Thule Yepp Nexxt Mini Voorzitje

Plus- en minpunten
 • Geschikt voor reguliere stuurpennen én ahead stuurpennen (verstelbare stuurpennen)
 • Waterafstotend en makkelijk schoon te maken
 • Vijfpuntsgordel voor extra veiligheid
 • Geïntegreerd slot
 • Voorzien van een kussentje (niet uitneembaar)
 • Relatief licht voor minimaal invloed op stuurgedrag

Beschrijving

Het Thule Yepp Nexxt Mini is het allernieuwst voorzitje van Yepp. Je kunt de nieuwe versie van de oude versie onderscheiden door naar de verstelbare bandjes en de sluitgesp te kijken. De allernieuwste variant heeft zwarte bandjes en een zwarte gesp, de vorige variant heeft blauwe bandjes en een blauwe gesp. De Thule Yepp zitjes zijn een perfecte combinatie tussen de kennis over veiligheid van Thule en de kennis over comfort van Yepp. Met dit voorzitje weet je zeker dat je kind zeer comfortabel en veilig met jou op de fiets kan zitten. Het nieuwe zitje is geschikt voor reguliere stuurpennen, maar ook voor Ahead-stuurpennen (dit zijn verstelbare stuurpennen). Voorheen had je hier een aparte beugel voor nodig, dat is nu overbodig geworden. 


Het voorzitje is licht van gewicht, maar nog steeds zeer robuust. Het zitje heeft een harde buitenkant en een zachte binnenkant, waardoor je kind optimaal zitcomfort heeft. Het zitje is getest en ontworpen voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar, met een maximaal gewicht van 15 kg. Het zitje kan in enkele seconden geplaatst worden met de montagebeugel. Je kunt het zitje gemakkelijk met één hand verstellen dankzij de verstelbare voetsteunen en voetriemen. 

Het zitje heeft een veilige en goede pasvorm dankzij de verstelbare gevoerde vijfpuntsgordel. Daarnaast is het aansluitpunt waar ze de gordels bij elkaar komen magnetisch, waardoor je snel en gemakkelijk je kleine op de stoel plaatst. De schouderbanden hebben een zachte voering. De handgreep voorop heeft een comfortabele voering. Je kindje kan dit vasthouden of zijn armen overheen leggen.

Je kunt het zitje eenvoudig reinigen dankzij de waterafstotende materialen. Haal er even een doekje overheen en je bent klaar om te gaan. Dit maakt het zitje zeer geschikt voor veelvuldig gebruik. 

Bekijk de volgende categorieën: Kinderzitjes

Specificaties

Algemeen

Type kinderzitje

Voorzitjes

Voorzitjes zitten op de stuurbuis net onder het stuur met een adapter gemonteerd. Je klikt het kinderzitje in de adapter. Je kunt adapters voor meerdere fietsen aanschaffen. Zo kan snel en gemakkelijk het zitje overzetten van Mama naar Papa.

Achterzitjes

Achterzitjes zitten bevestigd op de bagagedrager of via een zadelbuis bevestiging. In de praktijk worden kinderzitjes vaak gemonteerd op de bagagedrager. Fietsen zonder bagagedrager zoals mountainbikes of hybride fietsen, kiezen voor een zadelbuis bevestiging. Voor een zadelbuis bevestiging heb je een speciale adapter nodig.

Toebehoren kinderzitjes

Toebehoren zijn extra's zoals adapters, windschermen of een slaaprol. Dit zijn extra onderdelen om het fietsen met een kinderzitje leuker en comfortabeler te maken.

 • Voorzitjes
Leeftijds categorie

9 maanden t/m 3 jaar

Voorzitjes worden gebruikt in de leeftijdscategorie van 9 maanden t/m 3 jaar. Met een maximaal gewicht van 15kg.

9 maanden t/m 6 jaar

Achterzitjes kunnen vanaf 9 maanden t/m 6 jaar gebruikt worden. Het maximale gewicht is 22kg. In de praktijk worden achterzitjes vaak gebruikt bij kids vanaf een jaar of 2 à 3.

5 t/m 10 jaar

Grotere kids gaan vaak op een speciale stoel. Dit is een stoel geschikt voor kids van 5 t/m 10 jaar. Deze fietsstoel is gemaakt om tot 35kg te kunnen dragen. Deze wordt vaak gebruikt zodra je kleine zelf kan fietsen, maar het ook nog prettig vindt om af en toe bij Papa of Mama achterop te gaan.

 • 9 maanden t/m 3 jaar
Verwisselbaar kussen

Een verwisselbaar kussen is handig als je je fiets weleens buiten laat staan. Je haalt het kussen van de stoel, zodat het niet nat wordt o.i.d.

Een kussen geeft meer comfort aan je kleine tijdens het fietsen. Daarnaast vangt het lichte schokken op, mocht je een stoep meepakken of over een drempel heen gaan. Het kussen kan worden gewassen in de wasmachine.

 • Geen verwisselbaar kussen
Verstelbare Schouderbanden

Verstelbare schouderbanden zijn een must voor iedere ouder. Kids groeien hard en snel. Daarom is het enorm belangrijk dat je schouderbanden kunt aanpassen. Zo kun je jaren plezier hebben van een kinderzitje.

 • Met verstelbare schouderbanden
Verstelbare voetsteunen

De benen van je kleine groeien hard en snel. Daarom is het handig als je de voetsteunen in hoogte kunt aanpassen. Ze groeien letterlijk mee met je kind. Zo kun je jaren plezier hebben van een kinderzitje.

 • Met verstelbare voetsteunen
Gewicht fietsstoel
 • 1.9 kg
Draagvermogen Kinderstoel
 • 9 tot 15kg
Diefstal beveiliging
 • Ja

Technische Specificaties