Bontrager SSR Multisport Fietsschoen Dames

Bontrager SSR Multisport WSD Fietsschoen
Bontrager SSR Multisport WSD Fietsschoen
×
Bontrager SSR Multisport WSD Fietsschoen
Bontrager SSR Multisport WSD Fietsschoen

Beschrijving

De Bontrager SSR Fietsschoen is zo'n typische schoen die je gebruikt voor avontuurlijke fietsvakanties of voor woon-werk verkeer. De schoen heeft een robuuste stevige zool, waarmee je niet alleen kunt fietsen maar ook kilometers mee kunt wandelen. Let wel op, wanneer je schoenplaatjes wilt bevestigen moet je eerst een stuk van de zool verwijderen. Mocht je de schoen voor fanatiek sportfietsen willen gebruiken raden we een schoen met een stijvere zool aan.

De schoen is geschikt om te combineren met mountainbike pedalen (= spd). De schoenplaatjes zitten verzonken in de zool, zodat je ze niet kapot loopt tijdens het wandelen. De schoen heeft een veterslutiing. Voordeel hiervan is dat dit meegolft met de wreef van je voet. De klittenbandslutiing bovenop trek je voor extra stevigheid aan over de knoop.

De schoen heeft ventilatie op de zijkant en onder de zool te zitten. Dit zit er om warmte en vocht kwijt te raken. De neus is extra verstevigd zodat je tenen goed beschermd zitten.

Specificaties Bontrager SSR Multisport Fietsschoen

 • Veelzijdig ontwerp
 • Perfect voor spinning
 • Interne, met glasvezel versterkte nylonplaat met rubberen buitenzool
 • SPD-compatibiliteit
 • Sluitsysteem van veters
 • Enkele klittenbandsluiting
 • Traditionelere uiterlijk van een straatschoen
 • inForm Performance leest

Heb je normaal maat 42?

  Koop een Breedte Binnenschoenmaat
Bontrager Maat 42 breed 272 mm
Northwave Maat 42 breed 272 mm
Pearl Izumi Maat 43 breed 265 mm
Scott Maat 42 smal 275 mm
Shimano Maat 43 smal 265 mm
Sidi Maat 43 zeer smal 262 mm

Let op: Tabel is indicatie. Per model kunnen de gegevens anders zijn. Wij raden het van harte aan om langs te komen in de winkel en de schoenen te passen.

Bekijk de volgende categorieën: Fietsschoenen

Waar let je op bij het kopen van een fietsschoen?

Een goede fietsschoen is essentieel voor je fietsplezier. Het is daarom van groot belang dat je jezelf goed informeert voordat je een fietsschoen koopt. Deze koopgids loodst je door de keuzestress heen en helpt je de juiste schoen te vinden voor jouw voeten.

Specificaties

Algemeen

Gemaakt voor
 • Dames
Type schoenen

Race

 

Raceschoenen worden gekenmerkt door hun vlakke zool. Hierdoor zijn ze niet geschikt om op te lopen. Raceschoenen hebben een 3-punts aansluiting voor SPD-SL pedalen.

 

Mountainbike

 

Mountainbikeschoenen worden gekenmerkt door noppen en verstevigingen onder de hak en onder de neus. De extra verstevigingen zijn speciaal aangebracht voor als je een stuk moet lopen. Mountainbikeschoenen hebben een 2-punts bevestiging voor SPD pedalen. De schoenplaatjes zitten verzonken in de zool.

 

Trekking

 

Trekking schoenen worden vaak gebruikt voor woon-werk verkeer en fiets vakanties. Dit zijn ideale schoenen als je veel gaat lopen naast het fietsen. Dit type schoen wordt meestal gebruikt met een standaard of mountainbike SPD pedaal. Het schoenplaatje zit verzonken in de schoen.

 

Triatlon

 

Triatlon schoenen hebben net als race schoenen een vlakke zool met 3-punts aansluiting. Verschil met race schoenen is dat dit type schoen is bedacht om snel aan- en uit te trekken. De schoen heeft een grote lus aan de achterzijde en een wijde instap mogelijkheid.

 • Trekking
Sluiting schoenen

Klittenbandsluiting

 Klittenband is van oudsher één van de meest gebruikte sluitingen. Het klittenband klemt zichzelf en houdt zichzelf stevig vast.

 

Gespsluiting

 Een gespsluiting is tegenwoordig één van de meest gebruikte sluitingen. Voordeel van een gesp is dat deze tand voor tand versteld kan worden en zeer nauwkeurig is.

 

Draaisluiting

 Een draaisluiting is verbonden met een draad. Het draad volgt de natuurlijke vorm van de voet. Voordeel van draad is dat het enorm veel comfort geeft en zeer nauwkeurig af te stellen.

 

Vetersluiting

 De vetersluiting is weer in opkomst. Voordeel van veters is dat je deze strak kunt aantrekken. Veters volgen de natuurlijke vorm van je voet en passen zich aan naar de anatomie.

 • Vetersluiting
Materiaal zool
 • Composiet zool
Geschikt voor mtb-pedalen
 • Ja
Geschikt voor racepedalen
 • Nee
Winterschoen

Winterschoenen zijn geschikt voor koude temperaturen. Dit type schoen kan gedragen bij temperaturen tot -25°C.

 • Nee

Productvragen

Zijn deze schoenen waterdicht?
 • Bedankt voor je vraag. De schoenen zijn niet waterdicht, de zool is wel waterdicht maar via het gaas/mesh gedeelte aan de bovenkant van de schoen kan wel water komen. Ben je specifiek opzoek naar waterdichte schoenen?
  Beantwoord door: Team 12GO biking