Cyber Week | 500+ aanbiedingen, scherper dan ooit! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Elektrische fietsen met automatische versnellingen

USP's in de winkel

Kies uit +8000 fietsen met eerlijk advies

Probeer jouw fiets op de testbaan

Niet goed? Fiets terug.

Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

3.449,- 3.799,-
Waardering:
89%
9% korting
4.939,- 5.199,-
Waardering:
100%
5% korting
5.349,-
Waardering:
100%
4.099,- 4.449,-
Waardering:
87%
8% korting
4.699,- 5.199,-
10% korting
3.299,- 4.399,-
Waardering:
97%
25% korting
4.399,-
Waardering:
98.5000%
Vanaf 3.449,- 3.449,-
Vanaf 5.649,- 6.005,80
4.195,-
5.199,-
per pagina

Traploos schakelen

Traploos schakelen wordt steeds populairder. Dit gaat eigenlijk altijd gepaard met het Enviolo Nuvinci schakelsysteem waardoor je een unieke fietservaring hebt. Het systeem dat in eerste instantie niks leek te worden en blijkt een inhaalslag te maken bij de elektrische fietsen. Het vernieuwde systeem is lichter dan zijn voorganger en er zijn meerdere uitvoeringen voor verschillend gebruik ontwikkeld. Steeds meer e-bikes kiezen dan ook voor een schakelsysteem van Enviolo. Elektrische fietsen die uitgerust zijn met een Enviolo Nuvinci schakelsysteem kunnen traploos schakelen. Dit houdt in dat je tijdens het fietsen of terwijl je stilstaat kunt schakelen zonder tussenstapjes. Hierdoor verloopt het schakelen zeer soepel en hoef je minder moeite te doen voor het schakelen wat bijdraagt aan een prettige fietservaring. Daarnaast hebben veel naven moeite met de krachtige belasting van onder andere Bosch systemen, waardoor de motor tijdelijk minder vermogen genereert tijdens het schakelen. Met Enviolo systemen is dit geen probleem meer dankzij de CVP transmissie, de technologie die traploos schakelen mogelijk maakt. Daarnaast is Enviolo traploos schakelen zo goed als altijd te vinden op elektrische fietsen met riemaandrijving wat duurzaam is en zeer laag in onderhoud. De Enviolo Nuvinci schakelsystemen zijn voornamelijk te vinden op elektrische hybride fietsen maar ook op een aantal elektrische stadsfietsen en Speed Pedelecs

Traploos automatisch schakelen met Enviolo op elektrische fiets

De Enviolo Nuvinci systemen zijn in twee uitvoeringen op Elektrische fietsen te vinden: het handgeschakelde systeem en het automatische systeem. Het handmatig schakelen met Enviolo lijkt het meest op het schakelen zoals we dat kennen, alleen dan traploos. Door een soort gashendel op het stuur te draaien kun je de weerstand zonder tussenstapjes verhogen of verlagen. Schakelen met dit systeem is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk, wat het schakelen comfortabeler maakt dan e-bikes met gebruikelijke naafversnellingen of derailleurversnellingen. 

De automatische versnelling van Enviolo Nuvinci is nog eenvoudiger dan het handmatig schakelen. Met het automatische systeem hoef je zelf namelijk niks meer te doen om de weerstand van je trappers te verlagen, dit gaat allemaal automatisch. Via een display op het stuur stel je de gewenste trapsnelheid in, zodra je bergopwaarts fietst wordt de weestand automatisch minder en wanneer je weer afdaalt wordt de weerstand weer hoger. Wanneer je tot stilstand komt wordt er automatisch terug geschakeld waardoor je soepel en comfortabel op gang komt, eigenlijk hetzelfde als bij een auto met een automatisch schakelsysteem. Mocht je toch liever zelf willen schakelen is dat geen probleem, via de display op het stuur kun je het automatisch schakelen uitzetten zodat je de weerstand weer handmatig aan kunt passen. Met het automatisch schakelen heb je minder onderhoud dan e-bikes met deraileurversnelling, tevens werkt het schakelen gemakkelijker. 

Enviolo Automatiq op de e-bike

Automatisch schakelen wordt nog makkelijker gemaakt door Enviolo Automatiq. Dit product lijkt op het automatische schakelen, maar dan via je telefoon. Je kunt je telefoon draadloos verbinden met Automatiq via een app, waar je vervolgens de weerstand van het schakelsysteem mee kunt regelen. Naast het regelen van de weerstand via de app, geeft hij ook aan wanneer er onderhoud nodig is aan je schakelsysteem.

Alle e-bikes met Enviolo Nuvinci

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850

Email: [email protected]

Whatsapp


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Traploos schakelen met Enviolo maakt het vinden van het juiste verzet enorm eenvoudig. Net een versnelling te hoog tijdens een klim komt niet meer voor en ook te snel trappen is verleden tijd. Schakelen met de Enviolo naafversnelling kan vergeleken worden met het aanpassen van het volume van de radio. Je kunt kiezen uit een handmatige en een automatische naafversnelling. 

Lees verder...
Filteren
Selectie verfijnen
Categorie
Model
 1. Herenfiets 4 producten
 2. Damesfiets 6 producten
 3. Lage Instap 2 producten
 4. Trapeze frame 1 product
Modeljaar fiets
 1. 2023 1 product
 2. 2022 6 producten
 3. 2021 3 producten
 4. 2020 1 product
Merk
 1. Trek 1 product
 2. Pegasus 1 product
 3. Batavus 1 product
 4. Koga 3 producten
 5. Riese & Müller 1 product
 6. Bergamont 1 product
 7. Flyer 2 producten
 8. Levit 1 product
Minder
Uitgelicht
 1. Actie 3 producten
 2. Outlet 1 product
Minder
Prijs
-
Plaats accu
 1. In bagagedrager 1 product
 2. Geïntegreerd in frame 10 producten
Kracht motor
 1. Krachtig 4 producten
 2. Zeer krachtig 7 producten
Motor type
 1. Bosch Active Line Plus 4 producten
 2. Bosch Performance Line 3 producten
 3. Bosch Performance Line CX 4 producten
Minder
Actieradius
 1. 45 - 75 km 1 product
 2. 60 - 120 km 9 producten
 3. 75 - 150+ km 10 producten
Aantal Wh accu
 1. 350 - 450 Wh 5 producten
 2. 450 - 550 Wh 7 producten
 3. 550 - 750 Wh 10 producten
 4. 1000+ Wh 2 producten
Type aandrijving
 1. Ketting 1 product
 2. Riem 9 producten
Type zithouding
 1. Rechtop 6 producten
 2. Gebogen 8 producten
 3. Sportief 4 producten
Versnellingsgroep
 1. Enviolo City 1 product
 2. Enviolo Trekking 9 producten
Minder
Kinderzitje
 1. Achterzitje mogelijk 1 product
 2. Niet mogelijk 2 producten
Type rem
 1. Hydraulische velgremmen 1 product
 2. Hydraulische schijfremmen 10 producten

Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je levertijd en combineer met je lichaamslengte om de beschikbare dames- en herenfietsen te filteren.

De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.

In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.

De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.

Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"

Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).

Lees alles over de motor type van: Bosch, Shimano, Bafang.

De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.

Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.

zithouding elektrische fietsen

Rechte zithouding: Perfect voor de alledaagse ritjes, waarbij je geen uren op de fiets zit.
Gebogen zithouding: Een goede zithouding voor de middellange ritten. Denk aan woon-werkverkeer of een recreatieve rit.
Sportieve Zithouding: De ideale zithouding op de lange afstanden. In deze houding houd je het makkelijk een paar uur uit op de fiets.

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.

In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen

Standaard: zijn het minst slijtvast en het minst geoptimaliseerd qua gewicht.
Goed: Deze onderdelen bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding en zijn betrouwbaar. De duurzaamheid en het gewicht van deze onderdelen is goed.
Professioneel: Dit is professionele kwaliteit en wordt gebruikt in de wielersport. De onderdelen gaan lang mee en zijn ook nog eens lichtgewicht.

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.

Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!