Opruiming: hoge korting op e-bikes ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste elektrische fietsen boven de €3000,-

Wat?? Een elektrische fiets van meer dan €3000?! Heb ik daar wel echt zoveel meer aan dan een elektrische fiets die de helft daarvan kost? Misschien kan ik beter een nieuwe auto kopen... Dergelijke gedachten zullen waarschijnlijk door je hoofd schieten bij het zien van het prijskaartje van deze fietsen. In deze blog lees je waar je precies je geld aan uitgeeft bij de aanschaf van een elektrische fiets van deze categorie.

Door het aanbod elektrische fietsen zie je waarschijnlijk de fietsenstalling niet meer.  Het is dan ook handig om van tevoren te bepalen waar je de fiets voor gaat gebruiken en wat je hier ongeveer aan uit wil geven. Daarnaast is het van belang om erachter te komen wat je ongeveer kunt verwachten van een e-bike in de door jou gekozen prijsklasse.

We leggen in deze blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse boven de €3000. Wanneer je liever minder uitgeeft dan verwijzen we je graag naar onze andere koopgidsen:

Is een elektrische fiets in deze prijsklasse iets voor jou?

Wanneer je op zoek bent naar de crème de la crème van de elektrische fietsen dan ben je op de goede plek. Je fietst op deze fietsen als iemand met een koninklijke achtergrond. Je eigen gouden koetsje op het fietspad. De fietsen hebben het comfort van een troon, het uithoudingsvermogen van verschillende paarden voor je koets en de onderdelen zijn van gouden kwaliteit. De vergelijking is misschien een beetje over de top maar we spreken hier wel over de allerbeste elektrische fietsen die er zijn. 

De boven de €3000,- categorie fietsen onderscheidt zich ten opzichte van de goedkopere segmenten in alles. Comfort en aandrijving zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. De trapondersteuning is krachtig en zeer betrouwbaar. Deze elektrische fietsen zijn heerlijk onderhoudsarm, geschikt voor lange afstanden en gaan jaren mee. 

Fiets boven de 3000 euro

Dit kun je verwachten van een elektrische fiets rond de €3000,-

Een lange fietsvakantie, dagelijks grote afstanden moeten afleggen voor je werk óf de auto volledig willen afschaffen? Dan zit je bij dit kaliber elektrische fietsen goed. De meeste fietsen in deze prijsklasse halen gemakkelijk 125 km op een accu! Let wel, de actieradius is afhankelijk van veel factoren. Onder meer het gewicht van de gebruiker, temperatuur en wegdek hebben invloed hierop. 

Een middenmotor is standaard in deze prijsklasse waardoor je meer stabiliteit ervaart tijdens een fietstocht. De motoren zijn in deze prijsklasse zijn van zeer hoge kwaliteit. De Bosch Performance Line CX is vaak terug te vinden onder deze fietsen en ook de Shimano Steps E8000 zit vaak op je elektrische fiets. Zulke sterke motoren zorgen ervoor dat je ook off-road nog een flinke steun in de rug voelt!

Binnen deze prijsklasse vind je met name hybride e-bikes, maar ook Speed Pedelecs en gewone stadsfietsen zijn voor deze prijs te koop. Flinke afstanden richting het werk? Een fiets uit deze prijscategorie brengt je zonder enige moeite!

Verschillen binnen de categorie

De verschillen in deze categorie zijn groot. Een fiets van nét boven de €3000,- is namelijk weer andere koek dan een elektrische fiets van €5000. Die €2000,- brengt een hoop verschillen met zich mee in onder meer specificaties. Wat krijg ik voor een fiets van €3500? of juist €5000? 

Motor

De motoren in deze prijsklassen zijn allemaal van zeer hoge kwaliteit, maar toch zit er nog een behoorlijk verschil in de motoren. Dit komt omdat een fiets van €5000,-  een andere motor gebruikt dan een fiets van €3500,- De meeste fietsen die tot de €3800,- gaan zijn uitgerust met een Bosch of Shimano motor. Hier worden motoren als de Bosch Active Line Plus, Bosch Performance Line en Bosch Performance Line CX voor gebruikt. Dit zijn motoren van zeer hoogwaardige kwaliteit. Toch zitten er nog wel verschillen in deze motoren. Waar een Bosch Performance Line Plus tot 270% extra ondersteuning van het door de berijder getrapte vermogen, levert een Bosch Performance Line CX maar liefst 300% extra ondersteuning. Fietsen boven de €4000,- zijn standaard uitgerust met een Bosch Performance Line CX motor.

Ook de Shimano motoren zijn van de hoogste kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een Shimano Steps E8000 motor. Deze weegt slechts 2,8 kilogram en heeft 70Nm koppel waardoor je off-road ook een flinke zet in de rug krijgt. Lees meer over Shimano motoren in deze blog.

Aandrijving

Omdat de prijsklasse uiteenloopt van €3000,- tot fietsen van meer dan €6000,- is het type aandrijving ook zeer uiteenlopend. Kies dan ook de aandrijving en afmontage die het best bij jouw wensen past. Met dit budget heb je de keuze om een elektrische fiets te kopen met Enviolo, de beste versnellingsnaven en zelfs elektrisch schakelen. Met elektrisch schakelen koop je voor jezelf een fiets die niet meer te overtreffen is. Op enkele van deze elektronische schakelende fietsen zit zelfs de functie om automatisch te schakelen. Alsof je een automaat hebt! De mogelijkheden zijn in dit budget oneindig. 

Een Shimano Nexus 3 of 7 versnellingsnaaf kom je in deze prijsklasse niet meer tegen. De naven die in deze prijsklasse op de fietsen zitten hebben minder rolweerstand waardoor fietsen nog makkelijker gaat. In deze prijsklasse fietsen weet je dat je sneller rijdt met minder inspanning.

Wanneer je liever wat meer geld in een fiets investeert omdat je wilt dat deze onderhoudsarm is, dan is een riemaandrijving voor jou een goed idee. Lees dan ook eens onze blog over fietsen met een riemaandrijving. Riemaandrijving gaat zeker vier keer langer mee dan een gewone ketting. 

Kalkhoff elektrische fiets

Comfort

Wanneer je een fiets in deze prijsklasse koopt dan gaan we er vanuit dat je als een koning(in) op je fiets wilt zitten. Dan zit je hier helemaal goed. De fietsen in dit segment zijn in de meeste gevallen uitgerust met een geveerde voorvork, geveerde zadelpen en geïntegreerde verlichting, waardoor lange ritten geen probleem zijn. De fietsen in dit segment zijn er vaak op uitgerust om meer dan 100 kilometer te maken. Comfort is een understatement in deze prijsklasse. 

Remmen

Omdat je met deze fietsen weinig weerstand ervaart en comfortabel rijdt, zal je vaak op hogere snelheden rijden. Hiervoor heb je betrouwbare remmen nodig. Gelukkig zijn alle fietsen in deze prijsklasse uitgerust met hydraulische schijfremmen waardoor je kan vertrouwen op uitstekende remprestaties. Wanneer je een fiets koopt met deze prijs zal je de auto vaker laten staan. Ook als het weer een stuk minder is pak jij nu gewoon de fiets. Reden hiervoor zijn de betrouwbare remmen op de fiets die je ook in slecht weer goed tot stilstand laten komen. 

Accu

De accu's in deze prijsklasse hebben de capaciteit om zeer grote afstanden af te leggen. Toch zit er in deze prijsklasse nog een aardig verschil in per fiets. Verschillend tussen 400Wh en meer dan 1000Wh. De meeste fietsen zijn standaard uitgerust met een 400Wh of 625Wh accu. Meer dan 150 kilometer halen is niet onmogelijk waardoor je onbezorgd op fietsvakantie kan gaan. Sommige accu’s zijn uit te breiden met een range boost waardoor je een capaciteit hebt van maar liefst 1000Wh of 1100Wh! De accu zit vrijwel altijd geïntegreerd in het frame. Hierdoor ziet de fiets er mooi uit en is de accu goed beschermd. 

elektrische fietsen boven de 3000 euro

Onze keuze in dit segment

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een heel goede keuze die we je graag aanraden!

Voor de avonturier

De Koga E-Worldtraveller. Ben je een avonturier? Dan is deze fiets om je vingers bij af te likken. Met de Bosch Performance Line CX motor heb je een flinke zet in de rug en de 500Wh accu zorgt ervoor dat je lange afstanden kan afleggen. De fiets heeft een reizigersuitrusting én -uitstraling. Deze fiets is voor de wereldreiziger die net even wat verder wil fietsen dan de normale avonturier. 

De Kalkhoff Endeavour 5B Advance. Wanneer je op zoek bent naar een toerfiets zonder al te veel poespas, dan zit je bij de Endeavour goed. Met de 625Wh accu en Bosch Performance Line motor maak je heerlijk lange ritten. Maar deze fiets is dankzij het stijlvolle design stiekem ook heel fijn om mee naar je werk te fietsen. 

Genomineerden 

Dat de fietsen uit deze prijscategorie van uitzonderlijke kwaliteit zijn had je door het lezen van dit blog inmiddels wel door. Door deze hoge kwaliteit krijgen deze soort fietsen ook de erkenning die ze verdienen. Zo zijn de volgende fietsen genomineerd voor e-bike van het jaar:

De Koga Pace B05 2020. De kleur van Olympische Spelen laat al zien dat de kwaliteit van deze elektrische fiets van Olympisch niveau is. De geïntegreerde accu in het frame draagt hier ook aan bij. De accu heeft een grootte van wel 500 Wh, waarmee je voor zeer lange tijd voorzien bent van genoeg power om je rit voort te kunnen zetten. 

De Trek Allant+ 7 2020 is een sportieve elektrische fiets met hydraulische schijfremmen waardoor je goed tot stilstand komt. De 500Wh accu zorgt ervoor dat je een flinke rit kan maken. Wil je een stijlvol naar je werk? Met de Trek Allant+ 7 heb je goud in handen!

€ 3.29900 € 3.69900
Trek Allant+ 7 2021
Trek Allant+ 7 2021
Trek Allant+ 7 2021
Trek Allant+ 7 2021
Trek Allant+ 7 2021
Trek Allant+ 7 2021
Trek Allant+ 7 2021
Trek Allant+ 7 2021
Trek Allant+ 7 2021
Trek Allant+ 7 2021

Wil je meer genomineerde fietsen zien? Lees dan ons blog!

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv
Instagram: @12go_biking 
Strava: @12GO Biking

Gerelateerde berichten
  1. Video: Consumentenbond op bezoek bij 12GO Biking Video: Consumentenbond op bezoek bij 12GO Biking
  2. Actieradius: hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?
  3. Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving
  4. Alles over Enviolo Nuvinci traploze versnellingen Alles over Enviolo Nuvinci traploze versnellingen