Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Carbon racefietsen tot €2500

Koopgids: Carbon racefietsen tot €2500

De kosten voor de productie van carbon racefietsen zijn de afgelopen jaren flink gedaald, waardoor het steeds voordeliger is geworden om een racefiets met een carbon frame aan te schaffen. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijker geworden om met een lichtere of aerodynamische racefiets over de landelijke polderwegen of het plaatselijke clubparcours te rijden. Wat er te verkrijgen is in een prijsklasse tot €2500 lichten we dan ook graag even voor je uit!

Carbon Sfeer

Is een carbon racefiets onder de €2500,- iets voor jou?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe racefiets kom je ongetwijfeld duizelingwekkende prijzen tegen. Hier hoef je je echter niet door af te laten schrikken, want tegenwoordig heb je ook voor onder de €2500,- geweldig mooie carbon racefietsen. Deze modellen doen zeker niet onder voor de carbon racefietsen uit het hogere segment en wij laten je dan ook graag zien wat de beste keuzes zijn in deze prijsklasse. Daarnaast leggen we ook aan je uit wat je voor dit bedrag ongeveer kunt verwachten en wat het verschil is met de carbon racefietsen uit het hogere segment.

Bekijk al onze carbon racefietsen

Wat mag je verwachten in deze prijsklasse?

Een carbon racefiets is er al vanaf €1599. Dit betekent dat er een prijsverschil van grofweg €1000,- zit tussen het instapmodel en de bovenkant van de prijsklasse die wij hier bespreken. Dit prijsverschil wordt echter niet veroorzaakt door grote verschillen tussen de frames, deze zijn namelijk in een prijsklasse tot €2500,- allemaal van vergelijkbare kwaliteit. Waar wordt dit prijsverschil dan wel door veroorzaakt? Dit komt door de onderdelen waar de racefietsen mee afgemonteerd zijn. In deze prijsklasse heb je namelijk de keuze uit racefietsen die zijn afgemonteerd met een Shimano Tiagra, Shimano 105 of een Shimano Ultegra versnellingsgroep. Een versnellingsgroep bestaat uit het totale pakket van onderdelen van de fiets die in verband staan met het schakelwerk en de aandrijving.

Wil je meer weten over schakelgroepen en welke afmontage bij jou past? Lees dan onze blog over racefiets afmontage!

Sfeer Race Carbon

Wat is het verschil tussen een aluminium en een carbon racefiets 

Een belangrijke overweging die je moet maken bij het kopen van een nieuwe racefiets is de keuze tussen een aluminium of een carbon frame. Daarom volgen nu de belangrijkste voor- en nadelen van een carbon frame. 

Voordelen: 

  • Een carbon frame kan (bijna) iedere gewenste vorm aannemen. Hierdoor kunnen aerodynamische frames gemaakt worden en de kabels netjes worden weggewerkt en zijn dus vaak mooier
  • De rijeigenschappen van een carbon frame kunnen specifiek voor ieder soort rijder (lengte, gewicht) en doeleinde (comfort, race) gemaakt worden

Nadelen: 

  • Carbon frames zijn over het algemeen duurder, maar omdat de productiekosten de afgelopen jaren gedaald zijn is dit verschil steeds kleiner geworden 
  • Een carbon frame kan bij een val of harde klap breken en/of scheuren. Dit komt niet vaak voor en er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden om een gescheurd frame te laten repareren. 

Nog geen keuze gemaakt? Lees dan onze blog: carbon of aluminium frame.

Verschillen met high-end carbon racefietsen

Toch is er ook nog steeds een groot aanbod van carbon racefietsen boven de €2500. Deze racefietsen hebben over het algemeen een frame dat verder doorontwikkeld is, waardoor ze nóg lichter of aerodynamischer zijn. Deze ontwikkelingskosten hebben natuurlijk invloed op het hogere prijskaartje van deze fietsen, maar ook het gebruik van duurdere versnellingsgroepen en wielsets bij deze racefietsen dragen hier aan bij. Dit verschil ga je vooral merken wanneer je het uiterste vraagt van je materiaal, bijvoorbeeld tijdens wedstrijden. Bepaal van tevoren dus goed wat je van plan bent met je racefiets en of je dit verschil echt nodig denkt te hebben. 

Sfeer fietsen

Welke keuzes heb je nog meer?

Zoals je net al kon lezen is er dus al een carbon racefiets vanaf €1599,-. Het verschilt per merk met welke versnellingsgroep de racefiets is afgemonteerd, maar je kunt er vanuit gaan dat er voor dit bedrag minimaal gebruik gemaakt wordt van een Shimano Tiagra versnellingsgroep. Wanneer je iets meer te besteden hebt of van plan bent om je racefiets intensief te gaan gebruiken kun je in deze prijsklasse ook kiezen voor een Shimano 105 of Shimano Ultegra versnellingsgroep. Hieronder lichten wij een aantal carbon racefietsen voor je uit die de overweging meer dan waard zijn!

3.799,99
37% korting
2.899,99
Waardering:
100%
24% korting
2.999,99
Waardering:
98%
23% korting

Meer tips nodig bij kopen van een racefiets?

Om je te helpen bij de aanschaf van een racefiets hebben wij de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Een overzicht vindt je in onze koopgids voor racefietsen.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Top 5 winterbanden voor op de racefiets Top 5 winterbanden voor op de racefiets
De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000 12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000
Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets? Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets?