GT Avalanche Sport 2021

 • Alle fietsen tijdelijk gratis thuis bezorgdl
 • Hulp bij het kiezen van jouw mountainbike

  Hulp bij het kiezen van jouw mountainbike

  Met de juiste mountainbike haal je maximaal plezier uit het fietsen. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om de fiets te vinden die aansluit op al jouw wensen. Wij geven je graag wat handvatten voor het kiezen van jouw nieuwe mountainbike.

Plus- en minpunten
 • Sterk aluminium frame
 • Lockout op de voorvork
 • Shimano afmontage
 • Hydraulische schijfremmen
 • Alivio is niet de meest duurzame versnellingsgroep

Beschrijving

Wanneer je een beginnende mountainbiker bent en graag je crossskills wilt ontwikkelen dan ben je met de GT Avalanche aan het goede adres. De fiets is een goede combinatie van comfort en sportiviteit. Hierdoor leer je de kneepjes van het mountainbikevak maar zit je tegelijk met vertrouwen op het zadel. Het sterke aluminium frame zorgt voor betrouwbare rijprestaties. Dit wordt versterkt met de coilgeveerde voorvork die oneffenheden op de weg opvangt. De mountainbike is bedoelt voor op bospaadjes en verhard wegdek. Een stuntje af en toe mee pakken moet kunnen, maar een parcours is voor deze fiets niet aan te raden. 

De fiets is afgemonteerd met Shimano Alivio/Altus 2x9. Hierdoor heb je dankzij de 18 versnellingen een uitstekend bereik waardoor je heuvels ook prima op kan. De hydraulische schijfremmen geven jou vertrouwen tijdens je rit omdat de betrouwbare prestaties van deze remmen gegarandeerd zijn. Ook in minder weer kom je met deze remmen prima uit de voeten. De WTB ranger banden geven jou uitstekende grip waardoor jij prima op ontdekkingstocht kan gaan!

Zet je coilgeveerde voorvork tijdens het rijden op verhard wegdek vast met de lock-out zodat je meer snelheid maakt! De geïntegreerde bekabeling in combinatie met de strakke look zorgt ervoor dat je opvalt en kunt genieten van een prachtige ride tijdens al je ontdekkingstochten. 

De Avalanche sport is zowel in 29'' inch als 27.5'' inch uitvoering verkrijgbaar. Kenmerkend voor 27.5'' inch hardtails is dat deze wat wendbaarder zijn en de 29'' inch fietsen meer snelheid maken. 

Bekijk de volgende categorieën: Mountainbikes

12GO's Keuze in: Mountainbike voor beginners

Deze fiets komt voor ons in ons blog: Koopgids: Mountainbike voor beginners. Hier vind je een selectie van populaire mountainbikes. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding en kunnen je helpen een keuze te maken. Deze mountainbikes zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

Specificaties

Algemeen

Type mountainbike

Hardtail: alleen vering in de voorvork. Meest verkocht in Nederland.

Full Suspension: naast geveerde voorvork ook een veringssysteem voor het achterwiel. Nodig bij extremer gebruik of bij behoefte aan meer grip en comfort.

Fat Bike: heel brede banden. Geschikt voor strand, mul zand en sneeuw. Niet snel, wel heel leuk.

Softtail: frame met dempende eigenschappen aan de achterkant van een fiets. Het gewicht van een hardtail met het comfort van een full suspension.

 • Hardtail
Gebruik mountainbike

Cross Country
Cross Country (XC) fietsen zijn gericht op pure snelheid en efficiëntie. XC-parcours bestaan uit singletracks van niet meer dan 60 cm breedte en hebben relatief weinig hoogteverschil.

Trail
Trail rijden is iets avontuurlijker dan Cross country. Je komt iets grotere obstakels tegen en je bent niet vies van een klimmetje, zolang de afdaling maar voldoende spanning met zich meebrengt.

Enduro
Enduro ritten gaan voornamelijk bergaf. De fietsen zijn een stuk minder gericht op trapefficiëntie door de lange veerweg, maar blinken uit in de technische en uitdagende afdalingen. Enduro rijden gebeurt veel in hiervoor ingerichte bikeparks met gave sprongen en enorm snelle bochten.

Downhill
De fiets is speciaal ontworpen voor de meest gevaarlijke en steile afdalingen.

 • Cross country
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium
Model
 • Herenfiets
Versnellingen
 • 2 x 9
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Alivio
 • Shimano Altus
As voorwiel
 • Quick Release
As achterwiel
 • Quick Release
Type voorvork

Coilvering wordt gebruikt bij de instapfietsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een springveer (net als in een balpen maar dan groter). 


Luchtvering werkt op lucht en is af te stellen op het gewicht of voorkeuren van de berijder.  Door het ontbreken van de springveer is de voorvork ook een stuk lichter. Daarnaast is de slijtage en het onderhoud minder van deze vorken (want lucht slijt niet).


Bij de vaste vork is er geen sprake van vering zoals de naam al doet vermoeden.

Lees onze blog voor meer informatie.

 • Coilvering
Voorvork merk
 • SR Suntour
Lock-out voorvork

Met een lock-out kan de voorvork worden vastgezet waardoor de vork niet of nauwelijks meer veert.

 

Dit is handig op verharde wegen of tijdens klimmen. Door gebruik van de lock-out gaat er minder kracht verloren in de vering.

 

De lock-out vanaf het stuur heeft als voordeel dat je je handen aan het stuur kunt houden.

 • Lock-out vanaf voorvork

Frameset en vering

Afmontage

Onderdelen

Wielen