Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Uitgelicht: De nieuwe Garmin Edge 540 en Edge 840

Uitgelicht: De nieuwe Garmin Edge 540 en Edge 840

Garmin Edge fietscomputers hebben een reputatie opgebouwd als hoogwaardige, luxe apparaten en zijn al lange tijd de favoriet van zowel recreatieve als fanatieke fietsers. Garmin heeft recentelijk twee nieuwe modellen op de markt gebracht: de Edge 540 en de Edge 840. Deze fietscomputers bieden nog nauwkeurigere locatiebepaling en geavanceerde trainingsfuncties, waardoor fietsers nog gerichter kunnen trainen. In dit blog ontdek je alles over de nieuwste aanwinsten in het assortiment van Garmin fietscomputers.

449,99
Waardering:
97%
27% korting
499,99
Waardering:
93.5000%
10% korting
399,99
Waardering:
93%
10% korting
599,99
Waardering:
100%
13% korting

Langer fietsen met één oplaadbeurt

Met de Solar uitvoeringen kan jij jouw Garmin nu tijdens het fietsen opladen. Deze Solar optie zagen we al met de Edge 1040 en verschillende sporthorloges. Maar is nu ook te vinden op de nieuwe Edge 540 en Edge 840. Bij zonnig weer kan je in de batterij-spaar modus tot 25 minuten per uur aan batterij opladen. Daardoor kan je tot 6 uur meer fietsen dan de standaard modellen en zelfs 28 uur meer in de batterij-spaar modus!

De accucapaciteit is in ieder geval groter geworden ten opzichte van de oudere Edge 530 en Edge 830 modellen. Met de nieuwe Edge 540 en Edge 840 kan je bij intensief gebruik 6 uur meer fietsen en in de batterij-spaar modus 2 uur meer. Met de nieuwe Solar-uitvoeringen heb je dus 12 uur extra batterij bij intensief gebruik en 20 uur in de batterij-spaar modus vegeleken met de vorige modellen.

Garmin Solar uitvoering

Extreem nauwkeurige positiebepaling

De nieuwe Edges maken gebruik van de nieuwste technologieën om jouw een ongeëvenaarde navigatie-ervaring te bieden. De toestellen zijn voorzien van Multi-Band GNSS-technologie, waardoor je kunt navigeren met een hogere nauwkeurigheid en sneller verbinding kunnen maken met satellieten. Dit is vooral handig als je je in dichtbegroeide gebieden bevindt waar de satellietdekking beperkt kan zijn. Met de nieuwe modellen kan je niet alleen gemakkelijk nieuwe routes verkennen, maar ook hun prestaties nauwkeurig meten en analyseren.

Adaptieve trainingsfuncties op de Edge 540 en Edge 840

De Garmin Edge 540 en Edge 840 hebben ten opzichte van de Edge 530 en Edge 830 nieuwe training functies. Deze functies helpen jou om effectief te trainen, maar ook om goed te doseren tijdens trainingen of wedstrijden.

Power Guide

Dankzij de Power Guide functie kan je nu nog beter je inspanningen beheren en doseren tijdens het fietsen. De fietscomputer stelt vermogensdoelen voor op basis van jouw Power Plan en de ingestelde route, waardoor je precies weet hoeveel kracht je moet leveren om jouw doelen te behalen. Met deze handige functie kan je jouw prestaties optimaliseren en nog efficiënter trainen.

Real-Time Stamina

De Real-Time Stamina functie is vergelijkbaar met de Power Guide functie, maar werkt op basis van verschillende parameters. Deze functie bepaalt op basis van jouw hartslag, vermogen en ingestelde route hoeveel kilometers je nog kan afleggen voordat je vermoeid raakt. Met deze handige functie kan je jouw inspanningen beter afstemmen op je uithoudingsvermogen, waardoor je langer op een hoog niveau kan blijven presteren.

Cycling Ability

Deze bijzondere functie kan je helpen om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke sterke en zwakke punten als fietser. Hierdoor kan je gericht aan de slag gaan om deze te verbeteren en nog beter te worden op de fiets. Daarnaast biedt de Cycling Ability-functie de mogelijkheid om te trainen voor specifieke koersen. Door het uploaden van een GPX-bestand, kan de Edge 840 Solar analyseren waar de focus tijdens jouw trainingen op moet liggen om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen van jouw favoriete koersen.

Dagelijkse aanbevolen workouts

Met deze handige functie kan je niet alleen trainingssuggesties krijgen op basis van jouw belasting, maar kan je ook een trainingsplan opstellen waarmee je vooruit kan kijken naar de komende trainingen. Deze trainingsplannen worden gegenereerd in de Garmin Connect App en zijn ook te synchroniseren met andere apps, zoals TrainingPeaks. Op deze manier kan je jouw trainingen beter plannen en afstemmen op jouw persoonlijke doelen en behoeften, en haal je het maximale uit je trainingssessies.

Review: De eerste indruk van de Garmin Edge 540 en Edge 840 Solar

Review Garmin Edges 12GO

Eerste indruk

Bij 12GO Biking hadden het voorrecht om de nieuwe modellen te testen, voordat deze gereleased werden. Bij het ontvangen van onze demo modellen viel meteen de luxe uitstraling op die we van Garmin gewend zijn. Daarnaast zijn de nieuwe Edges breder dan hun voorgangers, waardoor ze fijner in de hand liggen. Bij het starten van de toestellen vallen ook de nieuwe ontwerpen van de schermen op. De schermen zien er fris en overzichtelijk uit, maar hebben een herkenbare indeling. Hierdoor voelde het meteen als vanouds en konden we zonder enige moeite gaan fietsen.

Daarnaast zijn er bij de Edge 840 4 nieuwe knoppen te vinden. Ondanks dat dit model een touchscreen heeft, zijn er nu dus ook nieuwe navigatieknoppen toegevoegd. En we kunnen je vertellen: dit is een verademing vergeleken met de Edge 830! Het kwam bij het vorige model regelmatig voor dat je niet kon navigeren door de schermen, omdat het regende of je dikke handschoenen aanhad. Dat is dus niet langer meer een probleem met de Edge 840!

Edge 830 vs Edge 840

Links de Edge 830 en rechts de Edge 840

Gebruik van de Edge 540 en Edge 840 in de praktijk

De compacte modellen passen eigenlijk op elke fietscomputerhouder en daardoor waren we snel op weg. Wat opvalt is dat alles net wat sneller reageert vergeleken met de vorige modellen, wat op hoge snelheden geen overbodige luxe is. Ook zijn alle knoppen in het scherm en informatievelden net wat groter door het grotere scherm. Hierdoor kan je makkelijk informatie aflezen en bij de Edge 840 makkelijker navigeren door de schermen.

Navigeren met de nieuwe Edges

Een ergernis onder vele Edge 530 en Edge 830 gebruikers is de navigatie als je verkeerd reed. Je moest dan terug rijden naar het punt waar je verkeerd reed en kreeg net zo lang piepjes en meldingen tot je weer op de route was. Dat is verleden tijd!

De nieuwe Edges geven je verschillende opties om weer op jouw geplande route uit te komen. Dit bespaard niet een heleboel ergernis om piepjes en meldingen, maar ook veel tijd!

Nog langer fietsen met het Solar model

Vlak voor je rit er achter komen dat je nog maar 2 uur kan fietsen, terwijl je eigenlijk langer wilt. Dat overkwam ons vlak voor we een testritje wilde maken. Gelukkig hadden we de Solar uitvoering van de Edge 840 en was het een prachtige zonnige dag. Hierdoor kregen we 40 minuten extra accu duur in de batterij-spaar modus. De Solar-uitvoering is dus niet alleen een leuke gadget, maar ook gewoon een enorm praktische feature.

Nieuwe functies

Voor mensen die van cijfertjes houden, is het aanschaffen van een Edge 540 of Edge 840 eigenlijk een no-brainer. Voordat je gaat trainen krijg je een training voorgeschoteld die gebaseerd is op jouw trainingsbelasting van eerdere dagen. Vervolgens heb je tijdens de training alle informatie voor je die je maar nodig hebt. De hartslag- en vermogensgrafieken geven jouw heel snel informatie, waardoor je niet lang naar het scherm hoeft te kijken.

Het trainingsscherm geeft meer informatie weer dan de vorige modellen. Zo kan je nu ook een cadans-target instellen en zie je dit tijdens jouw training in het scherm. Daarnaast heb je nog twee vrije velden die je zelf in kan vullen met informatie die jij wilt inzien tijdens jouw training.

Zodra je de rit afsluit krijg je nog inzicht in jouw trainingsbelasting in verschillende zones en VO2 max. Daardoor weet je precies hoeveel invloed jouw training heeft gehad.

Trainingsinzichten

Eindbeoordeling

De Garmin Edge 540 en Edge 840 zijn echt speciaal ontworpen voor fietsers die behoefte hebben aan uitgebreide gegevens en het verbeteren van hun prestaties. De toestellen bieden verschillende functies die daarbij kunnen helpen. Zo beveelt Garmin trainingen aan die op dat moment het beste bij je passen.

Ook kunnen de nieuwe Edges beter navigeren wanneer jij van de geplande route geraakt. Je wordt niet meer als voorheen terug genavigeerd, maar krijgt alternatieven om op de snelste manier weer op de route te komen.

De Edge 840 heeft daarnaast nog een extra voordeel gekregen met de nieuwe navigatieknoppen. Je bent niet alleen maar afhankelijk van het touchscreen, waardoor je ook in regenbuien en met dikke handschoenen aan je door de schermen kan bewegen.

De nieuwe toestellen zijn fietscomputers van topklasse die opvallen door hun aantrekkelijke uitstraling en gebruiksvriendelijkheid. De nieuwe interfaces zijn zeer intuïtief en het gebruik van hoogwaardige materialen geven de Edge 540 en Edge 840 een luxe uitstraling. Deze fietscomputers bieden uitgebreide statistieken die de fietser helpen om gerichter te trainen. Voor elke fietser die zich wil verdiepen in zijn of haar prestaties en de data wil gebruiken om zijn training te optimaliseren, zijn deze nieuwe toestellen perfect.

+ Tot wel 60 uur batterij met de Solar uitvoering

+ Nieuwe, frisse en overzichtelijke schermen

+ Super nauwkeurige positiebepaling dankzij Multi-band GNSS

+ Nieuwe navigeerknoppen op de Edge 840

 

- De Edge 540 heeft geen touchscreen

- Zonder vermogensmeter kun je de Power Guide, Real-Time Stamina en Cycling Ability functies niet gebruiken

449,99
Waardering:
97%
27% korting
399,99
Waardering:
93%
10% korting
499,99
Waardering:
90%
10% korting

499,99
Waardering:
93.5000%
10% korting
599,99
Waardering:
96%
12% korting
599,99
Waardering:
100%
13% korting

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd? Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd?
De beste fietsnavigatie van 2024 De beste fietsnavigatie van 2024

Fietsnavigatie gaat een stuk verder dan de klassieke fietscomputer en brengt jouw prestaties zo goed in beeld dat jij nog beter zicht hebt in je trainingen, je progressie en de route. In dit blog maken we jou wegwijs over de beste fietsnavigatie zodat jij na het lezen van dit blog exact weet welke navigatie jij nodig hebt. Wij hebben vijf van onze beste navigatiesystemen getest om jou een ultiem overzicht te geven.

Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee? Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee?