Sorry, maar Batavus Razer Turbo 2020 is niet langer te koop.

Vergelijkbare producten

LEVERING AAN HUIS
Cortina E-Common Family 2021

€ 2.310,00

Vanaf € 2.09900

Batavus Razer Turbo 2020

LEVERING AAN HUIS
BATAVUS RAZER TURBO 8 SPEED DAMES 2018
BATAVUS RAZER TURBO 8 SPEED DAMES 2018
BATAVUS RAZER TURBO 8 SPEED DAMES 2018
×
BATAVUS RAZER TURBO 8 SPEED DAMES 2018
BATAVUS RAZER TURBO 8 SPEED DAMES 2018
BATAVUS RAZER TURBO 8 SPEED DAMES 2018
 • Speed Pedelec Testen?

  Speed Pedelec Testen?

  Ben jij geïnteresseerd in een Speed Pedelec, of wil je gewoon eens ervaren hoe het is om op een E45 fiets te rijden? Dan kan je bij ons een Speed Pedelec testen.Plus- en minpunten
 • Voldoet aan de meest actuele wetgeving en de nieuwe speedpedelec-norm
 • Voorzien van Yamaha PW-serie, een van de meest betrouwbare systemen in de markt
 • Uitstekende gewichtsverdeling voor betere wendbaarheid
 • Naar de onderhoudsvriendelijke chainglider hoef je amper om te kijken
 • Sportief Shimano Alfine versnellingssyteem
 • Met een accu-capaciteit van 500Wh, voor extra actieradius

Beschrijving

De Razer Turbo geeft fietsen een extra sportieve dimensie. Deze zeer snelle sportieve e-bike is ideaal voor dagelijks gebruik. De fiets voldoet aan de nieuwste wetgeving voor speed pedelecs en heeft standaard een 500 watt accu. 

Omdat deze fiets ondersteuning geeft tot 45 kilometer per uur is het verplicht om een kenteken te registreren en een WA te verzekering af te sluiten. Ook is het dragen van een speciale helm verplicht deze vindt je hier: E45 helmen

Lees hier alles over Batavus

Bekijk de volgende categorieën: Speed Pedelecs , Outlet

Alles over Speed Pedelecs

Een Speed Pedelec zit heel anders in elkaar dan een 'normale' elektrische fiets. Lees in dit blog alles over Speed Pedelecs!

Specificaties

Algemeen

Type elektrische fiets
 • E-speed (45 km/u)
Plaats motor

De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rij-eigenschappen van de fiets.

Voorwielmotor: Met een voorwielmotor word je als het ware vooruit getrokken. Bij natte en/of gladde omstandigheden loop je hierdoor het risico dat je voorwiel in een scherpe bocht wegglijdt.

Middenmotor: De middenmotor heeft het meest stabiele rijgedrag. Omdat het zwaartepunt laag bij de grond en in de trapas zit voelt een middenmotor heel natuurlijk aan.

Achterwielmotor: Een achtwielmotor is bijna letterlijk een steuntje in de rug. Deze motor maakt het achterwiel wel een stukje zwaarder en heeft een minder efficiënte aandrijving.

 • Middenmotor
Merk motor
 • Yamaha
Motor type
 • Yamaha
Plaats accu

De plaats van de accu is afhankelijk van de plaatsing van de motor en type frame ( dames of heren )

 • Aan frame
Kracht motor
 • Zeer krachtig
Versnellingen
 • 8
Type sensor
 • Rotatiesensor
 • Trapkrachtsensor
Aantal Wh accu

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes. 

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere. 

 • 450 - 550 Wh
Actieradius

Hoe ver kom ik eigenlijk met een volle accu? Het is een van de meest gestelde vragen bij de aanschaf van een e-bike. De stelregel hierbij is dat je afhankelijk van het type accu per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen. 

Onze testers hebben de actiradius van verschillende accu's getest en kwamen op het volgende: 250 Wh: 35 - 60 km, 300 Wh: 45 - 75 km, 400 Wh: 60 - 120 km, 500 Wh: 75 - 150 km.

Het is wel belangrijk om te bedenken dat er veel externe factoren zijn die een rol spelen. Denk hierbij aan het type motor, het gewicht van de fiets, het gewicht van de berijder, het gewicht van de bagage, versnellingen, temperatuur, bandenspanning, trapkracht, terrein, ondergrond en de leeftijd van de accu. Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je buurman verder of juist minder ver fietst dan jij met dezelfde accu.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

 • 45 - 75 km
Aantal Nm motor

De motorcapaciteit wordt bepaald door het aantal Newtonmeter, ofwel het aantal koppel. Als het aantal Nm hoger is, is de motor van de e-bike krachtiger. Op vlakke wegen en door de stad zal 25-50 Nm al voldoen, terwijl je voor heuvelachtig terrein meer Nm nodig hebt. In de praktijk betekent het dat je met een fiets met 80 Nm een stuk sneller en krachtiger optrekt dan met een fiets met 25 Nm.

 • 80
Type zithouding
 • Sportief
Type versnelling
 • Naafversnelling
Geveerde voorvork

Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.

 • Vaste voorvork
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische velgremmen
Voordrager
 • Nee
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Alfine 8
Type aandrijving

Een fiets met riemaandrijving is extreem onderhoudsvriendelijk. Een riem slijt namelijk een stuk minder hard dan een ketting en daarnaast zitten de versnellingen verwerkt in de naaf of in de trapas. Hierdoor zal bij het verwisselen van een versnelling de riem in dezelfde rechte lijn blijven liggen, wat ervoor zorgt dat deze minder weerstand geeft en stiller is dan een gewone ketting. Daarnaast blijft de riem een stuk schoner en kan deze niet gaan roesten in tegenstelling tot een gewone ketting. Dit komt omdat er geen olie nodig is om de riem te smeren. Dit is toch wel heel erg fijn als je met je nette kleding op de fiets stapt.

 • Ketting
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium

Frameset en vering

Afmontage

Onderdelen

Wielen

Accessoires

Verlichting

Gewicht

Elektrische onderdelen

Reviews (1)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
 • Fijne en betaalbare speedpedelec, maar hij gaat geen 45 km/u en haalt ook geen 70 km op een accu

  door Edo

  Mooie fiets en duidelijk goedkoper dan andere speed pedelecs. (Maar nog steeds best aan de prijs als je het vergelijkt met b.v. e-scooters) Hij haalt weliswaar geen 45 km/u, maar komt wel net boven de 40 uit bij vrij normaal trappen. Met tegenwind gaat het meer richting de 35 km/uur. Als ik ~40km per uur rij haal ik op een volle accu ongeveer 35 km, veel minder dan gespecificeerd. Ruim voldoende om op op mijn werk te komen (~24 km) maar er moet wel een lader mee. Velgremmen begonnen te piepen na een paar dagen, vooral achter. Van alles geprobeerd, maar het lijkt erop dat de remmen + frame niet stijf genoeg zijn. Brakeboosters ontbraken dus heb ik die zelf maar besteld. Nu maar hopen dat dat wel voldoende stijfheid in het systeem brengt. Wel een beetje slordig van Batavus... Stuur is recht. Ik had liever een ~15 graden stuur gehad. Wellicht ga ik die nog vervangen. Ik ben vooralsnog zeker tevreden met de fiets, al moet in de toekomst nog blijken hoe het met de levensduur zit: ketting, tandwielen, accu, versnellingsnaaf etc.

 • Zorgeloos je Speed Pedelec kopenl

  Zorgeloos je Speed Pedelec kopen

  Het verzekeren, registreren en ten naam stellen van de Speed Pedelec regelen wij voor je.

 • Hulp bij RDW-registratiel

  Hulp bij RDW-registratie

  Wij helpen je bij de registratie, het tenaamstellen en het verzekeren van je Speed Pedelec voor de openbare weg.

 • Geen rijklaarmaakkostenl

  Geen rijklaarmaakkosten

  De fiets wordt compleet afgesteld: afstellen, kabels trekken en inkorten, spaken nalopen, cranks aandraaien en nog veel meer. Gratis.