Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Downhill mountainbikes

Downhill mountainbiken is een van de meest opwindende en uitdagende vormen van mountainbiken. Het vereist een speciale fiets die is ontworpen voor snelheid, stabiliteit en controle op ruw terrein. Een downhill MTB heeft kenmerken als volledige vering, krachtige remmen en brede banden die de rijders helpen veilig en efficiënt de berg af te komen. Bij het kopen van een downhill bike is het belangrijk rekening te houden met je rijstijl en het soort terrein waarop je gaat rijden.

Bekijk direct: Mountainbike keuzehulp | Full-suspension mountainbikes | Carbon mountainbikes | Mountainbike aanbiedingen

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Wat is een downhill mountainbike?

Een downhill mountainbike, vaak afgekort als DH-fiets, is een specifiek ontworpen mountainbike die is bedoeld voor gebruik op afdalingen met ruig terrein. Deze fietsen zijn gebouwd om snelheid te genereren en technische afdalingen te beheersen, waarbij de nadruk ligt op stabiliteit, duurzaamheid en controle.

Kenmerken van downhill mountainbikes

1. Sterk frame: Downhill mountainbikes hebben meestal een robuust frame van aluminium of carbonvezel. Dit frame is ontworpen om bestand te zijn tegen de impact van ruw terrein en hoge snelheden.

2. Grote vering: DH-fietsen zijn uitgerust met grote veringssystemen, inclusief een voorvork met veel veerweg en een achterdemper. Deze vering helpt bij het absorberen van klappen en hobbels op de trail, waardoor de fiets stabiel blijft en de rijder meer controle heeft.

3. Stevige banden: De banden van een downhill mountainbike zijn breder en steviger dan die van andere mountainbikes. Dit helpt bij het bieden van grip op ruw terrein en beschermt tegen lekke banden.

4. Krachtige remmen: Aangezien downhill rijden vaak gepaard gaat met hoge snelheden, zijn downhill mountainbikes uitgerust met krachtige schijfremmen. Deze remmen bieden voldoende stopkracht om snelheid te verminderen en de fiets onder controle te houden, zelfs op steile hellingen.

5. Agressieve geometrie: De geometrie van een downhill mountainbike is ontworpen voor stabiliteit en controle op steile afdalingen. Dit kan onder andere resulteren in een langere wielbasis, een lager zwaartepunt en een slackere balhoofdhoek, waardoor de fiets beter presteert bij hoge snelheden en op technisch terrein.

Downhill mountainbiken voor de echte waaghals

Downhill mountainbiken is een extreme vorm van mountainbiken die speciale vaardigheden, uitrusting en terreinen vereist. Het wordt vaak beoefend op speciaal aangelegde downhill trails met obstakels zoals rotsen, wortels, drops en jumps. Voor downhill mountainbiken moet je niet alleen extreem fit zijn, maar ook technische vaardigheden en moed hebben om met hoge snelheden over ruig terrein te navigeren.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je levertijd en combineer met je lichaamslengte om de beschikbare dames- en herenfietsen te filteren.