Toggle Nav
Winkelwagen

De nieuwe Cube Litening Air 2023 is zo licht als een veertje

De nieuwe Cube Litening Air 2023 is zo licht als een veertje

De oplettende kijker had de nieuwe racefiets van Cube al kunnen zien tijdens de Giro d’Italia en de Tour de France. Nu brengt Cube deze super lichte versie van de Cube Litening ook op de markt voor consumenten!

Vernieuwd en extreem licht frame

De Cube Litening stond voorheen bekend als dé performance racefiets van Cube. Het frame had agressieve buisvormen om de lucht zo efficiënt mogelijk om het frame heen te leiden. Het gevolg hiervan was wel dat de Litening een relatief zware fiets was.

Met de Litening Air is dat echter verleden tijd. Naast de bekende aerodynamische Litening komt nu de lichtgewicht Litening Air. Het frame weegt slecht 799 gram (maat 56) en is daarmee zelfs 271 gram lichter dan de aero uitvoering.

Nieuwe framevormen van de Litening

Om tot dit lagere gewicht te komen heeft Cube de Litening als het ware op een dieet gezet. Het frame is namelijk een slankere versie van de ‘normale’ Litening. Het meest opvallend is de slankere voorvork en de sterk getrimde zitbuis. Daarnaast is ook de verbinding tussen de zitbuis en de bovenbuis iets slanker geworden.

Cube Litening Air nieuwe framevorm Met name de zitbuis is opvallend veel slanker op de Litening Air

Uiteraard heeft Cube ondanks alle aanpassingen wel gezorgd dat het frame nog steeds stijf genoeg voor zelfs de meest veeleisende profs zoals Taco van der Hoorn en Biniam Girmay.

Dezelfde beproefde Litening geometrie

De Cube Litening is een bewezen kracht in het prof peloton. Daarom waren de renners van Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux op zoek naar een fiets met dezelfde rijeigenschappen, maar dan met een lichter gewicht. Zo kunnen de renners ook de zwaarste klim aanvallen op een vertrouwde Litening.

Dankzij de agressieve zithouding snijd je ook op deze lichtgewicht Litening Air door de wind heen. De Litening Air is daarom zowel op het vlakke als in de bergen een uitstekende keus voor de fanatieke wielrenners.

Cube Litening Air 2023

Bewezen razendsnel

Laten we eerlijk zijn, de Litening Air was eigenlijk niet te missen. De fiets heeft namelijk al in de spotlight gestaan toen Jan Hirt tijdens de 2022 Giro d’Italia de zestiende etappe wist te winnen. De fiets waar hij op reed? Een prototype van de nieuwe Litening Air!

Naast de etappeoverwinning in de Giro heeft de nieuwe Litening ook al etappewinst geboekt tijdens de Tour of Belgium, Ethias-Tour de Wallonie en Sazka Tour.

Jan Hirt Litening Air

Wanneer is de nieuwe Litening Air 2023 beschikbaar?

De nieuwe Litening Air komt in drie uitvoeringen. Alle drie worden geleverd met een Shimano Di2 groep, de duurste met Dura-Ace, de modellen daaronder met Ultegra. Het is nog niet bekend wanneer de Litening Air beschikbaar is om te bestellen.

Vond je dit blog nuttig?

 

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Top 5 winterbanden voor op de racefiets Top 5 winterbanden voor op de racefiets
De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000 12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000
Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets? Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets?