Direct contact met een bike expert?
Bel naar 0182-621850 of stuur je vraag naar [email protected]
Steeds meer vrouwen stappen op de mountainbike om de parcours te trotseren, maar om nou op een herenfiets te stappen is niet altijd even comfortabel. De meeste vrouwen hebben een korter bovenlichaam dan de meeste mannen en relatief langere benen. In dat geval heb je dus een kroter frame nodig dan de gemiddelde frames op een herenfiets. De fietsindustrie heeft hier dan ook slim op ingespeeld door mountainbikes te ontwerpen die perfect aansluiten bij de vrouwelijke anatomie.
Deze damesmountainbikes hebben een aangepaste geometrie. De bovenbuis van het frame is korter waardoor de zithouding beter past het vrouwelijk lichaam. Door de betere zithouding ervaar je niet alleen meer rijcomfort, maar verklein je ook gelijk de kans op blessures door een onnatuurlijke zithouding.
Bij 12GO bieden we alles van hardtails tot full suspension mountainbikes aan in onze damescollectie. Daarnaast heeft bijna elk merk een volwaardige damescollectie. Je kan het dus zo bont maken als je zelf wilt. Wil je graag een aluminium instapmodel? Of toch liever een carbon fiets om de snelste tijden neer te zetten?
Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan wat voor parcours jij het liefst rijdt. Rijd je vaak onder wat minder ruige omstandigheden, dan kun je het beste voor een hardtail kiezen. Als je juist over wat ruigere trails rijdt met veel wortels en stenen, past een full suspension beter bij jouw rijstijl.
Weet je al precies welke fiets je wilt hebben? Dan kun je de fiets online bestellen en wordt deze zo snel mogelijk thuis bezorgd! De fiets is dan 100% rijklaar, zodat je er direct mee naar de trails kan! Twijfel je nog? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice, die helpt je graag verder bij het kiezen van jouw droomfiets!
Wil je toch liever eerst de fiets uittesten? Dan kan je langskomen in de winkel! Bij 12GO hebben we altijd een ruime voorraad mountainbikes en een team van experts die jou graag op weg helpen, zodat je altijd met een bij jou passend model naar huis gaat! Daarnaast kan je gebruik maken van onze direct mee service, wanneer de fiets op voorraad is in de winkel, zodat je niet na aanschaf nog moet wachten tot je fiets klaar is.
Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Maat wielen
De wielmaat bepaalt de wendbaarheid en rolweerstand. Hoe groter de wielmaat hoe minder rolweerstand. Hoe kleiner de wielmaat hoe meer wendbaarheid.
Tegenwoordig worden bijna alle mountainbikes uitgerust met 29 inch wielen. Soms kiezen merken er nog voor om op kleinere maten of op specifieke modellen nog 27,5 inch wielen te hanteren.
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Type voorvork
Coilvering wordt gebruikt bij de instapfietsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een springveer
Luchtvering werkt op lucht en is af te stellen op het gewicht of voorkeuren van de berijder. Door het ontbreken van de springveer is de voorvork ook een stuk lichter.
Bij de Vaste vork is er geen sprake van vering.
Lees hier alles over voorvorken op de fiets.
Lock-out voorvork
Met een lock-out kan de voorvork worden vastgezet waardoor de vork niet of nauwelijks meer veert. Dit is handig op verharde wegen of tijdens het klimmen.
Door gebruik van de lock-out gaat er minder kracht verloren in de vering.
De lock-out vanaf het stuur heeft als voordeel dat je je handen aan het stuur kunt houden.
As voorwiel
As achterwiel