Garmin Edge 820 Explore Fietsnavigatie

Plus- en minpunten
 • Navigatiemogelijkheden
 • Koppelbaar met sensoren dankzij ANT+
 • Eenvoudige bediening en configuratie
 • Koppelbaar met Smartphones dankzij Bluetooth
 • Garmin Battery Saver
 • Geen SD kaartslot
 • Geen automatische helderheid

Beschrijving

Met de Garmin Edge 820 Explore heeft Garmin een extra optie toegevoegd aan hun hoogwaardige line; de Edge 820 Explore is een GPS fietscomputer met uitgebreide navigatiemogelijkheden. Deze fietscomputer is bedoeld voor de recreatieve fietser welke graag op een duidelijke manier inzicht wil krijgen in zijn of haar ritgegevens. De Edge Explore 820 mist echter wel een aantal uitgebreide trainingsmogelijkheden welke terug te vinden zijn in de duurdere Edge modellen. Wel kun je met de Edge 820 Explore nog steeds trainen op cadans en hartslag. De Garmin Edge 820 Explore wordt zonder sensoren geleverd.


Dankzij de uitgebreide mogelijkheden op dit toestel is het scherm in te stellen om te laten zien wat belangrijk is voor jou. Zo kun je een efficiënte weergave samenstellen van snelheid, cadans, hartslag of andere zaken. Dankzij het touchscreen zijn deze gegevensvelden eenvoudig aan te passen zonder ingewikkelde menu’s en handleidingen te moeten raadplegen.

De Edge 820 Explore heeft voorgeïnstalleerde kaarten op het interne geheugen van 16GB. Deze kaarten zijn gebaseerd op de OSM kaarten maar afgewerkt zijn met een Garmin laag. Met een druk op “Navigatie” kun je eenvoudig van punt A naar B een route laten uitstippelen door de Garmin en je krijgt vervolgens de route aanwijzingen in het scherm getoond. Een andere leuke functie is de round-trip-routing van Garmin welke je een aantal routes geeft om uit te kiezen en te volgen- een prachtige optie als je dus op vakantie bent en nieuwe gebieden wilt verkennen.

De Garmin Edge 820 heeft ingebouwde ANT+ en Bluetooth sensoren om te kunnen koppelen met sensoren of smartphones. Dankzij de Bluetooth koppeling met smartphones kun je sms en oproepen op je scherm krijgen en de gefietste route achteraf automatisch en draadloos synchroniseren. Via het ANT+ signaal kun je sensoren voor snelheid en hartslag koppelen om zo deze gegevens van je rit in te zien. Een beperking in de Explore-line van Garmin is dat deze niet te koppelen zijn met vermogensmeters en/of Shimano Di2 schakelsystemen. De Edge 820 beschikt niet over Wifi dus het synchroniseren van je ritten zul je hebt beste kunnen doen via de computer of met de smartphone.

Een handige extra functie in Garmin’s nieuwste toestellen is de “Incident Detection”, hiermee worden een select aantal contacten uit het adresboek van je telefoon genotificeerd als je een hele plotselinge stop maakt- wat dus lijkt op een val. De functie is aan en uit te zetten en voegt een nieuwe laag functionaliteit toe aan de Garmin.

Bekijk de volgende categorieën: Fietsnavigatie

Handige informatie

 • ANT+l

  ANT+

  ANT+ Met ANT+ kun je snelheid, cadans, hartslag en krachtsensoren koppelen. Het is het meest gebruikte en betrouwbaarste signaal om fietscomputers te koppelen aan sensoren. ANT+ is een storingsvrij signaal en is bijna altijd universeel met elkaar uit te wisselen, je hoeft dus niet een sensor en een fietscomputer van hetzelfde merk te gebruiken om deze met elkaar te laten communiceren.

Specificaties

Algemeen

Draadloos
 • Ja
GPS
 • Met GPS
GLONASS

GLONASS is de tegenhanger van GPS en zijn Russische satellieten. Het voordeel als een fietscomputer over zowel GPS en GLONASS beschikt, is dat deze een nauwkeurigere locatiebepaling heeft.

 • Ja
Navigatie

Het kunnen aangeven dat je van punt A naar B wilt fietsen, en de fietscomputer wijst je de weg.

 • Met navigatie
Kaartweergave

Er zijn kaarten op dit toestel geïnstalleerd om te zien waar je bent.

 • Met kaartweergave
Hartslagsensor

Hartslagsensoren zijn voorzien van een borstband voor de meest secure meting. Bepaalde fietscomputers krijgen een hartslagsensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een hartslagsensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen hartslagmeting mogelijk is.

 • Los verkrijgbaar
Cadanssensor

Door middel van een cadanssensor kun je het aantal omwentelingen per minuut meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een cadanssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een cadanssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen cadansmeting mogelijk is.

 • Los verkrijgbaar
Snelheidssensor

Door middel van een snelheidssensor meet je je snelheid nauwkeurig en secuur. Voor GPS fietscomputers is een snelheidssensor een alternatief, welke standaard via satellieten de snelheid meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een snelheidssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een snelheidssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers die alleen via GPS de snelheid kunnen meten.

 • Los verkrijgbaar
Vermogensensor

Met een vermogenssensor kun je het aantal wattage, en dus je kracht meten wat je op je pedalen wegtrapt. Sommige fietscomputers zijn via ANT+ of Bluetooth te koppelen met een vermogenssensor. Fietscomputers gericht op touring of fietsen voor de ontspanning hebben vaak geen mogelijkheid om te koppelen met vermogenssensoren.

 • Niet mogelijk
Connectiviteit

Door middel van ANT+ en Bluetooth kun je een koppeling maken tussen sensoren, fietscomputers en telefoons. Deze signalen zijn storingsvrij en zijn uiterst betrouwbaar. Wifi zorgt ervoor dat je zonder telefoon of kabelverbinding met een computer, je ritgegevens kunt synchroniseren met je online account van het merk in kwestie.

 • ANT+
 • Bluetooth 4.0
Hoogtemeter

Hoogtemeting doormiddelvan GPS wordt gedaan via een 3-dimensionale meting en verzorgt locatie en hoogte op elektronische wijze. Door middel van een barometrische meting wordt de hoogte bepaald op luchtdruk en gebeurt volledig mechanisch, dit is een secuurdere bepaling van hoogte.

 • Ja, barometrisch
Temperatuur

Dankzij ingebouwde sensoren het kunnen meten én aangeven van de huidige temperatuur.

 • Ja
Achtergrondverlichting
 • Met achtergrondverlichting
Kleurenscherm
 • Ja
Touchscreen
 • Ja

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Kaarten & Route

Functionaliteit

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!