Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Fatbikes

Fatbikes

Een fatbike is een mountainbike met extra brede banden, meestal 3,8 tot 5 inch breed. Deze fietsen zijn ontworpen om op zand of sneeuw te rijden, en ze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als een manier om in alle seizoenen van het buitenleven te genieten. Fatbikes zijn ook zeer geschikt voor het rijden op paden die te ruw zijn voor traditionele mountainbikes, en hun brede banden zorgen voor extra stabiliteit op glad of oneffen terrein. 

Bekijk direct: Mountainbike keuzehulp |

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Wat is een MTB fatbike?

Waarschijnlijk heb jij tegenwoordig wat anders in gedachten als je hoort over een fatbike. Wat je hierboven ziet is nu eigenlijk de oorsprong van de fatbikes. Deze mountainbikes werden ontworpen met extra brede banden, zodat ze meer grip hebben. Vanwege deze brede banden kun je zelfs de meeste uitdagende terreinen aan. Zand of sneeuw, met deze brede banden heb je voldoende grip om er doorheen te komen.

Waarom zou je een fatbike MTB kopen?

Een mountainbike met van die mega wielen ziet er misschien wel wat raar uit. Toch kan het een hele goede fiets voor jou zijn als je zoekt naar een fatbike die alle terreinen aan kan. Het hele seizoen door kan je op de fatbike MTB fietsen en is geen uitdaging voor jou te gek. Deze fiets is ideaal als je over zandvlaktes wil gaan crossen, maar biedt ook veel meer stabiliteit dan een normale mountainbike

Onderdelen van een fatbike mountainbike

De banden kunnen 3,5 tot 5 inch breed zijn. Hoe breder het band is, hoe meer grip de mountainbike heeft. Dit heeft tevens wel weer meer rolweerstand waardoor je minder makkelijk snelheid maakt. Het frame is meestal aluminium of carbon. Carbon is lichter en stijver, maar meestal wel duurder. De meeste fatbikes hebben geen verende vorken, omdat daar veel energie verloren kan gaan wanneer je kracht op de veringen werkt. Met een vast frame en vorken wordt je kracht beter omgezet in grip en snelheid. 

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.

Kies je levertijd en combineer met je lichaamslengte om de beschikbare dames- en herenfietsen te filteren.