Outlet | tot wel 50% korting! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste elektrische fietsen boven de €3000,-

€3000 is natuurlijk heel veel geld, al helemaal voor een elektrische fiets. Gedachtes als: "Heb ik daar wel echt zoveel meer aan dan een elektrische fiets die de helft daarvan kost?" en "Misschien kan ik beter een nieuwe auto kopen..." zijn dan ook niet gek wanneer je zo'n prijskaartje aan een elektrische fiets ziet hangen. Toch hebben deze premium e-bikes absoluut hun meerwaarde ten opzichte van de iets voordeligere e-bikes.

We leggen in deze blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse boven de €3000. Wanneer je liever minder uitgeeft dan verwijzen we je graag naar onze andere koopgidsen:

Direct persoonlijk advies?
Vul deze 6 vragen in en dan neemt een e-bike expert contact met je op.

We leggen in deze blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse boven de €3000. Wanneer je liever minder uitgeeft dan verwijzen we je graag naar onze andere koopgidsen:

Is een elektrische fiets in deze prijsklasse iets voor jou?

Wanneer je op zoek bent naar een luxe elektrische fiets, die je van alle gemakken voorziet dan ben je op de goede plek. Je fietst op deze fietsen als iemand met een koninklijke achtergrond. Je eigen gouden koetsje op het fietspad. De fietsen hebben het comfort van een troon, het uithoudingsvermogen van verschillende paarden voor je koets en de onderdelen zijn van gouden kwaliteit. De vergelijking is misschien een beetje over de top maar we spreken hier wel over de allerbeste elektrische fietsen die er zijn. 

Je merkt in dit segment dan ook aan alles dat het luxer en beter is. Comfort en aandrijving zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. De trapondersteuning is krachtig en zeer betrouwbaar. Deze elektrische fietsen zijn heerlijk onderhoudsarm, geschikt voor lange afstanden en gaan jaren mee. 

Fiets boven de 3000 euro

Dit kun je verwachten van een elektrische fiets rond de €3000,-

Een lange fietsvakantie, dagelijks grote afstanden moeten afleggen voor je werk óf de auto volledig willen afschaffen? Dan zit je bij dit kaliber elektrische fietsen goed. De meeste fietsen in deze prijsklasse halen gemakkelijk 125 km op een accu! Let wel, de actieradius is afhankelijk van veel factoren. Onder meer het gewicht van de gebruiker, temperatuur en wegdek hebben invloed hierop. 

Een middenmotor is standaard in deze prijsklasse waardoor je meer stabiliteit ervaart tijdens een fietstocht. De motoren zijn van zeer hoge kwaliteit. De Bosch Performance Line CX is vaak terug te vinden onder deze fietsen en ook de Shimano EP8 zit vaak op je elektrische fiets. Zulke sterke motoren zorgen ervoor dat je ook op de onverharde paden nog een flinke steun in de rug voelt!

Binnen deze prijsklasse vind je met name hybride e-bikes, maar ook Speed Pedelecs en gewone stadsfietsen zijn voor deze prijs te koop. Flinke afstanden richting het werk? Een fiets uit deze prijscategorie brengt je zonder enige moeite!

Verschillen binnen de categorie

De verschillen in deze categorie zijn groot. Een fiets van nét boven de €3000,- is namelijk weer andere koek dan een elektrische fiets van €5000. Die €2000,- brengt een hoop verschillen met zich mee in onder meer specificaties. Wat krijg ik voor een fiets van €3500? of juist €5000? 

Motor

De motoren in deze prijsklassen zijn allemaal van zeer hoge kwaliteit, maar toch zijn er nog verschillen te zien. Dit komt omdat een fiets van €5000 een andere motor gebruikt dan een fiets van €3500,- De meeste fietsen die tot de €3800,- gaan zijn uitgerust met een Bosch of Shimano motor. Vaak worden er rond de €3500 nog Bosch Active Line Plus of de standaard Bosch Performance Line motoren op de fietsen gebruikt. Deze motoren bieden voldoende kracht en soepele ondersteuning, maar leggen het qua kracht nog wel af tegen de echte krachtpatsers.

Voor een budget boven de €4000 vind je namelijk alleen nog de meest krachtige en soepel ondersteunende motoren terug. Denk hierbij aan de Bosch Performance Line CX, de Shimano EP8 en de Panasonic GX. Al deze motoren hebben een koppel van meer dan 80 Nm, waardoor je razendsnel optrekt en zelfs de meest steile bergen op komt. Dit zijn daardoor de perfecte motoren voor bijvoorbeeld een fietsvakantie door de Alpen en lange ritten over glooiend terrein.

Aandrijving

Omdat de prijsklasse uiteenloopt van €3000,- tot fietsen van meer dan €6000,- is het type aandrijving ook zeer uiteenlopend. Kies dan ook de aandrijving en afmontage die het best bij jouw wensen past. Met dit budget heb je de keuze om een elektrische fiets te kopen met Enviolo, de beste versnellingsnaven en zelfs elektrisch schakelen. Met elektrisch schakelen koop je voor jezelf een fiets die niet meer te overtreffen is. Op enkele van deze elektronische schakelende fietsen zit zelfs de functie om automatisch te schakelen. Alsof je een automaat hebt! De mogelijkheden zijn in dit budget oneindig. 

Een Shimano Nexus 3 of 7 versnellingsnaaf kom je in deze prijsklasse niet meer tegen. De naven die in deze prijsklasse op de fietsen zitten hebben minder rolweerstand waardoor fietsen nog makkelijker gaat. De lagere rolweerstand zorgt ervoor dat je zelf lekker licht kunt trappen, maar ook dat de motor minder energie zal vragen van de accu.

Wanneer je liever wat meer geld in een fiets investeert omdat je wilt dat deze onderhoudsarm is, dan is een riemaandrijving voor jou een goed idee. Lees dan ook eens onze blog over fietsen met een riemaandrijving. Riemaandrijving gaat zeker vier keer langer mee dan een gewone ketting. 

Kalkhoff elektrische fiets

Comfort

Wanneer je een fiets in deze prijsklasse koopt dan gaan we er vanuit dat je als een koning(in) op je fiets wilt zitten. Dan zit je hier helemaal goed. De fietsen in dit segment zijn in de meeste gevallen uitgerust met een geveerde voorvork, geveerde zadelpen en geïntegreerde verlichting, waardoor lange ritten geen probleem zijn. De fietsen in dit segment zijn er vaak op uitgerust om meer dan 100 kilometer te maken. Comfort is een understatement in deze prijsklasse. 

Remmen

Omdat je met deze fietsen weinig weerstand ervaart en comfortabel rijdt, zal je vaak op hogere snelheden rijden. Hiervoor heb je betrouwbare remmen nodig. Gelukkig zijn alle fietsen in deze prijsklasse uitgerust met hydraulische schijfremmen waardoor je kan vertrouwen op uitstekende remprestaties. Hydraulische schijfremmen bieden namelijk uitstekend doseerbare remkracht en remmen ook bij slecht weer nog steeds krachtig.

Accu

De accu's in deze prijsklasse hebben de capaciteit om zeer grote afstanden af te leggen. Toch zit er in deze prijsklasse nog een aardig verschil in per fiets. De accu's variëren in capaciteit van 400Wh tot meer dan 1000Wh. De meeste fietsen zijn standaard uitgerust met een 500Wh of 625Wh accu. Meer dan 100 kilometer halen op één accu is geen probleem, waardoor je uitstekend lange tochten kunt maken. Sommige accu’s zijn uit te breiden met een range boost waardoor je een capaciteit hebt van maar liefst 1000Wh of 1100Wh! De accu zit vrijwel altijd geïntegreerd in het frame. Hierdoor ziet de fiets er mooi uit en is de accu goed beschermd. 

elektrische fietsen boven de 3000 euro

Onze keuze in dit segment

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een heel goede keuze die we je graag aanraden!

Voor de avonturier

Dit zijn fietsen die perfect zijn voor lange afstanden en stukken over onverharde wegen. De motoren zijn zeer krachtig en je beschikt over een enorme actieradius. Dankzij de sportievere geometrie en betrouwbare onderdelen maak jij met gemak ritten van 100 kilometer. Bovendien hebben deze fietsen een lekker lichtlopende aandrijving met een groot schakelbereik.

Voor woon-werkverkeer

Deze fietsen lenen zich perfect voor iedereen die graag de auto links laat staan, files wil vermijden en graag sportief op weg wil. De onderhoudsarme onderdelen zorgen er namelijk voor dat je elke dag de rit naar werk kunt maken, zonder dat je hierbij kopzorgen hebt over de duurzaamheid van je fiets. De riemaandrijving zorgt er namelijk voor dat je geen omkijken hebt naar je aandrijflijn, terwijl de krachtige motor zorgt dat je altijd als eerste weg snelt bij de stoplichten.

3.999,- 4.949,-
Waardering:
96%
19% korting
3.599,- 3.999,-
10% korting
3.799,- 4.799,-
21% korting
4.799,- 4.999,-

Wil je meer genomineerde fietsen zien? Lees dan ons blog!

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen met een opgeladen accu. Maar aan een grotere accu hangt natuurlijk een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt ook af van verschillende factoren; Niet iedereen komt even ver met precies dezelfde fiets. 

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.