Tacx Flux Smart T2900 Fietstrainer

TACXPERIENCE-DEAL
Tacx Flux Smart T2900 Trainer
Tacx Flux Smart T2900 Trainer
Tacx Flux Smart T2900 Trainer
Tacx Flux Smart T2900 Trainer
Tacx Flux Smart T2900 Trainer
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor Zwift
 • Interactieve Direct Drive trainer
 • Aansturen en uitlezen via smartphone, tablet of PC
 • Verbinding via Bluetooth en ANT+
 • Adapters voor steekassen beschikbaar
 • Ook geschikt voor carbon fietsen
 • Geen cassette meegeleverd
 • Geen ANT+ dongel meegeleverd
 • Niet mogelijk in combinatie met lange kooi derailleur

Beschrijving

De Tacx Flux Smart T2900 is een interactieve trainer met direct drive aansluiting. Deze trainer is bijzonder compact en dankzij een slimme combinatie van de direct drive en de elektrorem kan deze trainer een maximale stijging simuleren van 10% met een maximum vermogen van 1500 watt. Dankzij de Bluetooth en ANT+ signalen kun je de trainer koppelen aan je smartphone, tablet of PC om zo de weerstand van de trainer aan te passen.


Het bevestigen van een fiets op de Flux is erg eenvoudig dankzij de direct drive. Bij traditionele trainers klik je de trainer via quick release op het achterwiel vast, bij direct drive trainers haal je het wiel eruit en klik je zo direct op de trainer vast. Dankzij deze bevestiging, de snel reagerende Smart-elektronica en het vliegwiel van 7kg worden de kleinste schommelingen in weerstand direct nauwkeurig naar je benen overgebracht. Ook is de trainer dankzij deze combinatie van technieken erg stil.

De fietstrainer is stand-alone te gebruiken en fietst dan in één weerstand. Om het maximale uit de trainer te halen, koppel je deze met een smartphone of tablet via Bluetooth of ANT+ om gebruik te maken van de gratis Tacx app. Via deze app kun je de trainer handmatig een hogere weerstand laten bieden, of dit automatisch laten doen door het fietsen van een film of route. Via het ANT+ signaal kan de trainer ook gekoppeld worden met een PC of laptop via een USB ANT+ dongel, deze wordt niet met de Bushido meegeleverd. Ook via deze PC koppeling kun je de trainer nu automatisch in weerstand laten aanpassen, of handmatig via de juiste software.

Het frame van de Tacx Flux is zeer stabiel en eenvoudig neer te zetten. Hij is geschikt voor alle fietsen met 10- en 11-speed schakelsystemen en met normale uitvalnaaf met Quick Release systeem. De Flux is niet te gebruiken in combinatie met een derailleur met lange kooi. De Flux is met <a href="https://www.12gobiking.nl/tacx-steekas-adapter-direct-drive">deze adapters</a> ook geschikt voor de meeste fietsen met een steekas en schijfremmen, maar dit verschilt per merk en type fiets. 

Op de Flux T2900 trainer zit een universele body waar elke Shimano- en SRAM-cassette op passen, en de meeste Campagnolo-cassettes. Of het past hangt af van het aantal uitsparingen aan de binnenkant van de cassette. Campagnolo-cassettes met 8 uitsparingen passen helaas niet op deze body waaronder:
• Campagnolo Centaur (9-Speed)
• Campagnolo Veloce (10-Speed)
• Campagnolo Centaur 2009 - 2011 (10-Speed)
• Campagnolo Centaur (11-Speed)

De Flux is een bijzondere trainer in zijn prijsklasse en is erg stil, dus een goede keuze in bijvoorbeeld een appartementencomplex. De direct drive maakt hem ook perfect voor als je veel wisselt tussen binnen- en buiten fietsen, zo hoef je niet elke keer je wiel of band te verwisselen. Het aantal wattage weerstand en de stijging simulatie van 10% zorgen voor een goede balans voor zowel hobbyisten als fanatieke fietsers.

Bekijk de volgende categorieën: Fietstrainers

Test deze trainer in onze winkel!

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling. Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

Keuzehulp: welke fietstrainer is het beste voor jou?

In deze fietstrainer koopgids vertellen we alles over de nieuwste fietstrainers. We vergelijken de meest populaire modellen in vier verschillende segmenten. We bespreken alle trainers, in iedere prijsklasse, die dit seizoen verkrijgbaar zijn.

Interactief trainen: wat heb je nodig?

Om een interactieve trainer optimaal te benutten en apps als Zwift of TrainerRoad te kunnen gebruiken heb je naast de trainer zelf vaak nog een aantal accessoires nodig.

Past mijn fiets op deze trainer?

Met name als je een fiets met steekassen hebt is het belangrijk om te controleren of jouw fiets met een trainer te combineren is. Bekijk de specificaties van het product of doorloop het stappenplan op ons blog om te bepalen of jouw fiets op deze trainer past.

Specificaties

Algemeen

Type fietstrainer

Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.

 

Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.

 

Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.

Smart Bike/Stationaire trainer: Bij deze trainers heb je geen fiets meer nodig om te trainen, maar rij je direct op het apparaat, dit geeft een nog echter gevoel.

 

Smart trainer: Trainingen hiermee zijn uit te lezen via software maar de trainer kan niet aangestuurd worden.

 • Interactieve trainer
Plaatsing fiets
 • Direct drive
Fietstrainer rem

Magneetrem: Simpele rem welke vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.

 

Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan handmatig niet worden aangepast.

 

Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.

 

Motorrom: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

 • Magneetrem
Bediening

Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.

 

Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.

 

Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.

 • Door software
Te koppelen via
 • ANT+
 • Bluetooth
Netspanning nodig
 • Ja
Stijgingspercentage
 • 10%
Geschikt voor steekas
 • Ja, via adapter
Maximale Vermogen
 • 1500 Watt
Te gebruiken met Zwift
 • Geschikt voor Zwift

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Functionaliteit

Reviews (1)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
Installatie :
Stabiliteit :
Geluidsniveau :
Realistisch fietsgevoel :
 • Erg tevreden en ik ontdek nog telkens nieuwe opties

  door Lennart

  Zeer tevreden over deze Tacx, zet er regelmatig mijn fiets op. Super makkelijk wiel eruit en op de Tacx plaatsen. Geluidsproductie vind ik erg netjes, dat is zeker geen herrie, je kan gewoon praten met anderen in de ruimte. Nadeel van stilzitten is dat je geen rijwindje hebt, maar dat los ik altijd op met een ventilator op een paar meter afstand in zwenkmodus zetten. Connectie met de gratis software van Tacx op de tablet is prima. Ook pc software is mooi, wel heb je dan de Bluetooth dongle nodig, dan zijn de mogelijkheden nog veel groter dan met de tablet.

  • vrij zwaar apparaat, maar dat komt stabiliteit wel ten goede!
  • Stekker, liever had ik gezien dat het apparaat zijn eigen stroom 'opwekt'.
  • Geen cassette meegeleverd

Productvragen

Beste 12go biking, ik ven geïntereseerd in de flux smart t2900,maar nu ik lees dat de flux niet compatible is met een lange kooi.
Zelf heb ik een Bulls Harrier uit 2012 met een tripple 10 speed.
Nou las ik op: https://www.fiets.nl/forum/viewtopic.php?t=81024&start=48
Dat het bij iemand wel kon. Vanaf midden cassette tot onderkant kooi is de afmeting zeker 1.5 tot 2 cm korter dan op het plaatje aangegeven.
Nou is mijn vraag: kan ik de flux dan toch zonder problemen aanschaffen?
Groeten Adriaan.
 • Ik denk dat het met uw achterderailleur wel past. Pas de afgelopen jaren zijn er echt extra lange achterderailleurs op de markt gekomen. Het derailleur van een triple is minder lang. Wat je voor de zekerheid even kunt checken is de afstand van je naaf tot onderkant van je derailleurkooi als de fiets in de lichtste versnelling staat. Als dat kortere is dan 20cm is het geen probleem. Je mag natuurlijk ook in de winkel even komen passen met je fiets.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.