Tacx Neo Bike Smart T8000 Fietstrainer

TEST EN KOOP
	 7
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor Zwift
 • Aansturen en uitlezen via smartphone, tablet of PC
 • Verbinding via Bluetooth en ANT+
 • 2200 Watt en 25% stijging simulatie
 • Super stil
 • Bidon, zweet- en handdoek meegeleverd
 • Geen ANT+ dongel meegeleverd
 • Je hebt je buurman nodig om 'm uit te laden. Wij helpen je graag bij het inladen in de auto.

Beschrijving

De Tacx NEO Bike Smart is een revolutionaire smart bike. Deze fietstrainer is ontworpen voor ongekende, unieke en levendige ervaring. Deze trainer zorgt voor een grote doorbraak in 'fietstrainerland'. De unieke features en design maakt het fietsen verrassend realistisch en plezierig. Tegelijkertijd biedt de trainer een gemakkelijke manier om met jouw favoriete programma's te trainen. 

Let op; er is een wachtlijst. Wil je snel aanspraak maken? Zorg dan dat je de trainer bij ons reserveert. Update 13-9: De eerste modellen zijn uitgeleverd, echter is dit een beperkt aantal. Wanneer je de trainer in huis hebt, is helaas niet exact te bepalen. Updates over de levertijd houden we je uiteraard goed van op de hoogte.


De fietstrainer is stand-alone te gebruiken en fietst dan in één weerstand, zodra je de Neo Bike op stroom aansluit heb je een krachtige motorrem van 2200 Watt welke een stijging kan simuleren tot 25%, naast een stijging kan de Neo ook een daling simuleren van 5%. Om het maximale uit de trainer te halen, koppel je deze met een smartphone of tablet via Bluetooth of ANT+ om gebruik te maken van de gratis Tacx app. Via deze app kun je de trainer handmatig een hogere weerstand laten bieden, of dit automatisch laten doen door het fietsen van een film of route. Via het ANT+ signaal kan de trainer ook gekoppeld worden met een PC of laptop via een USB ANT+ dongel, deze wordt niet met de Tacx Neo Bike meegeleverd. Ook via deze PC koppeling kun je de trainer nu automatisch in weerstand laten aanpassen, of handmatig via de juiste software.

Het schakelen op de Tacx Neo Smart verloopt geheel vlekkeloos. Je kunt zelfs het verzet digitaal aanpassen naar wat jij wenst. Met de feature genaamd 'dynamische inertie' ervaar je realistische controlve van de massatraagheid. In tegenstelling tot een vliegwiel compenseert dynamische inertie voor gewicht, snelheid en hellingshoek en biedt zo een natuurlijk fietsgevoel.

Het gevoel van kasseien en schakelen worden gesimuleerd door de Road Feel en Gear Feel functies. De zorgen voor trillingen van verschillende wegoppervlaktes en het schakelen naar een andere versnellingen. 

Bekijk de volgende categorieën: Fietstrainers

Handige informatie

Test deze trainer in onze winkel!

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling. Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

Keuzehulp: welke fietstrainer is het beste voor jou?

In deze fietstrainer koopgids vertellen we alles over de nieuwste fietstrainers. We vergelijken de meest populaire modellen in vier verschillende segmenten. We bespreken alle trainers, in iedere prijsklasse, die dit seizoen verkrijgbaar zijn.

Specificaties

Algemeen

Type fietstrainer

Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.

 

Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.

 

Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.

Stationaire trainer/Smart Bike: Bij deze trainers heb je geen fiets meer nodig om te trainen, maar rij je direct op het apparaat, dit geeft een nog echter gevoel.

 

Smart trainer: Trainingen hiermee zijn uit te lezen via software maar de trainer kan niet aangestuurd worden.

 • Stationaire trainer/Smart Bike
Plaatsing fiets
 • Direct drive
Fietstrainer rem

Magneetrem: Simpele rem welke vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.

 

Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan handmatig niet worden aangepast.

 

Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.

 

Motorrom: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

 • Elektrorem
Bediening

Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.

 

Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.

 

Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.

 • Door software
Te koppelen via
 • ANT+
 • Bluetooth
Netspanning nodig
 • Nee
Stijgingspercentage
 • 25%
Dalingspercentage
 • 5%
Geschikt voor steekas
 • Nee
Maximale Vermogen
 • 2200 Watt
Te gebruiken met Zwift
 • Ja
Test en koop in de winkel

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling.

Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

 • Ja

In de verpakking

Afmetingen

Fysieke eigenschappen

Functionaliteit

Productvragen

Wanneer is deze fiets in de verkoop verwacht?
 • Update 13-9: De eerste modellen zijn uitgeleverd, echter is dit een beperkt aantal. Wanneer je de trainer in huis hebt, is helaas niet exact te bepalen. Updates over de levertijd houden we je uiteraard goed van op de hoogte.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.