a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
22 juli 2019
Door:
Marten
Delen

Nieuw bij 12GO Biking: Fietsen van het merk Kona

Kona is aan de andere kant van de oceaan al jaren een gevestigd merk op het gebied van sportieve fietsen. Of het nou een racefiets of een mountainbike was, een Kona was geen vreemd beeld. In Nederland zie je ze echter een stuk minder. Dat terwijl de Kona fietsen niet alleen een flitsende naam hebben, maar ook flitsende rijeigenschappen. Daarom is 12GO nu ook officieel dealer van dit mooie en eigenwijze merk.

Over Kona

Het merk Kona werd in 1988 gestart door twee vrienden in het Vancouver, Canada. Met een achtergrond in het mountainbiken is het merk in 30 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend merk dat voor iedere fietser die voor zijn plezier fietst een mooi aanbod heeft. Plezier staat bij Kona voorop, bij Kona vind je dan ook niet de lichtste of de snelste fietsen, maar wel de fietsen waar je de meeste lol mee zal beleven. Ben je een avonturier die een fiets gebruikt om nieuwe wegen, paden en routes te ontdekken? Dan is Kona het merk voor jou!

Waarom Kona?

Bij 12GO Biking hebben we een uitgebreid assortiment, waarin we ook bewuste keuzes maken om bepaalde merken niet te verkopen. Om het merk Kona toe te voegen aan het assortiment is dan ook een bewuste keuze. Kona heeft unieke fietsen die een perfecte aanvulling zijn aan het bestaande assortiment. De degelijke stalen frames zijn voor veel mensen een groot voordeel, Steel is Real en dat weten ze bij Kona maar al te goed. Het zijn de details die bij Kona het verschil maken; De mogelijkheid om drie bidonhouders te monteren bij de Kona Rove NRB, de uitgebreide bevestigingsmogelijkheden, zoals fietstassen aan de voorvork, bij de Kona Sutra of de klassieke uitstraling in een modern jasje van de Kona Libre AL. Kona staat voor plezier en avontuur en dat is precies wat voor ons fietsen is; Plezier beleven in de natuur en ondertussen de mooiste avonturen meemaken. De fietsen van Kona staan bekend om hun degelijkheid, je zult in het assortiment van Kona niet de lichtste of de snelste fietsen vinden, maar wel de meest degelijke fietsen waar je uren en uren met plezier in het zadel zal zitten zodat jij kan genieten van het fietsen!

Kona Gravelbikes

In de afgelopen jaren heeft Kona, met wisselend succes, racefietsen op de markt gebracht. Die ervaring heeft Kona er echter wel bij geholpen om hun gravelbikes te ontwikkelen. Met een relaxte geometrie en de mogelijkheid tot zeer brede banden voor extra grip zijn de gravelbikes van Kona toonaangevend en zeer populair.

De gravelbikes van Kona zijn standaard voorzien van hydraulische schijfremmen, meer dan voldoende ruimte voor brede banden en verkrijgbaar in verschillende materialen, van lichtgewicht staal tot aluminium! De populairste gravelbike is de Kona Rove, die zich op alle terreinen op zijn gemak voelt. Met opvallende kleurstellingen valt de fiets altijd op. Maar ook de Kona Sutra is een klassieker in wording, ideaal voor de avontuurlijke fietsers met veel ruimte voor het meenemen van bagage.

Bekijk direct de gravelbikes van Kona!

Kona Mountainbikes

Zoals gezegd komt Kona origineel uit het mountainbiken. Al in 1989 reden er profs rondt in het Amerikaans/Canadese circuit op fietsen van het merk Kona. Het merk is door de jaren heen uitstekend met alle ontwikkelingen mee gegaan en was vaak zelf voorloper bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technieken. Het assortiment is zeer breed, er is een Kona voor de beginnende mountainbiker, maar zeker ook voor de diehard mountainbiker voor wie de trails geen geheimen kennen.

Het populairste model is de Kona Honzo. De Kona Honzo is een fantastische hardtail, perfect voor de Nederlandse trails. De Kona Honzo is een echte klassieker die al jaren in dezelfde vorm door Kona wordt gemaakt. De fietsen zijn in verschillende kwaliteiten te krijgen, van aluminium tot carbon en met goedkope opbouw tot de meest luxe uitvoeringen. 

Bekijk direct de mountainbikes van Kona!

Ben je benieuwd geworden naar het complete assortiment van Kona, neem dan eens een kijkje op de merkpagina van Kona.

Wist je dat...

- Kona haar eigen project in Afrika heeft opgezet genaamd: Kona AfricaBike? Daarbij werden fietsen geleverd aan hulpverleners gespecialiseerd in HIV en aids. Dit project was zo’n groot succes dat Kona haar eigen Non-profit organisatie oprichtte genaamd: Kona Basic Needs.

- 12GO Biking premium dealer is van Kona? Modellen zijn ook op aanvraag te bestellen!


Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking