Cube Agree C:62 Race 2020

 • Hulp bij het kiezen van jouw racefietsl

  Hulp bij het kiezen van jouw racefiets

  Met de juiste fiets haal je maximaal plezier uit het fietsen. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om de fiets te vinden die aansluit op al jouw wensen. Wij geven je graag wat handvatten voor het kiezen van jouw nieuwe fiets.&am

Plus- en minpunten
 • C:62 Carbon frame
 • Shimano Ultegra
 • Hydraulische schijfremmen
 • Newmen Evolution SL R.32 wielset

Beschrijving

De Cube Agree C:62 Race is een zeer complete racefiets en hierdoor meer dan alleen het 'instapmodel' uit de Agree C:62 serie. Dit is namelijk een volwaardige allrounder die is voorzien van een mechanische Shimano Ultegra 11-speed versnellingsgroep met hydraulische schijfremmen. Deze versnellingsgroep levert goede schakelprestaties onder alle omstandigheden dankzij het gebruik van kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen. Daarnaast hoef je je ook nooit druk te maken over het feit of je versnellingsgroep wel voldoende is opgeladen voor je volgende rit. Verder is dit model voorzien van verschillende onderdelen van het merk Newmen, waaronder een Evolution SL R.32 wielset en een carbon stuur en stuurpen.

De Cube Agree C:62 modellen zijn echte allrounders. Deze modellen behoren namelijk tot de 'endurance racers' en zijn hierdoor voorzien van een lichtgewicht, aerodynamisch C:62 Carbon frame en een comfortabele geometrie. Hierdoor is je zithouding iets meer rechtop doordat het stuur iets hoger is geplaatst en de bovenbuis iets is ingekort. Dit zorgt ervoor dat deze modellen comfortabel genoeg zijn voor lange dagen in het zadel, maar ook uitstekend gebruikt kunnen worden om naar de winst te sprinten in je eerstvolgende wedstrijd.

Lees hier alles over Cube

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Cube Agree

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Carbon
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Ultegra
Versnellingen
 • 22
Crankstel

Het crankstel is tandwielen (kettingbladen) plus crankarmen. Het crankstel is er in verschillende verzetten. 


Compact: 50/34 of 52/36. Wordt door 95% van de wielrenners gebruikt en is geschikt voor zeer allround gebruik. Of het nu gaat om polderwegen of hoge cols u kunt hiermee overal uit de voeten.Dubbel: 52/39 of 53/39. Ook wel race genoemd wordt gebruikt door de profs of zeer fanatieke rijders. Het verzet is groter waardoor en meer vermogen nodig is.Triple: 50/39/30 Wordt gebruikt op de instapmodellen. U kunt hiermee hetzelfde als met het compact crankstel maar de stapjes tussen de verschillende versnellingen zijn kleiner.

 • (Semi) Compact
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Gewicht
 • 8,2 kg

Frame

Afmontage

Onderdelen

Wielen

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.