Tacx Neo Bike Smart T8000 Fietstrainer

Plus- en minpunten
 • Geschikt voor Zwift
 • Aansturen en uitlezen via smartphone, tablet of PC
 • Verbinding via Bluetooth en ANT+
 • 2200 Watt en 25% stijging simulatie
 • Adapters voor steekassen beschikbaar
 • Super stil
 • Geen ANT+ dongel meegeleverd

Beschrijving

De Tacx NEO Bike Smart is een revolutionaire smart bike. Deze fietstrainer is ontworpen voor ongekende, unieke en levendige ervaring. Deze trainer zorgt voor een grote doorbraak in 'fietstrainerland'. De unieke features en design maakt het fietsen verrassend realistisch en plezierig. Tegelijkertijd biedt de trainer een gemakkelijke manier om met jouw favoriete programma's te trainen. 

Beschikbaarheid: Helaas is de Tacx NEO Bike nog steeds niet geleverd. Wij verwachten dat de trainer in het 2e deel van 2019 geleverd gaat worden. Let wel op; er is een wachtlijst. Wil je snel aanspraak maken? Zorg dan dat je de trainer bij ons reserveert.


De fietstrainer is stand-alone te gebruiken en fietst dan in één weerstand, zodra je de Neo Bike op stroom aansluit heb je een krachtige motorrem van 2200 Watt welke een stijging kan simuleren tot 25%, naast een stijging kan de Neo ook een daling simuleren van 5%. Om het maximale uit de trainer te halen, koppel je deze met een smartphone of tablet via Bluetooth of ANT+ om gebruik te maken van de gratis Tacx app. Via deze app kun je de trainer handmatig een hogere weerstand laten bieden, of dit automatisch laten doen door het fietsen van een film of route. Via het ANT+ signaal kan de trainer ook gekoppeld worden met een PC of laptop via een USB ANT+ dongel, deze wordt niet met de Tacx Neo Bike meegeleverd. Ook via deze PC koppeling kun je de trainer nu automatisch in weerstand laten aanpassen, of handmatig via de juiste software.

Het schakelen op de Tacx Neo Smart verloopt geheel vlekkeloos. Je kunt zelfs het verzet digitaal aanpassen naar wat jij wenst. Met de feature genaamd 'dynamische inertie' ervaar je realistische controlve van de massatraagheid. In tegenstelling tot een vliegwiel compenseert dynamische inertie voor gewicht, snelheid en hellingshoek en biedt zo een natuurlijk fietsgevoel.

Het gevoel van kasseien en schakelen worden gesimuleerd door de Road Feel en Gear Feel functies. De zorgen voor trillingen van verschillende wegoppervlaktes en het schakelen naar een andere versnellingen. 

Bekijk de volgende categorieën: Fietstrainers

Handige informatie

Keuzehulp: welke fietstrainer is het beste voor jou?

In deze fietstrainer koopgids vertellen we alles over de nieuwste fietstrainers. We vergelijken de meest populaire modellen in vier verschillende segmenten. We bespreken alle trainers, in iedere prijsklasse, die dit seizoen verkrijgbaar zijn.

Past mijn fiets op deze trainer?

Veel mensen die zich oriënteren op een fietstrainer vragen zich af of hun fiets ook past op de trainer die ze overwegen aan te schaffen. Met name als je een fiets met steekassen hebt is het belangrijk om te controleren of jouw fiets met de beoogde trainer te combineren is. Bekijk de specificaties van het product of lees ons blog voor meer informatie.

Interactief trainen: wat heb je nodig?

De huidige generatie interactieve trainers worden geleverd zonder PC software. Aansturing gaat in eerste instantie via een gratis app voor je telefoon of tablet. Wat je precies kan met de app verschilt per fabrikant en apparaat. Vaak is de basisfunctionaliteit gratis en kunnen eventuele extra’s in de app gekocht worden. Om de trainer optimaal te benutten en apps als Zwift of TrainerRoad te kunnen gebruiken heb je naast de trainer zelf vaak nog iets meer nodig.

Interactieve trainers: de leukste apps

Om het meeste plezier uit je interactieve trainer te halen zijn er verschillende apps die je kunt gebruiken. We schreven een blog over de leukste en meest effectieve interactieve trainingsapps.

Specificaties

Algemeen

Type fietstrainer

Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.

 

Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.

 

Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.

 

Smart trainer: Trainingen hiermee zijn uit te lezen via software maar de trainer kan niet aangestuurd worden.

 • Interactieve trainer
Fietstrainer rem

Magneetrem: Simpele rem welke vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.

 

Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan handmatig niet worden aangepast.

 

Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.

 

Motorrom: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

 • Elektrorem
Bediening

Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.

 

Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.

 

Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.

 • Door software
Te koppelen via
 • ANT+
 • Bluetooth
Netspanning nodig
 • Nee
Stijgingspercentage
 • 25%
Dalingspercentage
 • 5%
Geschikt voor steekas
 • Nee
Maximale Vermogen
 • 2200 Watt

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Functionaliteit

Productvragen

Wanneer is deze fiets in de verkoop verwacht?
 • De exacte leverdatum is nog niet bekend. De vermoedelijke leverdatum is eind december. Echter gaat dit naar verwachting nog oplopen. Al behoorlijk wat klanten hebben de trainer namelijk in bestelling staan, dus wanneer de eerste vrije voorraad is, is nog even afwachten. Als je hem snel wilt hebben is zsm reserveren het beste. We hebben nog enkele modellen vrij voor de eerste levering.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!