Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

De nieuwe Merida Scultura: Een allrounder die met de specialisten mee kan

De nieuwe Merida Scultura: Een allrounder die met de specialisten mee kan

Voor de meest oplettende wielerfan was de vernieuwde Scultura al te zien in de Tour de France. Team Bahrain-Victorious toonde direct dat deze nieuwe Merida Scultura een succes is. Dylan Teuns en Matej Mohoric hebben er namelijk al etappes mee gewonnen. De nieuwe Scultura is een echte allrounder die niet misstaat om met 50 km/u door de polders te knallen, terwijl deze ook perfect om de Limburgse klimmetjes op te vlammen. Bovendien heeft de Scultura zich ook al in de bergen bewezen met overwinngen in de Tour en Vuelta.

Gewicht, aerodynamica en comfort zijn de voornaamste 3 pijlers waar Merida zich op gefocust heeft tijdens het vernieuwen van deze fiets. Dit heeft gezorgd voor een lichter, aerodynamischer en comfortabeler frame. 

Stijlvolle cockpit 

Een eerste upgrade aan de Scultura is de stijlvolle cockpit. Voorheen zagen we de kabels buitenom vanaf het stuur naar de zijkanten van het frame lopen. Tegenwoordig gaat dit via de stuurpen door het balhoofd. Dit is niet alleen een fraai gezicht, het compleet wegwerken van de kabels zorgt ook aerodynamisch gezien voor een stukje voordeel. Dankzij het aangepaste balhoofd in combinatie met de door Merida zelf ontwikkelde one-piece carbon cockpit krijg je een fiets waar de kabels volledig weg gewerkt zijn. Gecombineerd met het nieuwe profiel van de voorvork én de achterbrug levert dit je zo'n 10 watt op ten opzichte van de 'oudere' Scultura's. 

Verschillende Scultura frames

Een tweede upgrade zien we in het gewicht. De nieuwe Scultura is lichter gemaakt, zonder aan stijfheid in te boeten. In vergelijking met zijn voorgangers is het frame van de nieuwe Scultura Team 4% lichter. De nieuwe Scultura in twee framevarianten te verkrijgen. Het topframe is het CF5 frame en weegt in maat M slechts 822 gram. Daarnaast is er ook een iets goedkoper frame wat nog steeds erg licht en even stijf is. Voor het reguliere CF3 frame wordt gekozen voor een scherpere prijs, waardoor de Scultura ook voor een kleinere portemonnee gewoon toegankelijk is. Qua gewicht is het CF3 frame ongeveer 200 gram zwaarder.

Vernieuwde geometrie

Beide framevarianten hebben dezelfde geometrie die gelijk is aan de geometrie van de Reacto. Hierdoor heeft de Scultura een relatief aerodynamische geometrie van zichzelf. Om toch voor een stukje comfort te zorgen, heeft Merida gekozen voor een sterker aflopende bovenbuis in combinatie met een verlengde zadelpen. Dit is gedaan om meer comfort te krijgen in de rijeigenschappen van de Scultura. Mocht dat nog niet genoeg comfort bieden, is er de mogelijkheid om 30 mm brede banden te monteren. 

Meer comfort betekent minder vermoeidheid, terwijl het verminderen van de luchtweerstand resulteert in een besparing van ongeveer 10 watt ten opzichte van zijn voorloper. Prijzen voor de Scultura serie beginnen bij € 2.599,- voor de Scultura 5000 met CF3 frame en een gemixte Shimano Ultegra afmontage, oplopend tot € 12.999,- voor de hoogwaardige Scultura 10K.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Top 5 winterbanden voor op de racefiets Top 5 winterbanden voor op de racefiets
De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000 12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000
Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets? Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets?