Plus- en minpunten
 • Standaard uitgerust met spatborden en bagagedrager
 • Krachtige Bosch Performance CX middenmotor
 • SR Suntour geveerde voorvork met 120 mm veerweg
 • Geïntegreerde 500 Wh accu
 • Shimano Altus en Acera onderdelen
 • Hydraulische schijfremmen
 • SR Suntour coilvering is wat stugger
 • Tektro remmen zijn niet meest krachtige
 • Altus en Acera onderdelen zijn niet de meest duurzame

Beschrijving

De Powerfly 4 Sport Equipped uitvoering zorgt niet alleen voor veel plezier op de trails, maar ook op gewone wegen is dit een heerlijke fiets. Doordat de fiets standaard is uitgerust met bagagedragers en spatborden kun je deze sportieve e-bike ook uitstekend gebruiken voor bijvoorbeeld fietsvakanties of woon-werkverkeer. Het frame heeft een sportieve MTB geometrie en is uitgerust met een SR Suntour geveerde voorvork. Deze vork heeft een veerweg van 120mm, waardoor je zeer veel comfort hebt op de weg en de trails. Met de lockout kun je de vering ook uitschakelen.

Met de Bosch Performance Line CX middenmotor is deze fiets voorzien van één van de krachtigste motoren van dit moment. De 75 Nm koppel geeft je een krachtige ondersteuning, terwijl het lage zwaartepunt zorgt voor een gebalanceerd rijgedrag. De motor is eenvoudig te bedienen met de Purion display. De 500 Wh accu zit in het frame geïntegreerd en geeft je een prima actieradius. Om de accu op te laden kun je hem uit het frame verwijderen, maar als je dat liever wilt is de accu ook voorzien van een externe laadpoort.

Met de Shimano Acera en Altus heb je een betrouwbare 9-speed schakelgroep, alleen de onderdelen zijn niet de meest duurzame. De Tektro hydraulische schijfremmen zorgen voor krachtige remprestaties onder alle omstandigheden, wat perfect is op de trails of tijdens lange fietsritten met slecht weer. De Powerfly serie maakt gebruik van Smart Wheel Sizing. Dit houdt in dat de kleinere maten voorzien zijn van 27.5 inch wielen, terwijl de grotere maten 29 inch wielen hebben. Hierdoor zijn de fietsen beter in verhouding.

De Trek Powerfly fietsen zijn elektrische mountainbikes met krachtige middenmotoren. Deze fietsen bieden trapondersteuning tot 25 kilometer per uur voor als het terrein net even te gek is, of als je gewoon van altijd windje mee houdt. De hardtail modellen in de Powerfly serie zijn veelzijdig en bedoeld voor cross-country gebruik

Lees hier alles over Trek

Bekijk de volgende categorieën: Elektrische fietsen , Elektrische mountainbikes

 • Wij hebben een Mega Indoor Testbaanl

  Wij hebben een Mega Indoor Testbaan

  In onze megastore in Moordrecht kun je heel veel elektrische fietsen testen op onze Mega Indoor Testbaan voordat je koopt. Onze e-bike specialisten geven je onafhankelijk advies over welke elektrische fiets het beste bij jouw wensen past.

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Type elektrische fiets
 • Mountainbike
Plaats accu

De plaats van de accu is afhankelijk van de plaatsing van de motor en type frame ( dames of heren )

 • Geïntegreerd in frame
Plaats motor

De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rij-eigenschappen van de fiets.

Voorwielmotor: Met een voorwielmotor word je als het ware vooruit getrokken. Bij natte en/of gladde omstandigheden loop je hierdoor het risico dat je voorwiel in een scherpe bocht wegglijdt.

Middenmotor: De middenmotor heeft het meest stabiele rijgedrag. Omdat het zwaartepunt laag bij de grond en in de trapas zit voelt een middenmotor heel natuurlijk aan.

Achterwielmotor: Een achtwielmotor is bijna letterlijk een steuntje in de rug. Deze motor maakt het achterwiel wel een stukje zwaarder en heeft een minder efficiënte aandrijving.

 • Middenmotor
Motor type
 • Bosch Performance Line CX
Aantal Wh accu

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes. 

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere. 

 • 450 - 550 Wh
Actieradius

Hoe ver kom ik eigenlijk met een volle accu? Het is een van de meest gestelde vragen bij de aanschaf van een e-bike. De stelregel hierbij is dat je afhankelijk van het type accu per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen. 

Onze testers hebben de actiradius van verschillende accu's getest en kwamen op het volgende: 250 Wh: 35 - 60 km, 300 Wh: 45 - 75 km, 400 Wh: 60 - 120 km, 500 Wh: 75 - 150 km.

Het is wel belangrijk om te bedenken dat er veel externe factoren zijn die een rol spelen. Denk hierbij aan het type motor, het gewicht van de fiets, het gewicht van de berijder, het gewicht van de bagage, versnellingen, temperatuur, bandenspanning, trapkracht, terrein, ondergrond en de leeftijd van de accu. Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je buurman verder of juist minder ver fietst dan jij met dezelfde accu.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

 • 60 - 120 km
Aantal Nm motor

De motorcapaciteit wordt bepaald door het aantal Newtonmeter, ofwel het aantal koppel. Als het aantal Nm hoger is, is de motor van de e-bike krachtiger. Op vlakke wegen en door de stad zal 25-50 Nm al voldoen, terwijl je voor heuvelachtig terrein meer Nm nodig hebt. In de praktijk betekent het dat je met een fiets met 80 Nm een stuk sneller en krachtiger optrekt dan met een fiets met 25 Nm.

 • 75 Nm
Type display

Zonder display kom je niet ver met de e-bike. De display zorgt namelijk voor de bediening van de elektrische systemen. Daarnaast kun je op de display ook informatie over je rit aflezen. Verder kun je ook zien hoeveel batterij je nog beschikbaar hebt.

Het verschil tussen de verschillende displays zit in het bedieningsgemak, de grootte van het scherm, wel of geen kleurenscherm en diefstalbescherming. 

 • Bosch Purion
Type sensor
 • Trapkrachtsensor
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium
Type versnelling
 • Derailleur
Versnellingen
 • 9
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Acera
 • Shimano Altus
Gebruik mountainbike

Cross Country
Cross Country (XC) fietsen zijn gericht op pure snelheid en efficiëntie. XC-parcours bestaan uit singletracks van niet meer dan 60 cm breedte en hebben relatief weinig hoogteverschil.

Trail
Trail rijden is iets avontuurlijker dan Cross country. Je komt iets grotere obstakels tegen en je bent niet vies van een klimmetje, zolang de afdaling maar voldoende spanning met zich meebrengt.

Enduro
Enduro ritten gaan voornamelijk bergaf. De fietsen zijn een stuk minder gericht op trapefficiëntie door de lange veerweg, maar blinken uit in de technische en uitdagende afdalingen. Enduro rijden gebeurt veel in hiervoor ingerichte bikeparks met gave sprongen en enorm snelle bochten.

Downhill
De fiets is speciaal ontworpen voor de meest gevaarlijke en steile afdalingen.

 • Cross country
Geveerde voorvork

Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.

 • Geveerde voorvork
As achterwiel
 • Steekas - 148x12mm
Type voorvork

Coilvering wordt gebruikt bij de instapfietsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een springveer (net als in een balpen maar dan groter). 


Luchtvering werkt op lucht en is af te stellen op het gewicht of voorkeuren van de berijder.  Door het ontbreken van de springveer is de voorvork ook een stuk lichter. Daarnaast is de slijtage en het onderhoud minder van deze vorken (want lucht slijt niet).


Bij de vaste vork is er geen sprake van vering zoals de naam al doet vermoeden.

Lees onze blog voor meer informatie.

 • Coilvering
Voorvork merk
 • SR Suntour
Lock-out voorvork

Met een lock-out kan de voorvork worden vastgezet waardoor de vork niet of nauwelijks meer veert.

 

Dit is handig op verharde wegen of tijdens klimmen. Door gebruik van de lock-out gaat er minder kracht verloren in de vering.

 

De lock-out vanaf het stuur heeft als voordeel dat je je handen aan het stuur kunt houden.

 • Lock-out vanaf voorvork
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen

Frame

Afmontage

Onderdelen

Elektrische Onderdelen

Wielen

Reviews (2)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
 • Dit maakt fietsen voor de ongeoefende fietser echt leuk

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Trek Powerfly Sport 2019

  door Stefan

  Een fiets waar iedereen fantastisch mee overweg kan. Echt een duw in de rug met tegenwind, en een heuvel op met speels gemak. Super in de stad met het gewone verkeer, en prettig om toch overal onverhard doorheen te komen. De ketting ratelt wat op het voortandwiel, dit is wellicht met de eerste servicebeurt te verhelpen. En het voorspatbord raakte los uit het beugeltje. Dit hebben we verholpen door wat tape om het stangetje de draaien waardoor het strakker in de beugel zit. Ik ga ervan uit nog jaren plezier van te hebben.

  • Krachtige motor
  • Goede actieradius
  • Prettige zit/ergonomie
  • De ketting ratelt wat op het voor tandwiel
  • Voorspatbord rammelt maar met een tape is dat opgelost
 • Had deze fiets veel eerder moeten kopen!

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Trek Powerfly Sport 2019

  door Chris

  Heb de fiets enkele weken en de Trek fietst echt heerlijk, zowel op verharde als onverharde wegen/paden. Ondersteuning is op alle niveaus goed, actieradius is uitstekend (haal met gemak 80 km op een accu) en remmen en schakelen etc. gaat ook uitstekend. Grote voordeel van deze fiets betreft de brede inzetbaarheid: vanwege de spatborden en bagagedrager kun je er in de regen prima mee naar je werk fietsen, je tas of koffer kan ook mee. Maar daarnaast kun je in je vrije tijd met deze fiets een (serieus) mountainbike parcours bedwingen, het kan allemaal, echt ideaal!

  • inzetbaarheid
  • stabiel
  • uiterlijk

Productvragen

Op jullie site staat dat de batterij capaciteit 350-450wh is.
op diverse andere sites (w.o. trek)zie ik 500 wh staan. Iis dit correct?
 • Dit is inderdaad een klein foutje. Dit is namelijk een 500watt accu .
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Op deze bike zit geen vast slot. Verzekeringstechnisch de vraag: Kan op deze bike wel een vast slot gemonteerd worden of moet ik werken met een los kabelslot ?
 • Hier kunnen wij gewoon een normaal ringslot op monteren die volstaat voor de verzekering. Wel is een extra kettingslot natuurlijk extra veilig.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Hallo,
ik had deze fiets gevonden op de site van Trek,
https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/fietsen/mountainbikes/elektrische-mountainbikes/powerfly/powerfly-hardtail/powerfly-sport/p/24657/
als ik deze fiets bij jullie opzoek heeft deze een andere bandenmaat (trek = 29, 12go = 27,5) is dit een foutje ?
wat is dit juiste maat van de banden of zijn er 2 uitvoeringen van deze fiets beschikbaar en zo ja hebben jullie ook de 29er uitvoering ?

mvg
Bas
 • Bedankt voor het melden het klopt inderdaad dat er een 29 inch wiel op de Trek site staat. Wij gaan kijken of we dit kunnen of moeten aanpassen.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.