a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
18 juli 2019
Door:
Thijs
Delen

Rondje van de maand: Geheimen van het Groene Hart 2019

Het is een bekend probleem: je bent een beginnende wielrenner, hebt er lol in, maar… je fietst eigenlijk altijd hetzelfde rondje. Het fietspad langs de N-zoveel weet je nog wel te vinden, maar echt leuk is het natuurlijk niet. Als je eens wat nieuwe fietsroutes wilt ontdekken in de buurt van 12GO Biking, lees dan ons blog ‘Rondje van de Maand’. Mooie tochtjes van zo’n 60 kilometer door het Groene Hart en omstreken, voor iedereen te doen en voorzien van een tip voor een fijne koffiestop. 

De toertocht gemist? Rijd 'm alsnog!

6 juli was het weer zover: 12GO Biking's eigen toertocht Geheimen van het Groene Hart werd verreden. Heb jij 'm gemist? Geen probleem. Bekijk de routes op Google of download de gpx-bestanden vanaf Strava (70 km, 110 km, 150 km) en rijd hem alsnog.

Tijdens de toertocht hebben we, tijdens het grootste deel van de dag, mogen genieten van schitterend weer en dat leverde mooie plaatjes op!

70 kilometer 

De route van 70 kilometer voert je door de Reeuwijkse Plassen om zo via Haastrecht de Krimpenerwaard in te duiken. Na Krimpen aan den IJssel fiets je, gedeeltelijk langs de IJssel, weer richting het noorden. Er deden veel mensen op racefietsen, maar ook op hybride fietsen en zelfs op e-bikes mee! Een mooie ronde en een fijne afstand voor de deelnemers! Klik voor de route op dit gpx-bestand en klik dan linksboven op 'export' om de route te downloaden. 

110 kilometer

De route van de 110 kilometer leidt je een stuk verder naar het oosten; hier fiets je, nadat je de Reeuwijkse Plassen gehad hebt, door richting Papekop en via Woerden naar Oudewater. Vervolgens fiets je door de polders van Polsbroekerdam en Cabauw richting Schoonhoven, waar je eventueel nog even bij Fausto langs kan gaan. Langs de rustige wegen en typische sloten fiets je via Stolwijk naar het zuiden, alwaar je weer op de route van de 70 kilometer komt. Dus ook bij de 110 kilometer fiets je lekker langs de IJssel terug richting 12GOBiking. Klik voor de route op dit gpx-bestand en klik dan linksboven op 'export' om de route te downloaden. 

150 kilometer

De route van de 150 kilometer gaat niet alleen door de Krimpenerwaard, maar pakt ook nog eens de Lopikerwaard mee. Bij deze afstand rijd je nog een stuk verder dan bij de 110, namelijk helemaal tot in IJsselstein. Tot en met Oudewater is de route hetzelfde als die van de 110, maar daarna ga je nog verder naar het oosten. Je slingert via Montfoort rond de Hollandsche IJssel naar IJsselstein, waar je koers zet richting de Lek. De route voert je hier door de polders van Jaarsveld, Lopik en Cabauw, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om langs het water te rijden en bij Schoonhoven weer op de route te komen. Met een ommetje via de Vlist en Oudewater, fiets je naar Stolwijk. Hier sluit je weer aan op de route van de 70 en de 110; via de IJssel rijd je moe maar voldaan weer terug richting 12GOBiking, waar je gelijk weer even je voorraad sportvoeding kunt aanvullen. Klik voor de route op dit gpx-bestand en klik dan linksboven op 'export' om de route te downloaden. 


Veel fietsplezier!

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking