Mio Cyclo 400 Fietsnavigatie

Plus- en minpunten
 • Groot kleurenscherm met touchscreen
 • Gemakkelijke bediening
 • Kaarten Full-Europa vooraf geïnstalleerd
 • Integratie Strava Live Segmenten
 • Hoogtegrafiek op kaartscherm
 • Kaarten niet uitbreidbaar
 • Geen ANT+ of Bluetooth

Beschrijving

Cashback Actie
Van 20 mei tot en met 30 september krijg je tot €40,- cashback bij de aanschaf van de Mio Cyclo 400 en Cyclo 600 series. Via https://cyclocashback.mio.com/nl_be kun je je aanmelden voor actie en zijn de actievoorwaarden te vinden. Onze prijs is exclusief de cashback.

12GO Biking Mio Premium dealer
Omdat 12GO Biking Mio Premium dealer is, krijg je als je in 2019 hier een Mio uit de Cyclo 400 of de Cyclo 600 series koopt een jaar extra garantie! Hierdoor heb je geen 2, maar 3 jaar garantie op de fietscomputer! Vul voor deze uitbreiding na aankoop het online registratieformulier (https://3yr.mio.com) in. Binnen 14 dagen na het indienen van een aanvraag ontvangt u een e-mail van Mio waarin de 3-jarige garantie wordt bevestigd.

De Mio Cyclo 400 Fietsnavigatie is een gebruiksvriendelijke navigatie voor op de fiets, volledig uitgerust met kaarten van heel Europa. De Mio 400 is uitgerust met een 4 inch plat scherm, welke met een antireflectie coating is uitgevoerd om zo goed leesbaar te zijn, ook bij helder zonlicht. De snelheid wordt gemeten door middel van GPS, waarmee ook de afstand wordt bijgehouden, en je afgelegde route wordt geregistreerd. Dankzij de volledige Europa dekking kun je overal je weg terugvinden en heb je een betrouwbare "gids" bij de hand.


Of je nu gaat fietsen door de Alpen gaat fietsen, grote steden of lange landwegen- de Mio 400 staat je overal bij en laat je duidelijk zien waar je je bevindt en hoeveel kilometers je nog moet afleggen. Een unieke eigenschap van de Mio 400 is dat onder de kaart een hoogtegrafiek staat zodat je ook makkelijk kunt zien of je bijna moet gaan klimmen, of dat je juist een afdaling tegemoet gaat. De geïnstalleerde kaarten zijn OSM kaarten en worden kosteloos door Mio geüpdate, hiervoor heb je wel de gratis Mio software nodig voor PC of Mac.

Met de Mio Cyclo 400 kun je gemakkelijk van punt A naar punt B navigeren of je eigen voorkeursroutes volgen. Als je echter de unieke Surprise Me-functie wilt gebruiken, biedt de Mio 400 je drie verrassende fietsroutes op basis van de tijd, afstand of bestemming die je hebt ingevoerd. Dit is de ideale functie voor iedereen die geen zin heeft of niet de tijd heeft om routes te downloaden. Je kiest gewoon Surprise Me, springt op de fiets en gaat op weg.

Het scherm is ook een uitblinker, het grotere formaat in verhouding met concurrenten geeft je een hoop ruimte om gegevens op te kunnen bekijken. Naast dat de kaart hierdoor goed afleesbaar is, zijn de cijfers ook groter op de gegevensvelden zodat de leesbril een overbodige luxe wordt! Het scherm is verder uitgevoerd met een antireflectie laag om de leesbaarheid een stuk beter te maken.

Een nieuwe eigenschap bij de Mio 400 is dat deze niet één, maar nu drie knoppen heeft. De power knop, een startknop en een rondeknop. Het starten van een rit, en het vastleggen van een rondetijd is nu nog eenvoudiger en sneller, dit is voor de sportieve fietser die zijn of haar conditie wil verbeteren een prettige toevoeging. Na afloop kun je ritten eenvoudig terugzien en uitlezen op het toestel om onder andere te kunnen zien waar je geweest bent. De ritten kun je ook op de computer aflezen door middel van de software van Mio, en deze vervolgens te uploaden naar je online account.

Een koppeling met Strava is ook kinderspel met deze Mio en zorgt ervoor dat je onder andere Strava Live Segmenten kunt gebruiken, en je rit eenvoudig daar kunt delen.

Op de Cyclo fietsnavigatietoestellen van Mio staan de kaarten voorgeïnstalleerd en kun je deze ook niet aanpassen of uitbreiden. Wel zijn de kaarten bij te werken via de software op de computer. De Mio 400 beschikt met zijn kaartmateriaal over de volgende landen: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Groot-Britannië, Italië, Ierland, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Nederland, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Vaticaanstad, Zweden, Zwitserland, Bulgarijem Tjsechië, Kroatië, Estland Griekenland, Hongarije, Litouwen, Letland, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Servië, Turkije, Oekraïne

Bekijk de volgende categorieën: Elektronica , Fietsnavigatie

Specificaties

Algemeen

Draadloos
 • Ja
GPS
 • Met GPS
GLONASS

GLONASS is de tegenhanger van GPS en zijn Russische satellieten. Het voordeel als een fietscomputer over zowel GPS en GLONASS beschikt, is dat deze een nauwkeurigere locatiebepaling heeft.

 • Nee
Navigatie

Het kunnen aangeven dat je van punt A naar B wilt fietsen, en de fietscomputer wijst je de weg.

 • Navigatie met kaart
Hartslagsensor

Hartslagsensoren zijn voorzien van een borstband voor de meest secure meting. Bepaalde fietscomputers krijgen een hartslagsensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een hartslagsensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen hartslagmeting mogelijk is.

 • Niet mogelijk
Cadanssensor

Door middel van een cadanssensor kun je het aantal omwentelingen per minuut meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een cadanssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een cadanssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen cadansmeting mogelijk is.

 • Niet mogelijk
Snelheidssensor

Door middel van een snelheidssensor meet je je snelheid nauwkeurig en secuur. Voor GPS fietscomputers is een snelheidssensor een alternatief, welke standaard via satellieten de snelheid meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een snelheidssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een snelheidssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers die alleen via GPS de snelheid kunnen meten.

 • Niet mogelijk
Vermogensensor

Met een vermogenssensor kun je het aantal wattage, en dus je kracht meten wat je op je pedalen wegtrapt. Sommige fietscomputers zijn via ANT+ of Bluetooth te koppelen met een vermogenssensor. Fietscomputers gericht op touring of fietsen voor de ontspanning hebben vaak geen mogelijkheid om te koppelen met vermogenssensoren.

 • Niet mogelijk
Hoogtemeter

Hoogtemeting doormiddelvan GPS wordt gedaan via een 3-dimensionale meting en verzorgt locatie en hoogte op elektronische wijze. Door middel van een barometrische meting wordt de hoogte bepaald op luchtdruk en gebeurt volledig mechanisch, dit is een secuurdere bepaling van hoogte.

 • Ja, barometrisch
Temperatuur

Dankzij ingebouwde sensoren het kunnen meten én aangeven van de huidige temperatuur.

 • Ja
Achtergrondverlichting
 • Met achtergrondverlichting
Kleurenscherm
 • Ja
Touchscreen
 • Ja

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Kaarten & Route

Functionaliteit

Productvragen

Zijn er ook stuuradaptors voor Mio Cyclo 400 en zo ja waar vind ik ze in de winkel?
 • Ja, je kunt ze vinden via de volgende link:
  https://www.12gobiking.nl/hidemybell-stuurhouder-met-bel
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.