heeft deze fiets een stuk minder rolweerstand waardoor je heerlijk over het asfalt heen zweeft. De Bosch Active Line Plus zorgt ervoor dat je elk heuveltje met gemak op komt. Verder voldoet de fiets aan al jouw eisen met hydraulische schijfremmen, een verende voorvork en geïntegreerde verlichting. 

Kalkhoff Image 3.B Move BLX: De fiets is in 1 woord te beschrijven: Oerdegelijk. Aan de naafversnelling ben je weinig onderhoud kwijt. De fiets is volledig uitgerust om direct op pad te gaan. Comfortabel leg je grote afstanden af dankzij de verende voorvork en geïntegreerde bekabeling. Deze fiets is voor diegene die niet met de auto naar het werk wilt maar wel hetzelfde comfort wil ervaren. De Kalkhoff Image 3.B komt niet voor niets als tiende uit de AD Fietstest voor elektrische stadsfietsen in de prijsklasse €2.500-€3.500.

Waardering:
80.0000%
3.199,99
Waardering:
91.5000%
10% korting

Kilometervreters

Pegasus Premio EVO 10 Lite: De Pegasus Premio EVO 10 Lite is een elektrische fiets van topkwaliteit, ideaal voor lange tourritten. De krachtige Bosch Performance Line CX motor met 85 Nm koppel en maximaal 340% ondersteuning biedt voldoende power voor steile hellingen en tegenwind. Met een accu van 400Wh, 500Wh of 625Wh heeft deze fiets een actieradius van meer dan 100 km. Daarnaast beschikt de Premio EVO over een soepel schakelende en betrouwbare Shimano Deore Groepset. 

Gazelle Avignon C8 HMB Connect: De Gazelle Avignon C8 HMB Connect is een comfortabele en stijlvolle elektrische fiets, uitgerust met hoogwaardige onderdelen zoals een Bosch middenmotor en hydraulische schijfremmen, en biedt ongeëvenaard comfort dankzij functies zoals een lage instap, verende voorvork en zadelpen.

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een 400 (!) meter lange testbaan waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.