Onze winkel is open

Menu

Welkom bij de grootste fietsenwinkel van Nederland. Met meer dan 8000 fietsen op voorraad, een professionele werkplaats en E-Bike Testcenter in onze winkel in Moordrecht ben je bij ons altijd aan het juiste adres voor jouw fietsplezier.

Onderzoek consumentenbond: wat is een goed e-bike merk?

Datum:
13 februari 2020
Door:
Bartjan

Dat de e-bike markt uit de klauwen groeit is al wel duidelijk geworden in de laatste tijd. Er zijn veel verschillende fabrikanten die e-bikes produceren, en ze hebben allemaal iets waar ze in zeggen uit te blinken. In dit blog bespreken wij een onderzoek van de Consumentenbond, waarin aan een klantenpanel gevraagd is naar hun ervaring met E-bikes. Op deze manier krijg je een echt beeld van welk merk E-bike volgens consumenten de beste keuze is.

Onderzoek

Het onderzoek werd onder panelleden van de consumentenbond gedaan. Er is aan deze panelleden gevraagd wat hun ervaringen zijn met hun eigen elektrische fietsen. Deze ervaringen zijn puur gericht op het merk zelf, en niet zozeer op de modellen van deze fabrikanten. Er is niet van alle merken genoeg informatie opgehaald om hier iets nuttigs over te zeggen, dus daarom zijn niet alle merken meegenomen in dit onderzoek. Je kunt het volledige verslag van de consumentenbond hier lezen.

Resultaten

De belangrijkste cijfers uit dit onderzoek zijn de gegeven rapportcijfers en de tevredenheid van de consumenten. Het gemiddelde rapportcijfer van de consumenten voor de e-bikes is een 7,8. Flyer is de hoofdaanvoerder van deze lijst, met een rapportcijfer 9,1! Kalkhoff komt op een mooie tweede plaats met een 8,8. Andere noemenswaardige merken zijn: Koga (8,4); Pegasus (8,2); Batavus (7,8), Sparta (7,6) & Trek (7,2).

Flyer, Kalkhoff, Koga, Batavus en Pegasus hebben een tevredenheidsscore van boven de 92,5%. Flyer heeft zelfs een tevredenheidsscore van 99,2%! Dat betekent dat mensen die een Flyer e-bike hebben gekocht, zeer tevreden zijn met hun aankoop. De redenen die daarachter liggen zijn niet bekend gemaakt (en misschien ook niet onderzocht), maar dat zal deels te maken hebben met de kwaliteit van de fietsen.

Een ander aspect wat de consumentenbond heeft onderzocht is het hebben van mankementen. Uit dit onderzoek bleek dat 45,4% van de e-bike gebruikers wel eens mankementen heeft meegemaakt. Daarbij moet wel gezegd worden dat de e-bikes in dit onderzoek gemiddeld 3 jaar oud waren, wat een invloed kan hebben op het aantal reparaties. Geloof het of niet, maar weer kwam Flyer bovenaan de lijst uit, 69,7% van de consumenten met een Flyer e-bike heeft nog geen mankementen gehad, terwijl maar 10% zegt dat zij meer dan 2 mankementen hadden. Van deze mankementen, viel ruim de helft binnen de garantie.

Flyer

Flyer is de hoofdaanvoerder van dit onderzoek. Uit alle categorieën die onderzocht zijn, kwam Flyer als de beste naar boven. Consumenten zijn zeer tevreden over hun Flyer E-bikes en hebben relatief weinig onderhoud aan de fietsen. Flyer is een Zwitsers en innovatief merk, dat veel oog heeft voor detail. De e-bikes van Flyer zijn kwalitatief hoogwaardig en hebben een veelzijdig karakter. Dat wil zeggen dat deze fietsen niet alleen geschikt zijn om even een rondje door het dorp te rijden, maar dat deze fietsen ook zeer goed geschikt zijn om te toeren en om op avontuur te gaan. Flyer heeft voor iedereen een model staan dat bij hem of haar past. Hieronder een greep uit onze collectie Flyer e-bikes:

Flyer foto

Kalkhoff

Kalkhoff e-bikes kwamen op verschillende plekken terug in de top 5 in het onderzoek van de consumentenbond. Een rapportcijfer 8,8 en een klanttevredenheid van 95,7% zijn geen misselijke cijfers. Het Duitse merk staat voor degelijke fietsen, waar de kwaliteit vanaf straalt. Kalkhoff heeft goede kwaliteitseisen, waardoor ook 62% van de consumenten nog nooit mankementen heeft gehad. Kalkhoff heeft ook voor ieder wat wils, hieronder vind je een greep uit onze collectie:

Koga

Ook het Nederlandse Koga doet mee in de titelrace, en staat overal in de top 5. Met een rapportcijfer van een 8,4, een klanttevredenheid van 94,0% en 57% van de e-bike eigenaren zonder mankementen aan de fiets, heeft Koga zich bewezen tot de top in de e-bike markt. Koga staat voor handgemaakte perfectie, één monteur die de verantwoordelijkheid draagt voor de e-bike, waardoor kwaliteit gegarandeerd is. De oerdegelijke frames gaan lang mee en zullen veel fietsplezier bieden. Hieronder een greep uit de collectie:

OP=OP
E-Lement 2019

€ 3.099,00

Vanaf € 2.49900
VOORRAADDEAL
E-Worldtraveller 2020
(3)

€ 3.999,00

€ 3.19900
VOORRAADDEAL
Pace BX 11v 2020
(1)

€ 3.999,00

Vanaf € 2.99900
TESTWINNAAR
E-Nova Evo PT 2020
(1)
Vanaf € 3.79900

Pegasus

Pegasus staat ook qua klanttevredenheid en rapportcijfer stevig in de top 5. Een klanttevredenheid van 92,5% en een rapportcijfer van 8,2 laat natuurlijk zien dat Pegasus geen misselijke fabrikant is. Pegasus heeft veel ervaring en zorgt ervoor dat je als consument een e-bike krijgt die voldoet aan kwaliteitseisen, en dat voor een relatief goede prijs. Kwaliteit staat voorop, en de fietsen rijden ook heerlijk. Hieronder vind je een aantal belangrijke modellen:

VOORRAADDEAL
Siena E8F Plus 2020
(3)

€ 2.499,00

€ 2.29900
TESTWINNAAR
Tecaro EVO NV Belt 2020

€ 3.899,00

Vanaf € 3.59900
VOORRAADDEAL
Tecaro EVO 10 2020
(4)

€ 3.899,00

Vanaf € 3.59900
OP=OP
Solero EVO 9 2020
(4)

€ 2.899,00

Vanaf € 2.59900

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv
Instagram: @12go_biking 
Strava: @12GO Biking