Plus- en minpunten
 • Mooie uitstraling door de in het frame verwerkte accu
 • Krachtige Bosch Performance CX middenmotor
 • 500 Wh of 625Wh accu
 • Hydraulische schijfremmen
 • Geleverd zonder slot

Beschrijving

Dit luxe model van Pegasus is door de Fietsersbond beoordeeld met een 8,2. De fiets wordt omschreven als een "Goede allround toerfiets met goede rijeigenschappen, ruime instap en goede en zeer krachtige ondersteuning" waarbij enkel het comfort van de fiets iets beter had gekund.

De Pegasus Tecaro Evo NV Belt is de e-bike die alles heeft: een mooie uitstraling, enviolo en maximaal comfort. Deze fiets is dus voor alles te gebruiken, of het nou woon-werkverkeer is, of voor de ontspannen fietstochten met de Opero heb je gegarandeerd fietsplezier.

De krachtige Bosch Performance CX middenmotor geeft je ondersteuning tot 25 km/u en door de 500 Wh of 626Wh accu heb je een grote actieradius. Afhankelijk van de omstandigheden kan je tot liefst 150 kilometer rijden op een accu. De accu zit in het frame verwerkt, waardoor de gewichtsverdeling zeer gebalanceerd is en  je nauwelijks ziet dat je op een e-bike fietst. Door de 75Nm koppel kan je heel snel optrekken. De fiets schakelt traploos en heeft een Enviolo TR versnellingsnaaf. Enviolo (Nuvinci) is traploos en kan je in weerstanden zetten. Hierdoor kan je de fiets precies in het juiste verzet zetten.

Verder is de fiets afgemonteerd met Tektro HD-M745 hydraulische schijfremmen, die maximale remkracht en dosering bieden. Dankzij de riemaandrijving is de Tecaro EVO ook zeer vriendelijk in onderhoud, een riemaandrijving gaat namelijk tot wel vier keer langer mee dan een kettingaandrijving!

Bij deze fiets heb je de keuze uit een 500Wh accu en een 625Wh accu. Wil je helemaal onbezorgd lange ondersteunde ritten maken? Dan is een 625Wh accu een goede keuze. 

Lees hier alles over Pegasus

Bekijk de volgende categorieën: Elektrische stadsfietsen

Riemaandrijving: alles wat je wil weten

Fietsen met een riemaandrijving worden steeds populairder. Het grote voordeel van deze fietsen is dat ze onderhoudsarm zijn doordat de riem geen onderhoud nodig heeft. Maar zijn er ook nadelen? Wij hebben alles voor je op een rij gezet.

Specificaties

Algemeen

Type elektrische fiets
 • Stadsfiets
Plaats accu

De plaats van de accu is afhankelijk van de plaatsing van de motor en type frame ( dames of heren )

 • Geïntegreerd in frame
Plaats motor

De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rij-eigenschappen van de fiets.

Voorwielmotor: Met een voorwielmotor word je als het ware vooruit getrokken. Bij natte en/of gladde omstandigheden loop je hierdoor het risico dat je voorwiel in een scherpe bocht wegglijdt.

Middenmotor: De middenmotor heeft het meest stabiele rijgedrag. Omdat het zwaartepunt laag bij de grond en in de trapas zit voelt een middenmotor heel natuurlijk aan.

Achterwielmotor: Een achtwielmotor is bijna letterlijk een steuntje in de rug. Deze motor maakt het achterwiel wel een stukje zwaarder en heeft een minder efficiënte aandrijving.

 • Middenmotor
Motor type
 • Bosch Performance Line CX
Merk motor
 • Bosch
Kracht motor
 • Zeer krachtig
Versnellingen
 • Traploos
Type sensor
 • Trapkrachtsensor
Aantal Wh accu

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes. 

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere. 

 • 450 - 550 Wh
 • 550 - 750 Wh
Actieradius

Hoe ver kom ik eigenlijk met een volle accu? Het is een van de meest gestelde vragen bij de aanschaf van een e-bike. De stelregel hierbij is dat je afhankelijk van het type accu per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen. 

Onze testers hebben de actiradius van verschillende accu's getest en kwamen op het volgende: 250 Wh: 35 - 60 km, 300 Wh: 45 - 75 km, 400 Wh: 60 - 120 km, 500 Wh: 75 - 150 km.

Het is wel belangrijk om te bedenken dat er veel externe factoren zijn die een rol spelen. Denk hierbij aan het type motor, het gewicht van de fiets, het gewicht van de berijder, het gewicht van de bagage, versnellingen, temperatuur, bandenspanning, trapkracht, terrein, ondergrond en de leeftijd van de accu. Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je buurman verder of juist minder ver fietst dan jij met dezelfde accu.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

 • 75 - 150+ km
Aantal Nm motor

De motorcapaciteit wordt bepaald door het aantal Newtonmeter, ofwel het aantal koppel. Als het aantal Nm hoger is, is de motor van de e-bike krachtiger. Op vlakke wegen en door de stad zal 25-50 Nm al voldoen, terwijl je voor heuvelachtig terrein meer Nm nodig hebt. In de praktijk betekent het dat je met een fiets met 80 Nm een stuk sneller en krachtiger optrekt dan met een fiets met 25 Nm.

 • 75 Nm
Type zithouding
 • 3 (sportief)
Type versnelling
 • Enviolo (Nuvinci) handmatig
Geveerde voorvork

Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.

 • Vaste voorvork
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Voordrager
 • Nee
Gewicht
 • 27.7 kg
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Enviolo TR
Type aandrijving

Een fiets met riemaandrijving is extreem onderhoudsvriendelijk. Een riem slijt namelijk een stuk minder hard dan een ketting en daarnaast zitten de versnellingen verwerkt in de naaf of in de trapas. Hierdoor zal bij het verwisselen van een versnelling de riem in dezelfde rechte lijn blijven liggen, wat ervoor zorgt dat deze minder weerstand geeft en stiller is dan een gewone ketting. Daarnaast blijft de riem een stuk schoner en kan deze niet gaan roesten in tegenstelling tot een gewone ketting. Dit komt omdat er geen olie nodig is om de riem te smeren. Dit is toch wel heel erg fijn als je met je nette kleding op de fiets stapt.

 • Riem
Type riemaandrijving

Eigenlijk worden alle fietsen met riemaandrijving uitgerust met een riem van Gates, omdat dit merk simpelweg de beste kwaliteit levert. Binnen Gates zijn er twee verschillende types riemaandrijving, CDN en CDX.

Gates CDN: CDN is een instap-niveau riemaandrijving. Deze lijn is gemaakt van polymeer-carbon en hierdoor voordeliger dan een CDX. Deze riem wordt voornamelijk gebruikt op stadsfietsen.

Gates CDX: CDX is een zeer duurzame en efficiënte aandrijving. Deze riem is gemaakt van polyurethaan-carbon. Dit materiaal is bestand tegen alle weerssituaties en tegen de krachtige aandrijving van motoren. Deze riem zit dan ook vaak op e-bikes met krachtige motoren.

Mocht je in één oogopslag het verschil willen zien, hoef je alleen naar de bovenkant van de riem te kijken. De CDN riem heeft namelijk een gladde bovenkant, terwijl de CDX geribbeld is.

 • CDX tandriem
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch

Frameset en vering

Afmontage

Wielen

Onderdelen

Aankleding

Elektronica

Reviews (12)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
 • 12GO biking is voor mij de winkel wat fietsen betreft, er is geen betere, met name de nazorg is uitstekend, ga zo door!

  door Frans

  Vorig jaar eigenlijk al naar een Pegasus gelonkt, op een zaterdagmiddag enkele weken terug toch maar weer eens naar Moordrecht. Praatje met verkoper René, het herenmodel dat ik wilde was er nog 1 van, ik had een optie genomen en een kleine aanbetaling gedaan. Toch nog wat zitten wikken en wegen, krijg ik de woensdag erop een mailtje: je nieuwe fiets staat klaar...…. wel erg hard van stapel gelopen, voor mij was het net het zetje wat ik nodig had, slim gedaan 12GO! Gebeld of we hem donderdagavond mochten halen, jazeker. Enfin tegen 19:30 afgerekend en wij naar de afhaalbalie, ik meende hem al te zien staan, grijs met de rode accenten, maar ik zag de accu achterop en een grotere fietscomputer en dacht, toch niet dus..... De man bij afhaalbalie schrok even, dook daarna in zijn pc om te zoeken hoe het dan wel zat, collega erbij, met zijn tweeën naar het magazijn, het bleef 10 minuten stil: fiets is gevonden, gelukkig, alleen ik had eerder gevraagd om de voorrem rechts te hebben en niet links, werd ook nog uitgevoerd. Om 20:00 de deur uit met mijn nieuwe fiets eind goed al goed! Tenminste bijna, in de haast was vergeten er een slot op te zetten en de accu bleek geen 625Wh maar 500Wh te zijn. Keurig is me een slot en de juiste accu nagezonden, met bijzondere dank aan Eline! Als pleister op de wond zijn we ook nog verwend met een hoes voor onze Thule fietsdrager, chapeaux! En dan ga je er mee rijden, het eerste wat me opvalt is de mooie krachtaanvulling die de Bosch CX motor geeft, werkelijk perfect. De Nuvinci naaf werkt directer dan zijn voorganger. Ook de geruisloze riemaandrijving is perfect. De Kiox overtreft alle verwachtingen, samen met de app op je telefoon is het een volwaardig navigatiesysteem en om achteraf te zien waar je precies gefietst heb, hoe lang, hoe zwaar, nee echt geweldig. Het is niet de goedkoopste deze Tecaro maar is elke euro waard die er in zit!

  • Machtige motor
  • De kleine maar machtige Kiox computer erop
  • Met de 625Wh accu een enorme range
  • Geen verende zadelpen, maar die is simpel te vervangen
 • Aanrader.

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Rick

  Prima fiets. Goede prijs/ kwaliteit verhouding.

  • De fiets regeert goed en de accu gaat lang mee.
 • Een sportieve e-bike die de moeite waard is om aan te schaffen !

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Dia

  Een super sportieve e-bike, staan inmiddels al flink wat km’s op. Het is een feest om op te rijden !

  • Mooi sportief model
  • Krachtige motor
  • Zuinige accu
  • Zadel van de fabrikant hard, eigen zadel overgezet.
 • Veel fiets voor weinig!

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Ise

  Heel fijne fiets met krachtige motor. Had laatst wind tegen en in de sport stand leek het net wind mee! Goed bereik mbt versnellingen, welke traploos zijn. Heb er veel plezier van als ik naar mijn werk fiets. Nu een behoorlijke korting. Personeel ook erg behulpzaam.

  • Sportief model
  • Traploze versnelling
  • Sterke motor
  • Geen zadelvering
  • Half open kettingkast
 • Geweldig geholpen door enorm vriendelijke mensen.

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Milou

  Een geweldige fiets. Fiets nu veel vaker en langer. Alles werkt en ik gebruik de fiets dagelijks al meer dan 4 weken

  • Goede remmen
  • Krachtige motor
  • Super fiets
  • Geen
 • Een hele complete e-bike voor woon-werkverkeer

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Ryan Saridin

  Eerste e-bike voor woon-werkverkeer. Traject Amsterdam (oud-West) naar Hoofddorp. Snelheid is meer dan voldoende voor in de stad, maar voor lange stukken zou een 45 km/h fijner zijn geweest. Mooi en robuuste uitstraling. Lekker stil en snel. Enige minpunt is dat de fiets niet comfortabel is voor hobbels.

  • Nette actieradius (tussen 70-80 km op turbostand)
  • Robuuste uitstraling
  • Complete fiets
  • Fietst niet comfortabel op hobbelige wegen (Traject Amsterdam - Hoofddorp)
 • Gewoon doen

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Niels

  Fijne fiets, in aanbieding voor interessante prijs aangeschaft. Goede afleverservice.

  • Complete fiets
  • Voorzien van de laatste snufjes
  • Fietst fijn en flexibel
 • Goed geholpen bij het maken van de keuze, goede service en ruim tevreden over de fiets.

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Hans

  Goede service bij afleveren. Snoer van acculader zat niet bij de afleverde spullen. Één telefoontje en de volgende dag werd het bezorgd.

  • Actieradius prima
  • Fiets uitstekend
  • Mooie uitstraling
 • Koop hier met een gerust hart.

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Eric

  Goed en alles naar behoren geleverd.

  • Snel en op tijd geleverd.
  • Er zat zelfs een slot op ondanks dat dat niet in de omschrijving verstond.
  • Gloednieuwe fiets met 0 km op de teller.
 • Een topfiets. Ben er heel blij mee

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Jelle

  Inmiddels bezit ik deze fiets al 6 weken en ik ben er ontzettend blij mee. Met de hoogste ondersteuning is een actieradius van 50km gemakkelijk haalbaar, en dat is voor mij meer dan genoeg.

  • Stevig en stijf frame
  • Goede accu
  • Ontzettend sterke middenmotor
  • Geen slot, die kun je bij bestellen voor €30,-
 • top fiets

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Paul

  Met mijn leeftijd (64) is een herenmodel met stang soms net te hoog; dit trapeze model is mooie tussenoplossing en maakt de fiets mooi star

  • schakelt traploos,zo makkelijk
  • trapeze model is perfect
  • door gewicht van de accu en midden motor moet je de fiets zorgvuldig neerzetten anders valt hij van de standaard
 • Mooie, sterke, degelijke fiets met een prima accu.

  Beoordeling oorspronkelijk geplaatst bij Pegasus Tecaro EVO N

  door Toine

  Eigenlijk alleen maar positieve dingen over deze fiets. Als ik dan toch iets 'negatiefs' zou moeten noemen? Als je de koplamp in de juiste hoek zet, zodat het licht voor je fiets schijnt , dan trilt die koplamp op je voorspatbord. 12go biking: prima winkel om je fiets te kopen. Je wordt keurig geholpen, grote voorraad en veel verschillende fietsen kunnen uitproberen voor de aankoop.

 • Lees meer
  Lees minder

Productvragen

Kun je een kinderzitje op de fiets monteren?
 • Voor niet. Achter wel.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Wat is de exacte bandenmaat en wat voor oplader zit bij deze fiets
 • De banden zijn Scwalbe Big Balloon 28 X 2.00. De accu is de 2A Bosch lader.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Welk display is toegepast op het stuur
 • Op deze fiets is het Bosch Intuvia display gemonteerd
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Is het mogelijk rechtop op deze fiets te fietsen?
 • Dat is best mogelijk hoor. Kom eens langs om het te testen.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
welk type Nuvinci naaf zit er in de fiets ?
 • Het is de Enviolo TR.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Is de accu afneembaar?
 • Ja, de accu is afneembaar.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn fiets in de winkel bekijken en kopen?

Ja. In onze winkel in Moordrecht hebben we een grote showroom waar de modellen staan geëtaleerd. Hier kun je alles eens rustig van dichtbij bekijken en passen. Stadsfietsen en E-bikes kunnen worden geprobeerd op onze indoor testbaan. Voor sportfietsen werken wij met een BikeFitting systeem waarmee de juiste framemaat en zithouding van je nieuwe fiets berekend wordt. Onze verkoopadviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Kan ik mijn fiets direct meenemen?

Bij ons kan de fiets, als deze op voorraad is in de juiste maat, direct mee. Het klaarmaken van de fiets duurt ongeveer 60 minuten (afhankelijk van de drukte). Houd er rekening mee dat het klaarmaken van een elektrische fiets langer duurt. Bij aankoop krijg je altijd even een indicatie van de wachttijd.

Hoe krijg ik mijn fiets mee? Moet ik er zelf nog wat aan doen?

Je kan direct op je nieuwe fiets wegrijden. De fiets is volledig gemonteerd en afgesteld. De fiets krijgt een afleverbeurt en wordt uitgebreid getest, zodat we zeker weten dat hij 100% in orde is. Accessoires worden momenteel vanwege de drukte niet gemonteerd en naar je thuis gestuurd.

Daarnaast nemen we de tijd voor het uitleveren van de fiets. We stellen de fiets af op je lengte, houding, gewicht en wensen. We geven de uitleg over het gebruik en onderhoud van de fiets en je krijgt alle bijbehorende papieren en documentatie. Mocht het niet lukken met inladen in de auto, dan helpen we graag een handje!

Kan ik mijn fiets laten bezorgen?

Ja, de fiets kan bezorgd worden op een adres naar keuze in Nederland of België. Neem voor andere landen contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Hoe krijg ik mijn fiets geleverd? Moet ik er zelf nog wat aan doen?

Je fiets wordt 100% rijklaar thuis afgeleverd. Meer informatie

Wat is de levertijd van mijn fiets?

Door extra drukte zijn veel bezorgdagen bij onze vervoerder al volgepland. De levertijd van online bestelde fietsen is momenteel 2-4 werkdagen.

Wanneer de bestelde fiets op voorraad is wordt de fiets direct rijklaar gemaakt en verstuurd. Voor 12.00 uur besteld is morgen in huis. In het weekend worden er geen fietsen afgeleverd. Bestellingen na donderdag 12.00 uur worden daarom op maandag geleverd.

Mocht het zo zijn dat je een fiets bestelt die niet op voorraad is dan nemen wij contact op over de levertijd en bezorgdatum.

Hoe laat wordt mijn fiets bezorgd?

Zodra de fiets hier verstuurd wordt ontvang je per mail een tijdvak van onze vervoerder Flevobird. Hiermee kun je zien hoe laat de fiets op het afleveradres wordt bezorgd. Het is helaas niet mogelijk om een dagdeel te selecteren voor de levering. Flevobird communiceert dit naar u.

Wat zijn de verzendkosten?

Momenteel wordt over alle fietsen €29,- verzendkosten gerekend. Kinderfietsen worden gemonteerd geleverd voor €25,-. Bij 2 fietsen op hetzelfde adres betaal je maar 1 keer bezorgkosten. Extra onderdelen of accessoires worden gratis bezorgd. Kijk voor alle informatie, zoals levering naar België, bij levering.