Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Racefiets Accessoires

Racefiets Accessoires

Een mooie tocht met vrienden, het afzien tegen de wind, of zo snel mogelijk een viaduct op knallen. Komt je dit bekend voor? Logisch, want dit is dan ook wat het racefietsen zo leuk maakt. Om je tochten op de racefiets nóg leuker te maken zijn er een aantal accessoires die aan dit plezier bij kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld aan een zadeltas waarin je wat gereedschap mee kunt nemen of een fietscomputer waarmee je je gereden afstand na afloop kan bekijken. Om je op weg te helpen bij de keuze voor de accessoires die een bijdrage leveren aan het fietsplezier zetten wij de 5 meest verkochte accessoires voor de racefiets in deze blog voor je op een rij.

Pedalen

Naast gewone pedalen kun je er voor kiezen om je racefiets uit te rusten met klikpedalen. Met klikpedalen heb je de mogelijkheid om zowel te duwen als te trekken aan je pedalen. Hierdoor ben je efficiënter en heb je dus minder energie nodig om harder te fietsen. Deze klikpedalen zijn te verkrijgen in 2 varianten: SPD en SPD-SL. Voor de racefiets adviseren wij om voor de SPD-SL variant te gaan, omdat je voet in dit pedaal stabieler vast zit en het pedaal een groter contactoppervlak heeft dan de SPD variant. Een SPD-SL pedaal is te verkrijgen in verschillende prijsklassen, waarbij het gewicht, de stijfheid en de lagering van het pedaal bepalend zijn voor de prijs. Een duurder pedaal is meestal net iets lichter, stijver en beter gelagerd waardoor krachten nog efficiënter overgebracht worden.

Wanneer je deze klikpedalen aanschaft moet je er wel rekening mee houden dat je hiervoor ook de juiste schoenen aanschaft. Om in de pedalen te kunnen ‘klikken’ moet er namelijk een plaatje onder de schoen bevestigd worden. Deze specifieke bevestiging zit niet op iedere schoen. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we alle schoenen voor de racefiets voor je op een rij gezet, waar het plaatje van het SPD-SL pedaal sowieso onder bevestigd kan worden. Let op: fietsschoenen vallen over het algemeen erg klein en het is dan ook aan te raden om een maat groter te nemen.

schoen

84,95
Waardering:
100%
12% korting
199,99
Waardering:
94%
40% korting
210,-
Waardering:
98.0000%
43% korting
159,95
37% korting
129,99
Waardering:
98%
46% korting

Bidonhouders

Tijdens een tocht op de racefiets kun je aardig wat vocht verliezen. Het is zeker verstandig om dit vochtverlies tijdens je tocht aan te vullen, met name ook omdat je hierdoor de kans op krampen vermindert. Om een bidon mee te kunnen nemen tijdens het fietsen kun je altijd 1, maar meestal zelfs 2, bidonhouder(s) op je racefiets plaatsen. Bidonhouders zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, waardoor er altijd een tussen zit welke te matchen is met de kleuren van je (nieuwe) racefiets.

bidonhouders

Zadeltas

Onderweg een lekke band, je zadel iets verstellen of gewoon je telefoon en sleutels meenemen? Een zadeltas biedt dan de ideale uitkomst! Een zadeltas heeft namelijk genoeg ruimte voor verschillende accessoires en is gemakkelijk onder je zadel te bevestigen. Wij raden altijd aan om hier een reservebinnenband, bandenlichters en een multitool in mee te nemen. Met deze accessoires kan je de meest voorkomende problemen onderweg zelf oplossen en hoef je hier geen goede vriend of vriendin voor in te schakelen. Als je graag ook je sleutels en telefoon mee wilt nemen in je zadeltas is het verstandig om voor een iets grotere variant te kiezen.

zadeltas

Pomp

Aan alleen een reservebinnenband heb je niet heel veel als je deze vervolgens niet op kunt pompen. Daarom is het ook aan te raden om een fietspomp aan te schaffen die je gemakkelijk mee kunt nemen. Hierbij heb je de keuze uit een minipomp of een pomp welke gebruikt maakt van CO2-patronen. Het voordeel van een pomp met CO2-patronen is dat je je band snel op de juiste druk kunt krijgen en deze gemakkelijk in je zadeltas mee kunt nemen. Het nadeel is alleen dat je een CO2-patroon niet kunt hergebruiken en je dus iedere keer een nieuw patroon moet kopen. Deze patronen zijn niet heel duur, maar door gebruik te maken van een minipomp hoef je niet iedere keer een nieuw patroon aan te schaffen. Deze is namelijk meerdere keren te gebruiken en daarnaast gemakkelijk met een houder aan je fiets te bevestigen. Het nadeel van een minipomp is alleen wel dat het meer moeite kost om de juiste druk in je banden te krijgen.

pompen

Fietscomputer

Na afloop zien hoe ver je gefietst hebt, wat je maximale sprintsnelheid was of je hartslag en trapfrequentie zien? Dan is een fietscomputer dé accessoire die je niet kunt missen. Tegenwoordig is het assortiment van fietscomputers erg groot. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een (draadloze) fietscomputer aan te schaffen met de meest standaard functies. Hiermee kun je dan je snelheid, de gereden afstand en de tijd zien.

Wil je ook graag je hartslag en trapfrequentie kunnen zien? Sommige fietscomputers worden in combinatie geleverd met sensoren die dit kunnen meten, maar dit is niet altijd het geval. Als je deze sensoren later nog wilt aanschaffen, houd er dan rekening mee dat je een fietscomputer aanschaft die het ANT+ signaal kan ontvangen.

tellers

4,99
Waardering:
91%
Waardering:
91%
BIKES4AFRICA
Vanaf
Waardering:
100%
20% korting

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

In 6 stappen zelf je achterderailleur afstellen! In 6 stappen zelf je achterderailleur afstellen!
Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB
De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

1x11 en 1x12 versnellingsgroepen: Alles wat je moet weten 1x11 en 1x12 versnellingsgroepen: Alles wat je moet weten