Plus- en minpunten
 • Koppelbaar met sensoren dankzij ANT+
 • Koppelbaar met Smartphone via Bluetooth
 • OpenStreet kaarten vooraf geïnstalleerd
 • Navigatiemogelijkheden
 • Kleurenscherm
 • Mooi groot scherm
 • Herberekent route wanneer je daar vanaf gaat
 • Je kan geen route met het apparaat zelf maken, dit moet via je smartphone

Beschrijving

Bekijk de Wahoo Elmnt Bolt Roam Bundel met snelheid-, hartslag- en cadancesensoren.

De Wahoo Elemnt Roam GPS Fietscomputer is een prachtige nieuwe fietscomputer die leuk geüpgraded is ten opzichte van de Elemnt. En dat terwijl de Elemnt ook al een ware topper is. De Elemnt Roam is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen van de huidige tijd. De Wahoo Elemnt wordt volledig ingesteld vanaf je iOS of Android smartphone. Na de koppeling biedt de Elemnt Roam de mogelijkheid tot het bijhouden van je ritten, navigatie van A naar B, en back to start navigatie dankzij de gedetailleerde OSM kaarten die op het toestel staan geïnstalleerd.


Een aantal belangrijke nieuwe functies ten opzichte van de Elemnt Roam zijn onder andere het kleurenscherm, waardoor je nog beter kan navigeren. En dit gaat zonder dat dit ten koste van de batterijduur. Ook het materiaal van het scherm, Gorilla Glass, is verbeterd. Dit materiaal is zeer sterk en krasbestendig.

De Elemnt Roam is een fietscomputer die volledig in te stellen is vanaf de smartphone en snel te koppelen is dankzij de QR-code functie binnen de Smartphone app. De gegevensvelden zijn aan te passen naar wens en zijn met een druk op de knop aan de zijkant van de Elemnt Roam uit te breiden naar vooraf ingestelde voorkeuren binnen de app. De ritgegevens zijn achteraf op het toestel terug te zien, hierbij worden zaken als afstand, snelheid, tijd, hoogte en nog veel meer getoond. Optionele cadans, hartslag en vermogenssensoren zijn ook te koppelen met de Elemnt Roam om meer uit je training te halen. Via de app op de Smartphone zul je nog meer details kunnen aflezen en via een kaartje bekijken waar je gefietst hebt.

Op de Elemnt Roam zijn OSM kaarten voorgeïnstalleerd van Noord-Amerika, Europa, Azië, Oceanië, Zuid-Amerika en Africa. Kaarten voor Rusland en China zijn apart te downloaden via WiFi. Dankzij deze kaarten heb je een duidelijke weergave waar je je bevindt, en waar je heen moet als je een route aan het fietsen bent. Door middel van pijltjes over de juiste weg is de juiste richting eenvoudig te zien.

Met betrekking tot connectiviteit is de Wahoo Elemnt Roam een echte alleskunner. Zowel ANT+ en Bluetooth zijn ingebouwd, Bluetooth voor de Smartphone koppeling en ANT+ voor sensoren en fietstrainers. De Elemnt Roam is via het ANT+ protocol met vrijwel alles te koppelen, snelheid, cadans, hartslag, vermogenssensoren en elektronisch geschakelde fietsen om te kunnen zien in welke versnelling je zit.

Met de smartphonekoppeling is het tevens mogelijk om een naadloze synchronisatie in te stellen met andere accounts zoals Strava, Garmin of MapMyFitness. Dankzij de Strava koppeling kun je ook deelnemen aan de Strava Live segmenten om zo een stukje competitie aan je training toe te voegen. Deze Strava Live segmenten kun je koppelen aan de LED's aan de zijkant van de Wahoo Elemnt Roam om zo aan te laten geven wanneer een segment start en eindigt. Deze zelfde LED's zijn ook in te stellen om te kunnen trainen op hartslagzones, snelheid of vermogen. Dankzij de verschillende kleuren in deze LED's is te zien of je onder of boven het gemiddelde van je rit fietst.

De echte Wahoofans kunnen helemaal hun hart ophalen: de Elemnt Roam is gemakkelijk te koppelen aan de Wahoo KICKR Smart fietstrainer, waardoor je virtueel routes kan rijden die je eerder in het echt gereden hebt. 

Ook is de Elemnt Roam uitgerust met LiveTrack, een functie bekend uit de Garmin Edge toestellen. Hiermee kunnen vrienden of familie volgen waar je je bevindt en je rit bekijken en meegenieten van je fanatieke fietstraining!

De Elemnt Roam wordt zonder sensoren geleverd.

Bekijk de volgende categorieën: Fietsnavigatie , Alles van Wahoo

Specificaties

Algemeen

Draadloos
 • Ja
GPS
 • Met GPS
GLONASS

GLONASS is de tegenhanger van GPS en zijn Russische satellieten. Het voordeel als een fietscomputer over zowel GPS en GLONASS beschikt, is dat deze een nauwkeurigere locatiebepaling heeft.

 • Ja
Navigatie

Het kunnen aangeven dat je van punt A naar B wilt fietsen, en de fietscomputer wijst je de weg.

 • Navigatie met kaart
Hartslagsensor

Hartslagsensoren zijn voorzien van een borstband voor de meest secure meting. Bepaalde fietscomputers krijgen een hartslagsensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een hartslagsensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen hartslagmeting mogelijk is.

 • Los verkrijgbaar
Cadanssensor

Door middel van een cadanssensor kun je het aantal omwentelingen per minuut meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een cadanssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een cadanssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen cadansmeting mogelijk is.

 • Los verkrijgbaar
Snelheidssensor

Door middel van een snelheidssensor meet je je snelheid nauwkeurig en secuur. Voor GPS fietscomputers is een snelheidssensor een alternatief, welke standaard via satellieten de snelheid meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een snelheidssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een snelheidssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers die alleen via GPS de snelheid kunnen meten.

 • Los verkrijgbaar
Vermogensensor

Met een vermogenssensor kun je het aantal wattage, en dus je kracht meten wat je op je pedalen wegtrapt. Sommige fietscomputers zijn via ANT+ of Bluetooth te koppelen met een vermogenssensor. Fietscomputers gericht op touring of fietsen voor de ontspanning hebben vaak geen mogelijkheid om te koppelen met vermogenssensoren.

 • Los verkrijgbaar
Connectiviteit

Door middel van ANT+ en Bluetooth kun je een koppeling maken tussen sensoren, fietscomputers en telefoons. Deze signalen zijn storingsvrij en zijn uiterst betrouwbaar. Wifi zorgt ervoor dat je zonder telefoon of kabelverbinding met een computer, je ritgegevens kunt synchroniseren met je online account van het merk in kwestie.

 • ANT+
 • Bluetooth 4.0
 • WiFI
Hoogtemeter

Hoogtemeting doormiddelvan GPS wordt gedaan via een 3-dimensionale meting en verzorgt locatie en hoogte op elektronische wijze. Door middel van een barometrische meting wordt de hoogte bepaald op luchtdruk en gebeurt volledig mechanisch, dit is een secuurdere bepaling van hoogte.

 • Ja, barometrisch
Temperatuur

Dankzij ingebouwde sensoren het kunnen meten én aangeven van de huidige temperatuur.

 • Ja
Achtergrondverlichting
 • Met achtergrondverlichting
Kleurenscherm
 • Ja
Touchscreen
 • Nee

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Kaarten & Route

Functionaliteit

Reviews (1)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Fietsplezier :
Prijs-kwaliteitverhouding :
 • Geweldig apparaat

  door Erik

  Ik vind het geweldig om met de Wahoo te navigeren. Ik maak vooraf een route in komoot en die laad ik in de wahoo met een druk op de knop. Ik heb al veel nieuwe routes en leuke weggetjes gevonden op deze manier. Draagt enorm bij aan mijn fietsplezier!

  • Geweldige navigatie met komoot
  • Scherm goed afleesbaar
  • Knopjes en ledjes hebben toegevoegde waarde
  • Geen touchscreen
  • Geen OLED scherm, maar een LCD achtig iets