Plus- en minpunten
 • Toffe kleuren
 • Brede banden
 • Perfecte geometrie voor je kleine

Beschrijving

Frog 48 kinderfietsen zijn lichtgewicht en zijn gemaakt naar de lengte van je kind. Om je kleine goed te leren fietsen is een frame met de juiste verhouding nodig. En het ontwikkelen van het juiste frame is waar Frog in gespecialiseerd is. De Frog 48 is een aluminium fiets voor jongens. Door het aluminium is de fiets licht van gewicht. Dit is de fiets die je neemt als je kleine zijn eerste fiets is ontgroeid en naar het serieuze werk gaat kijken. Frog fietsen worden in tegenstelling tot veel andere kinderfietsen bemaat op de binnenbeenlengte van het kind. Deze fiets is geschikt voor jongens rond 4 à 5 jaar met een minimale binnenbeenlengte van 48cm. Wat neerkomt op jongens met een lengte vanaf ongeveer 115cm.


De fiets heeft twee handremmen die gekoppeld zitten aan velgremmen. De handvatten zijn aan te passen naar de grootte van de kinderhand.  De fiets is standaard voorzien van een bel, reflectoren in de spaken en onder het zadel . De Kenda buitenbanden zijn breed, zodat je kleine meer dan voldoende grip heeft, ook onder natte omstandigheden.

Uniek aan deze Frog kinderfiets is dat het stuur aangepast is. Deze kan maar tot een bepaalde hoek draaien. Het stuur kan niet doorslaan, wat het (leren) fietsen een stuk veiliger maakt voor je kleine. De fiets wordt standaard geleverd met twee soorten banden. Één band voor op normale gladde wegen en één voor hobbelig off-road terrein.

Bekijk de volgende categorieën: Kinderfietsen

Twijfel je over de maat kinderfiets?

In ons blog over kinderfietsmaten vind je alle informatie over de verschillende maten kinderfietsen, inclusief een maattabel met leeftijd, kledingmaat en lichaamslengte om het zo makkelijk mogelijk te maken.

Specificaties

Algemeen

Wielmaat

Hoe groter de wielen hoe meer grip en comfort. Grote wielen rollen makkelijker over obstakels en hebben minder rolweerstand. Echter hebben kleinere wielen als voordeel dat de fiets wendbaarder is. Dit voordeel geld vooral voor kleinere fietsers of als je op zoek bent naar een zeer wendbare (lees speelse) fiets.

 • 16 inch
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Mechanische Velgremmen
Bagagedrager
 • Zonder bagagedrager
Voordrager
 • Nee
Spatborden
 • Zonder spatborden
Verlichting
 • Nee
Zijwieltjes
 • Zonder zijwieltjes
Slot
 • Nee
Lengte kind
 • 115 - 130 cm

Technische specificaties