Challenge Strada Bianca Open Tubular Buitenband Racefiets

26% KORTING
Challenge Strada Bianca Open Tubular Race Buitenband
Challenge Strada Bianca Open Tubular Race Buitenband
×
Challenge Strada Bianca Open Tubular Race Buitenband
Challenge Strada Bianca Open Tubular Race Buitenband
Plus- en minpunten
 • Vouwband
 • ​Anti-lek bescherming: Double PPS
 • Geschikt voor slechte wegen en kasseien
 • Monteren van de banden vraagt sterke handen

Beschrijving

De Challenge Strada Bianca is een opvallende raceband. De band is 30mm breed en heeft over de volledige band een klein profiel. De band is bedoeld voor slechte wegen, kasseien en zelfs onverharde wegen. Doordat de band breder is gaat er meer lucht in de band (qua volume) en kan er met minder druk gereden worden. Minder druk zorgt voor minder kans op een lekke band, geeft meer grip en met name meer comfort. Let op dat deze band niet op iedere fiets past, er moet voldoende ruimte zijn tussen het wielen het het frame.

De Challenge Strada Bianca is een vouwband maar Challange noemt het een open tubular band. De band is geschikt voor clincher wielen maar het productieproces en soepelheid van de band vergelijkbaar is met een tube. Net zoals de tubes van Challenge worden ook deze open tubulars met de hand gemaakt.

Challenge banden staan bekend om het soepele rubber. Soepel rubber zorgt voor de beste prestaties op de fiets. Het geeft meer grip, meer comfort en vooral een lagere rolweerstand. Soepelheid van een band wordt gemeten in TPI. Hoe hoger het TPI hoe dunner elk draad is en hoe soepeler de band is. Het is aan te raden om Challenge buitenbanden te combineren met een soepele latex binnenband. Een standaard butyl binnenband zorgt voor merkbaar minder grip en comfort en dat is zonde.

Bekijk de volgende categorieën: Buitenbanden , Racefiets Buitenbanden , Gravel Buitenbanden

Welke gravelband heb ik nodig?

Welke gravelband heb ik nodig? Hier vind je een selectie van populaire gravelbanden. Deze gravelbanden bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding en kunnen je helpen een keuze te maken. Deze gravelbanden zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

Specificaties

Algemeen

Soort fiets
 • Racefiets
Type buitenband

Draadbanden zijn niet vouwbaar en iets zwaarder. Deze banden worden vaak gebruikt voor stadsfietsen en goedkopere sportfietsen.


Vouwbanden worden veel gebruikt op sportfietsen. Door het ontbreken van een hieldraad is de band soepeler en lichter, dit komt de rolweerstand, grip en comfort ten goede.


Tubes zijn alleen geschikt voor tube wielen. Een tube is een buiten en binnenband in één. Tubes worden op de velg gelijmd.

 • Vouwband
Tubeless geschikt
 • Niet tubeless geschikt
TPI
 • 260 TPI
Gewicht
 • Ca. 390 gram
Type band
 • All-round
Wielmaat band

De wielmaat bepaalt de wendbaarheid en grip. Hoe hoger de wielmaat hoe meer grip. Hoe lager de wielmaat hoe meer wendbaarheid. Een 29'er neemt bijvoorbeeld makkelijker obstakels, waar een 26'er juist weer beter tot zijn recht komt op een parcour met allerlei obstakels. Een grotere maat heeft ook een hogere topsnelheid dan een kleine. 

 • 28"