Plus- en minpunten
 • Biedt extra ondersteuning ten opzichte van een normale schoenzool
 • Comfortabel

Beschrijving

De Currexsole BikePro steunzolen zijn ontwikkeld om je voeten tijdens het fietsen optimaal te ondersteunen. Het gebruik van steunzolen wordt nogal weleens onderschat. Een juiste zool geeft je niet alleen comfort, maar het verhoogt ook je trapefficiëntie. Het mooie aan Currex steunzolen is dat ze niet alleen gemaakt zijn voor platvoeten of een hoge wreef. Ook een normale voetboog kan ook plezier hebben van een steunzool.

De Currex Bike steunzolen zijn gemaakt in drie types. Welk type je nodig hebt, is afhankelijk van je voetboog en de stand van je knieën. De verschillende types worden aangeduid met een kleur.

Je hebt een platte, lage, gemiddelde of hoge voetboog. Om exact te weten welk type voetboog je hebt, kun je een meting uit laten voeren in de winkel. Je voet wordt geplaatst op een Currex ‘Footdisc’. De drukpunten op je voeten worden zichtbaar. Hierdoor is af te lezen welk type voetboog je hebt. De volgende stap is bepalen hoe je knieën staan. Je plaatst je voeten recht naast elkaar en bekijkt hoe je knieën staan. Je hebt ‘O’ benen, ‘Rechte’ benen of ‘X’ benen.

Je soort voetboog komt overeen met een letter (A,B,C,D). De stand van je knieën komt overeen met een cijfer (1,2,3). Deze twee eenheden gecombineerd komen overeen met een kleur. Deze kleur geeft aan welk type zool je nodig hebt.

Blauw = Onderproneren -> Neutraal
Geel = Neutraal -> overproneren
Rood = Overproneren

Ter voorbeeld. Je voeten komen overeen met een figuur A. Je knieën komen overeen met rechte knieën. Dit is figuur 2. Dit maakt samen A2. A2 correspondeert met een blauwe zool. Vervolgens kies je je maat en heb je de juiste zool voor onder je voet te pakken.

Bekijk de volgende categorieën: Fietsschoenen , Schoenzolen

Waar let je op bij het kopen van een fietsschoen?

Een goede fietsschoen is essentieel voor je fietsplezier. Het is daarom van groot belang dat je jezelf goed informeert voordat je een fietsschoen koopt. Deze koopgids loodst je door de keuzestress heen en helpt je de juiste schoen te vinden voor jouw voeten.

Specificaties

Algemeen

Type schoenen

Race

 

Raceschoenen worden gekenmerkt door hun vlakke zool. Hierdoor zijn ze niet geschikt om op te lopen. Raceschoenen hebben een 3-punts aansluiting voor SPD-SL pedalen.

 

Mountainbike

 

Mountainbikeschoenen worden gekenmerkt door noppen en verstevigingen onder de hak en onder de neus. De extra verstevigingen zijn speciaal aangebracht voor als je een stuk moet lopen. Mountainbikeschoenen hebben een 2-punts bevestiging voor SPD pedalen. De schoenplaatjes zitten verzonken in de zool.

 

Trekking

 

Trekking schoenen worden vaak gebruikt voor woon-werk verkeer en fiets vakanties. Dit zijn ideale schoenen als je veel gaat lopen naast het fietsen. Dit type schoen wordt meestal gebruikt met een standaard of mountainbike SPD pedaal. Het schoenplaatje zit verzonken in de schoen.

 

Triatlon

 

Triatlon schoenen hebben net als race schoenen een vlakke zool met 3-punts aansluiting. Verschil met race schoenen is dat dit type schoen is bedacht om snel aan- en uit te trekken. De schoen heeft een grote lus aan de achterzijde en een wijde instap mogelijkheid.

 • Zolen

Reviews (1)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
 • Super blij mee

  door Annick

  Na vele jaren altijd nieuwe schoenen te proberen eindelijk iets gevonden waar ik van mijn krampen ben verholpen tijdens het fietsen

  • Geen krampen meer in de tenen
  • Pijn in mijn enkels weg door goede ondersteuning
  • Heel goed zit comfort