Meer items toegevoegd aan kledingoutlet ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Elektrische bakfietsen

Elektrische bakfietsen

Een elektrische bakfiets is ideaal om je kinderen naar school te brengen of om boodschappen te doen, maar ook om in het weekend de kids mee te nemen naar het park. Liever een testrit maken voor aankoop? In onze fietsenwinkel kun je ook terecht als je een elektrische bakfiets wilt kopen!

Populaire merken: Batavus | Riese & Müller | Cube

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
€ 4.24900 € 4.69900
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Waarom een elektrische bakfiets kopen?

Een elektrische bakfiets is het beste van twee werelden. Je geniet van de voordelen van een elektrische fiets en tegelijkertijd kun je alles wat je wilt vervoeren dankzij de gigantische ruimte die je ervaart met de grote bak voorop. Door de trapondersteuning bij deze bakfietsen is het mogelijk om langere afstanden af te leggen met je belading, omdat je minder snel vermoeid raakt. Waar veel huishoudens kiezen voor de zogenoemde boodschappenauto is de elektrische bakfiets een ideaal alternatief.

Waar let je op bij het kopen van een elektrische bakfiets?

Tweewieler of driewieler bakfiets

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische bakfiets is de keuze tussen een tweewieler of een driewieler bakfiets. Beide varianten hebben hun eigen voordelen. Zo ervaar je meer stabiliteit bij de aanschaf van een elektrische bakfiets met drie wielen, maar ben je een stuk minder wendbaar dan bij een elektrische bakfiets met twee wielen. Een e-bakfiets met twee wielen heeft vaak iets minder ruimte in de bak dan een e-bakfiets met drie wielen. In plaats van drie kinderen is er vaak ruimte voor twee kinderen.

Het is aan te raden om een elektrische bakfiets met twee wielen te kiezen wanneer je graag een iets langere afstand fietst. Dit omdat een elektrische bakfiets met twee wielen het gevoel geeft van een normale elektrische fiets en daarnaast een stuk wendbaarder is dan een elektrische fiets met drie wielen. Een tweewielsbakfiets is daarnaast net een stukje smaller, waardoor je deze een stuk gemakkelijker kan neerzetten.

Walk-assist op een elektrische bakfiets

Een e-bakfiets is een stuk zwaarder dan een gemiddelde fiets en ook zwaarder dan een gemiddelde elektrische fiets. Dit kan je ritje met ondersteuning ineens een stuk onaangenamer maken op het moment dat je een keer moet afstappen en de elektrische fiets aan je hand moet meenemen. Wil je dit probleem niet ervaren? Ga dan voor een elektrische bakfiets met walk-assist. Deze functie zorgt ervoor dat je ook nog ondersteund wordt op het moment dat je met de bakfiets aan de hand loopt.

Welke motor is het best voor een elektrische bakfiets?

Met de Bosch Cargo Line heeft Bosch een volledige lijn ontwikkeld voor de elektrische bakfiets. Deze motoren zijn er op gebouwd om veel gewicht mee te dragen. De Bosch Cargo Line hebben een koppel van 85 Nm, waarmee je razendsnel optrekt en soepele ondersteuning ervaart. De Bosch Cargo Line Speed biedt ondersteuning tot wel 45 kilometer per uur. Deze Speed Pedelec bakfietsen hebben vaak twee wielen en zijn bedoeld om langere afstanden mee te rijden.

Elektrische bakfiets kopen bij 12GO Biking

Wil je een elektrische bakfiets aanschaffen? Dan kan je bij 12GO Biking langskomen voor een proefrit op onze testbaan. In onze winkel verkopen we elektrische bakfietsen van Cube, Batavus, Gazelle en Riese & Müller. Onze verkoopspecialisten hebben meer dan 20 jaar ervaring en voorzien je graag van onafhankelijk en passend advies! 

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


Kiyoh logo


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Aantal Wh accu

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.