Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Elektrische fietsen met automatische / traploze versnellingen zijn mateloos populair. Traploos schakelen met Enviolo maakt het vinden van het juiste verzet enorm eenvoudig. Net een versnelling te hoog tijdens een klim komt niet meer voor en ook te snel trappen is verleden tijd. Schakelen met de Enviolo naafversnelling kan vergeleken worden met het aanpassen van het volume van de radio. Je kunt kiezen uit een handmatige en een automatische naafversnelling.
Bekijk direct: E-bike keuzehulp | Elektrische Fietsen | Elektrische Fietsen met Middenmotor
Lees verder...Een elektrische fiets met automatische versnelling biedt een moeiteloze en intuïtieve rijervaring, waarbij je automatisch de juiste versnelling kiest op basis van jouw snelheid en inspanning. Geen gedoe meer met handmatig schakelen, maar gewoon genieten van een soepele en efficiënte rit.
Als je op zoek bent naar een elektrische fiets met automatische versnelling, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een ruim assortiment elektrische fietsen met geavanceerde automatische versnellingssystemen, waaronder het bekende Enviolo Automatic systeem. Met dit systeem geniet je van naadloze en traploze overgangen tussen de versnellingen, waardoor je altijd in de optimale versnelling fietst.
Het kopen van een elektrische fiets met automatische versnelling brengt vele voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt het voor een comfortabele en stressvrije rijervaring. Je hoeft niet langer na te denken over welke versnelling je moet kiezen of handmatig te schakelen. De automatische versnelling past zich automatisch aan jouw snelheid en inspanning aan, waardoor je altijd in de juiste versnelling fietst.
Daarnaast is een elektrische fiets met automatische versnelling uitermate geschikt voor mensen die minder bekend zijn met het schakelen of fysieke beperkingen hebben. Het maakt het fietsen toegankelijker voor een breder publiek, omdat je je kunt concentreren op het genieten van de rit zonder je zorgen te maken over de versnellingen.
Bij het kopen van een elektrische fiets met automatische versnelling is het Enviolo Automatic systeem een uitstekende keuze. Dit geavanceerde systeem biedt een naadloze en efficiënte schakelervaring, waardoor je altijd in de optimale versnelling fietst. Of je nu op zoek bent naar een elektrische stadsfiets, een trekkingfiets of een elektrische mountainbike met automatische versnelling, het Enviolo Automatic systeem staat garant voor betrouwbaarheid en kwaliteit.
Dus waar wacht je nog op? Ontdek het gemak en comfort van een elektrische fiets met automatische versnelling. Bekijk ons ruime aanbod en koop jouw elektrische fiets met automatische versnelling vandaag nog. Ervaar het verschil en geniet van moeiteloos fietsplezier met een elektrische fiets met automatische versnelling, waarbij het Enviolo Automatic systeem zorgt voor een soepele en efficiënte rit.
Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Plaats accu
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
Kracht motor
De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.
Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Type zithouding
Rechte zithouding: Perfect voor de alledaagse ritjes, waarbij je geen uren op de fiets zit.
Gebogen zithouding: Een goede zithouding voor de middellange ritten. Denk aan woon-werkverkeer of een recreatieve rit.
Sportieve Zithouding: De ideale zithouding op de lange afstanden. In deze houding houd je het makkelijk een paar uur uit op de fiets.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!