Garmin Edge 520 GPS Fietscomputer

Plus- en minpunten
 • Naadloze Strava integratie
 • Koppelbaar met sensoren dankzij ANT+
 • Uitgebreide trainingsmogelijkheden
 • Koppelbaar met Smartphones dankzij Bluetooth
 • Geen sensoren meegeleverd
 • Geen point to point navigatie

Beschrijving

De Garmin Edge 520 is een GPS fietscomputer met kaartfunctie. De Edge 520 is te koppelen met Strava live segmenten en is te koppelen met Smartphones via Bluetooth en met snelheid, cadans, hartslag en vermogenssensoren via ANT+. Het is een fietscomputer met een breed scala aan functies en is bedoeld voor de serieuze fietser die zichzelf wilt verbeteren. De Garmin Edge 520 wordt geleverd zonder sensoren.


 

Met de Edge 520 is vrijwel alles te meten en bij te houden van je fietsrit. Met behulp van de GPS is er een nauwkeurige locatiebepaling om de rit terug te zien en te kijken waar je geweest bent, ook kan deze rit vervolgens gedeeld worden! Naast deze gegevens is het mogelijk om snelheid, cadans, hartslag en eventuele vermogensgegevens te meten en vast te leggen. Dankzij de naadloze integratie met Strava is het delen van tochten een eitje en kun je jezelf elke rit verbeteren.

De Edge 520 is een fietscomputer welke niet gemaakt is voor navigatie, er is echter wel een basiskaart aanwezig op het toestel waardoor je toch kunt zien waar je bent en je beginpunt makkelijker kunt achterhalen. Ook is het mogelijk om een route in te laden op het toestel en deze na te fietsen, met de beperkte kaart is dit echter duidelijk dat dit enkel als hulpmiddel gebruikt kan worden.

Op connectiviteit is er niet bezuinigd bij de Edge 520. Zo beschikt deze over ANT+ om te koppelen met sensoren, en ook is er de mogelijkheid om de Edge 520 te koppelen met je Shimano Di2 elektronisch geschakelde fiets om zo te zien in welke versnelling je zit. De ingebouwde Bluetooth is present om te koppelen met Smartphones en zo SMS berichten en telefoonoproepen op je scherm te krijgen. Het handigste aan de Smartphone koppeling is echter het automatisch synchroniseren na de rit om zo je ritgegevens automatisch in Garmin Connect te zetten.

De Edge 520 was de eerste Garmin waar Strava Live segmenten zijn gebruikt. Door gebruik te maken van deze segmenten krijgt men een melding op het scherm als een segment begint en kun je je best doen een zo goed mogelijke tijd neer te zetten en zo de beste van het segment te worden! Verder is de Garmin Edge 520 uitgevoerd met al het goede; schermverlichting, een stevige accuduur, en een advies voor herstel.

Bekijk de volgende categorieën: Fietscomputers , Fietsnavigatie

Handige informatie

 • ANT+l

  ANT+

  ANT+ Met ANT+ kun je snelheid, cadans, hartslag en krachtsensoren koppelen. Het is het meest gebruikte en betrouwbaarste signaal om fietscomputers te koppelen aan sensoren. ANT+ is een storingsvrij signaal en is bijna altijd universeel met elkaar uit te wisselen, je hoeft dus niet een sensor en een fietscomputer van hetzelfde merk te gebruiken om deze met elkaar te laten communiceren.

Testresultaten

Garmin Edge 520 Review

23-02-17

De Garmin Edge 520 is al enige tijd op de markt. Sinds de introductie is dit één van de best verkochte Garmin toestellen. Het relatief lage prijspunt en de uitgebreide mogelijkheden van dit apparaat maken het een zeer geliefd model. In deze review willen we duidelijk maken wat dit voor een apparaat is en lichten we enkele specifieke functies uit. Zo proberen we duidelijk te maken voor wie deze fietscomputer echt bedoeld is.

Specificaties

Algemeen

Draadloos
 • Ja
GPS
 • Met GPS
GLONASS

GLONASS is de tegenhanger van GPS en zijn Russische satellieten. Het voordeel als een fietscomputer over zowel GPS en GLONASS beschikt, is dat deze een nauwkeurigere locatiebepaling heeft.

 • Ja
Navigatie

Het kunnen aangeven dat je van punt A naar B wilt fietsen, en de fietscomputer wijst je de weg.

 • Zonder navigatie
Kaartweergave

Er zijn kaarten op dit toestel geïnstalleerd om te zien waar je bent.

 • Met kaartweergave
Hartslagsensor

Hartslagsensoren zijn voorzien van een borstband voor de meest secure meting. Bepaalde fietscomputers krijgen een hartslagsensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een hartslagsensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen hartslagmeting mogelijk is.

 • Los verkrijgbaar
Cadanssensor

Door middel van een cadanssensor kun je het aantal omwentelingen per minuut meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een cadanssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een cadanssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen cadansmeting mogelijk is.

 • Los verkrijgbaar
Snelheidssensor

Door middel van een snelheidssensor meet je je snelheid nauwkeurig en secuur. Voor GPS fietscomputers is een snelheidssensor een alternatief, welke standaard via satellieten de snelheid meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een snelheidssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een snelheidssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers die alleen via GPS de snelheid kunnen meten.

 • Los verkrijgbaar
Vermogensensor

Met een vermogenssensor kun je het aantal wattage, en dus je kracht meten wat je op je pedalen wegtrapt. Sommige fietscomputers zijn via ANT+ of Bluetooth te koppelen met een vermogenssensor. Fietscomputers gericht op touring of fietsen voor de ontspanning hebben vaak geen mogelijkheid om te koppelen met vermogenssensoren.

 • Los verkrijgbaar
Connectiviteit

Door middel van ANT+ en Bluetooth kun je een koppeling maken tussen sensoren, fietscomputers en telefoons. Deze signalen zijn storingsvrij en zijn uiterst betrouwbaar. Wifi zorgt ervoor dat je zonder telefoon of kabelverbinding met een computer, je ritgegevens kunt synchroniseren met je online account van het merk in kwestie.

 • ANT+
 • Bluetooth 4.0
Hoogtemeter

Hoogtemeting doormiddelvan GPS wordt gedaan via een 3-dimensionale meting en verzorgt locatie en hoogte op elektronische wijze. Door middel van een barometrische meting wordt de hoogte bepaald op luchtdruk en gebeurt volledig mechanisch, dit is een secuurdere bepaling van hoogte.

 • Ja, barometrisch
Temperatuur

Dankzij ingebouwde sensoren het kunnen meten én aangeven van de huidige temperatuur.

 • Ja
Achtergrondverlichting
 • Met achtergrondverlichting
Kleurenscherm
 • Ja
Touchscreen
 • Nee

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Kaarten & Route

Functionaliteit

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.