Shimano XC 300 Mountainbikeschoen

Plus- en minpunten
 • Boa draaisluiting
 • Comfortabele rubberen zool
 • Goed ademend vermogen
 • Prettige pasvorm

Beschrijving

De Shimano XC300 is een mooie mountainbikeschoen met een draaisluiting. Deze schoen heeft een rubberen buitenzool die ervoor zorgt dat je goede grip op het pedaal hebt en dat je zonder problemen een stukje kan lopen als dat nodig is. De zool scoort 5 uit 12 op de Shimano stijfheidindex en is stijf genoeg voor een efficiënte krachtoverbrenging op de pedalen, zonder dat deze in eerste instantie te stijf aanvoelt. Je merkt wel dat dit geen superstijve zool is, omdat je de schoen licht kunt buigen. 

Deze schoen onderscheidt zich van andere modellen in zijn prijscategorie door de Boa draaisluiting. Dankzij dit sluitingssysteem kan je de schoen naar jouw voet afstellen, zodat hij perfect vast zit. Dankzij deze sluiting ziet de schoen er ook slanker uit dan modellen met een klittenbandsluiting. 

Omdat de bovenzijde geperforeerd is, ademt de schoen goed door. Voor een goede pasvorm wordt gezorgd doordat de bovenzijde van de schoen zich om de voet wikkelt, zodat je minder overlap hebt. De geïntegreerde, naadloze tussenzool stabiliseert de voet en zorgt voor een nog betere krachtoverdracht.

Om in het pedaal te klikken, heb je schoenplaatjes nodig die je op de schoenen zet. Heb je nog geen schoenplaatjes, vergeet ze dan niet mee te bestellen!

Let op: het is bij Shimano schoenen aan te raden om een maatje groter te bestellen dan je normale schoenmaat.

Bekijk de volgende categorieën: Fietsschoenen

Waar let je op bij het kopen van een fietsschoen?

Een goede fietsschoen is essentieel voor je fietsplezier. Het is daarom van groot belang dat je jezelf goed informeert voordat je een fietsschoen koopt. Deze koopgids loodst je door de keuzestress heen en helpt je de juiste schoen te vinden voor jouw voeten.

Specificaties

Algemeen

Gemaakt voor
 • Heren
Type schoenen

Race

 

Raceschoenen worden gekenmerkt door hun vlakke zool. Hierdoor zijn ze niet geschikt om op te lopen. Raceschoenen hebben een 3-punts aansluiting voor SPD-SL pedalen.

 

Mountainbike

 

Mountainbikeschoenen worden gekenmerkt door noppen en verstevigingen onder de hak en onder de neus. De extra verstevigingen zijn speciaal aangebracht voor als je een stuk moet lopen. Mountainbikeschoenen hebben een 2-punts bevestiging voor SPD pedalen. De schoenplaatjes zitten verzonken in de zool.

 

Trekking

 

Trekking schoenen worden vaak gebruikt voor woon-werk verkeer en fiets vakanties. Dit zijn ideale schoenen als je veel gaat lopen naast het fietsen. Dit type schoen wordt meestal gebruikt met een standaard of mountainbike SPD pedaal. Het schoenplaatje zit verzonken in de schoen.

 

Triatlon

 

Triatlon schoenen hebben net als race schoenen een vlakke zool met 3-punts aansluiting. Verschil met race schoenen is dat dit type schoen is bedacht om snel aan- en uit te trekken. De schoen heeft een grote lus aan de achterzijde en een wijde instap mogelijkheid.

 • Mountainbike
Schoenleest

Bij het kiezen van je maat is het belangrijk om te onthouden dat je voeten uitzetten als het warm wordt. Gemiddeld wordt er halve tot hele maat groter genomen dan je normaal hebt.

 

- Sidi heeft een smalle pasvorm
- Shimano heeft een smalle tot normale pasvorm
- NorthWave heeft een normale tot brede pasvorm
- Bontrager heeft een normale tot brede pasvorm
- Scott heeft een normale pasvorm

 • Smalle pasvorm
Sluiting schoenen

Klittenbandsluiting

 Klittenband is van oudsher één van de meest gebruikte sluitingen. Het klittenband klemt zichzelf en houdt zichzelf stevig vast.

 

Gespsluiting

 Een gespsluiting is tegenwoordig één van de meest gebruikte sluitingen. Voordeel van een gesp is dat deze tand voor tand versteld kan worden en zeer nauwkeurig is.

 

Draaisluiting

 Een draaisluiting is verbonden met een draad. Het draad volgt de natuurlijke vorm van de voet. Voordeel van draad is dat het enorm veel comfort geeft en zeer nauwkeurig af te stellen.

 

Vetersluiting

 De vetersluiting is weer in opkomst. Voordeel van veters is dat je deze strak kunt aantrekken. Veters volgen de natuurlijke vorm van je voet en passen zich aan naar de anatomie.

 • Draaisluiting
Materiaal zool
 • Rubberen zool
Geschikt voor mtb-pedalen
 • SPD-pedalen
Geschikt voor racepedalen
 • Nee
Winterschoen

Winterschoenen zijn geschikt voor koude temperaturen. Dit type schoen kan gedragen bij temperaturen tot -25°C.

 • Nee
Gewicht
 • 355 gram
Stijfheid zool
 • Gemiddeld