Challenge Paris-Roubaix Open Tubular Buitenband Racefiets

23% KORTING
Challenge Paris Roubaix Race Buitenband Zwart Tan 27mm
Challenge Paris Roubaix Race Buitenband Zwart 27mm
×
Challenge Paris Roubaix Race Buitenband Zwart Tan 27mm
Challenge Paris Roubaix Race Buitenband Zwart 27mm
Plus- en minpunten
 • Vouwband
 • Geschikt voor de meest extreme ritten
 • Zeer soepele band met lage rolweerstand
 • Het monteren van de band is pittig

Beschrijving

De Challenge Paris-Roubaix is, zoals de naam al zegt, ontwikkeld voor de meest extreme ritten. De band is 27mm breed en heeft een profiel dat zorgt voor veel grip op slechte wegen. De band is populair voor fietsers die op zoek zijn naar een band met meer comfort of veel op slechte wegen rijden. De Paris-Roubaix buitenband is ook een uitstekende band voor een zwaardere fietser.

De Challenge Paris-Roubaix is in principe een vouwband maar Challange noemt het een open tubular. Waar het op neerkomt is dat de band geschikt is voor clincher wielen (voor draad- en vouwbanden) maar dat het productieproces en soepelheid van de band vergelijkbaar is met een tube. Net zoals de tubes van Challenge worden ook deze open tubulars met de hand gemaakt.

Challenge banden staan bekend om het soepele rubber. Soepel rubber zorgt voor de beste prestaties op de fiets. Het geeft meer grip, meer comfort en vooral een lagere rolweerstand. Soepelheid van een band wordt gemeten in TPI. Hoe hoger het TPI (Threads Per Inch), en hoe dunner elk draad is en hoe soepeler de band is. Een band met een lager TPI is dikker en daardoor duurzamer.

Het is aan te raden om Challenge buitenbanden te combineren met een soepele latex binnenband. Een standaard butyl binnenband zorgt voor merkbaar minder grip en comfort en dat is zonde.

Bekijk de volgende categorieën: Buitenbanden , Racefiets Buitenbanden , Gravel Buitenbanden

Welke gravelband heb ik nodig?

Welke gravelband heb ik nodig? Hier vind je een selectie van populaire gravelbanden. Deze gravelbanden bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding en kunnen je helpen een keuze te maken. Deze gravelbanden zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

Specificaties

Algemeen

Soort fiets
 • Racefiets
Type buitenband

Draadbanden zijn niet vouwbaar en iets zwaarder. Deze banden worden vaak gebruikt voor stadsfietsen en goedkopere sportfietsen.


Vouwbanden worden veel gebruikt op sportfietsen. Door het ontbreken van een hieldraad is de band soepeler en lichter, dit komt de rolweerstand, grip en comfort ten goede.


Tubes zijn alleen geschikt voor tube wielen. Een tube is een buiten en binnenband in één. Tubes worden op de velg gelijmd.

 • Vouwband
Tubeless geschikt
 • Niet tubeless geschikt
TPI
 • 300 TPI
Gewicht
 • 330 gram
Type band
 • All-round
Wielmaat band

De wielmaat bepaalt de wendbaarheid en grip. Hoe hoger de wielmaat hoe meer grip. Hoe lager de wielmaat hoe meer wendbaarheid. Een 29'er neemt bijvoorbeeld makkelijker obstakels, waar een 26'er juist weer beter tot zijn recht komt op een parcour met allerlei obstakels. Een grotere maat heeft ook een hogere topsnelheid dan een kleine. 

 • 28"
Breedte buitenband
 • 1.05 inch / 27 mm

Productvragen

ik heb deze wielen en banden op mijn racefiets,

( Wiel-band systeem,
Mavic Aksium Elite UST Disc SH11
Velgmateriaal: Aluminium
Velghoogte: 22 mm
Binnenbreedte: 19 mm
Band: Yksion Pro UST 28 mm

kan ik deze banden vervangen door een
'winterband' bijvoorbeeld de 'Challenge Paris-Roubaix Open Tubular Buitenband Racefiets'

mvg Anne
 • Dit gaat prima met deze band. Ze zijn wel vrij stijf om er op te leggen. Maar qua pasvorm gaat het prima.
  Beantwoord door: Team 12GO biking