a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
28 augustus 2018
Door:
Marc
Delen

Fietstrainer Keuzehulp: Welke fietstrainer moet ik kopen?

Het aanbod aan fietstrainers is de laatste jaren explosief gegroeid, waardoor de aanschaf van een nieuwe trainer niet altijd even makkelijk is. Wij hebben de belangrijkste kenmerken van de fietstrainers van de herfst en winter 2018/2019 op een rij gezet en helpen je bij het kiezen.

Direct naar: alle fietstrainers

Overzicht Fietstrainers 2018/2019

Het begint buiten kouder te worden en je wilt toch door blijven fietsen. Het liefst stap je natuurlijk buiten op de fiets, maar soms is het weer zo slecht dat het écht niet gaat. Fietstrainers stellen je in staat om binnen je trainingskilometers te maken. Met de fietstrainers van Tacx, Elite, Bkool of Wahoo kom je probleemloos de herfst- en winterperiode door. Het aanbod aan fietstrainers is de laatste jaren explosief gegroeid, waardoor de aanschaf van een nieuwe trainer niet altijd even makkelijk is. Door middel van dit overzicht proberen we enige structuur in het aanbod aan te brengen, waardoor jij een trainer kunt kiezen passend bij jouw wensen en budget. 

Fietstrainers verschillen

Verschillen tussen fietstrainers

Fietstrainers verschillen op twee punten van elkaar: in de manier waarop je de fiets bevestigd in de trainer, en in de mogelijkheden die de trainer biedt om een koppeling op te zetten met je computer, tablet of telefoon.  

Bevestiging

Wheel-on trainers
Wheel-on trainers maken gebruik van een rol waarop je de achterband van je fiets plaatst. De weerstand waarmee deze rol draait kan aangepast worden, waardoor deze als rem werkt op je achterwiel. Deze trainers vind je in het lage en middensegment.

Direct Drive trainers
Bij Direct Drive trainers plaats je je fiets zonder achterwiel direct op een op de fietstrainer gemonteerde cassette. Deze trainers leveren een hogere weerstand dan de meeste wheel-on trainers en simuleren het echte fietsgevoel een stuk beter. Dit type trainers vind je alleen in terug in het midden en hoge segment.

Direct Drive vs Wheel On

Connectiviteit

Het tweede onderscheid tussen de verschillende modellen is de mogelijkheid die de trainer biedt om een koppeling op te zetten met je computer, tablet of telefoon. Je hebt de eenvoudige ‘basistrainers’ die nergens mee te koppelen zijn, en de ‘interactieve trainers’ welke je aan je smartphone, tablet of pc kan koppelen (en dus kan gebruiken voor bijvoorbeeld Zwift).

Basis fietstrainers
Dit zijn de meest standaard uitgevoerde fietstrainers, ideaal voor fietsers die zonder al teveel poespas willen blijven trainen. Deze trainers zijn uitgerust met een handschakelaar op het stuur om de weerstand aan te passen. Groot voordeel is dat ze draadloos zijn: behalve de trainer en een fiets heb je verder niets nodig om te kunnen trainen. Voor iets meer dan 100 euro heb je al een basis fietstrainer. Simpel, efficiënt & doeltreffend.

Interactieve / virtuele fietstrainers
Wil je meer dan alleen de basis, in detail bijhouden wat je prestaties zijn, en in een virtuele wereld tegen je vrienden fietsen? Dan bieden de interactieve fietstrainers deze mogelijkheid. Deze trainers kunnen door middel van Bluetooth en/of ANT+ communiceren met andere apparaten zoals je telefoon, tablet of computer. Door middel van een app of speciale software op je pc kan je vervolgens zelf je trainingen samenstellen of ritten narijden in een virtuele wereld. Ook voor het gebruik van Zwift of Bkool heb je een interactieve trainer nodig. De weerstand van de trainers wordt tijdens het rijden vanzelf aangepast. Alle interactieve trainers worden tegenwoordig geleverd zonder PC Software, aansturing gaat in eerste instantie via een gratis app. Je hebt vervolgens zelf de keuze of je nog andere software wil gaan gebruiken en zo ja, welke. 

Interactieve Fietstrainers Direct Drive

Keuze voor een fietstrainer

Direct Drive Interactieve trainers - Topsegment

We bespreken en vergelijken hieronder een aantal modellen in het topsegment van de Direct Drive trainers. De prijs van deze trainers bevindt zich rond de €1000. Door de hoge vermogens die deze fietstrainers aankunnen zijn ze uitermate geschikt voor de serieuze wielrenners die ook in de winter goed en gericht door wil kunnen blijven trainen. Ook als je iets minder gericht traint, maar wel het maximale uit de de software van bijvoorbeel Bkool of Zwift wilt halen dan zijn deze trainers de beste keus. De interactie met de software is razendsnel en de hoge stijgingspercentages die realistisch gesimuleerd kunnen worden door deze trainers zijn een echte meerwaarde.

Tacx Neo Smart
Tacx Neo Smart Kenmerken
Deze trainer mag samen met de Wahoo Kickr dé benchmark op het gebied van fietstrainers worden genoemd. Deze Tacx Neo is niet voor niets het topmodel van Tacx, deze trainer heeft alles wat je maar kunt wensen. De pluspunten van de Neo zijn: 

+ De Neo is de stilste trainer op de markt
+ De Neo beweegt een klein beetje mee met de fiets in een sprint en voelt daardoor wat minder stijf
+ Er komt een gaaf neonlicht (vandaar de naam) onder de trainer vandaan tijdens het fietsen
+ De Neo kan kasseien en andere soorten wegdek simuleren

Wahoo Kickr
Wahoo Kickr Kenmerken
De Wahoo Kickr is net zoals de Neo een dijk van een trainer. Het grootste voordeel van de Wahoo Kickr is dat de trainer sneller reageert op de software. Daardoor is je fietservaring in programma's zoals Zwift een stuk realistischer. Wanneer je bijvoorbeeld bij iemand in de slipstream duikt reageert de Wahoo daar een stuk sneller op. Verder zijn het beide uitstekende en zeer complete trainers.

+ Reageert sneller op de software
+ Er wordt standaard een 11-speed cassette met de trainer meegeleverd

Conclusie: Tacx Neo vs Wahoo Kickr
Onze voorkeur qua fietsgevoel gaat uit naar de Wahoo Kickr. Al moeten we zeggen dat dit verschil minimaal is en een stukje persoonlijke voorkeur hier een grote rol in speelt. Als je het geluidsniveau belangrijker vindt en houdt van toffe features (zoals neonlicht en wegdeksimulatie), ga dan voor de Tacx Neo.

(Tekst gaat verder onder de producten)

Neo Smart T2800 Fietstrainer

Tacx Neo Smart T2800 Fietstrainer

De Tacx Neo Smart T2800 is een interactieve trainer met een Direct Drive aansluiting. Je plaatst de fiets direct op de cassette van de trainer. Dit zorgt voor de meest realistische fietservaring mogelijk. Bovendien is dit systeem zeer stil, de Neo Smart is zelfs de stilste fietstrainer op de markt.

€ 1.299,00

€ 1.049,00
OP=OP
Kickr Fietstrainer

Wahoo Kickr Fietstrainer

De Wahoo Kickr is een fietstrainer in het hoogste segment en biedt de meest realistiche simulatie denkbaar. Deze trainer beschikt over een zeer sterke elektrorem waarmee een maximaal vermogen van 2000 Watt en een stijging van 20% nagebootst kan worden. Dankzij het stalen frame staat de trainer erg stevig en betrouwbaar, ook als er een sprintje getrokken moet worden. De trainer is ook nog eens makkelijk opvouwbaar zodat hij eenvoudig op te bergen is als je training erop zit.

€ 1.199,00

Fietstrainers: interactieve trainers

Direct Drive Interactieve Trainers - Middensegment

De Direct Drive trainers in het middensegment zijn qua functionaliteit vergelijkbaar met hun duurdere broers. Wel zijn ze iets minder nauwkeuring in het meten van de je vermogen en kunnen ze een kleinere maximale hellingshoek simuleren. Daarom kunnen wedstrijdrijders die hun trainingsprogramma willen afwerken op de trainer beter voor een Direct Drive trainer uit het hogere segment kiezen. Wil je gewoon lekker doorfietsen in de winter, online wedstrijdjes rijden met je Strava-vrienden en maakt het je niet uit dat het stijgingspercentage van de Keutenberg niet 100% waarheidsgetrouw aanvoelt? Dan is een trainer uit het middensegment een uitstekende keus. 

Tacx Flux 2
Tacx Flux Kenmerken
De Tacx Flux 2 is de meest populaire trainer in het middensegment. Waarom? Het is eigelijk een light-versie van de Tacx Neo, functioneel vergelijkbaar, maar iets minder nauwkeuring en met een lager maximaal vermogen en maximale hellingsgraad. Met de Tacx Flux koop je een betrouwbare fietstrainer waar je moeiteloos de winter mee doorkomt. De Tacx Flux 2 is een verbeterde versie van de eerste Tacx Flux, de trainer is krachtiger geworden en is nu ook geschikt voor fietsen met een lange kooi derailleur. 

Tacx Flux S 


Ook nieuw dit jaar is de Tacx Flux S. Hoewel nieuw? De Flux S is niets minder dan de "oude" Flux in een nieuwe behuziing. De motor is dus iets minder krachtig dan die van de Flux 2, maar daar tegenover staat wel een gunstiger prijskaartje. Het voordeel van de nieuwe behuizing is dat de Flux nu ook geschikt is voor fietsen met een lange kooi achterderailleur.

Elite Direto
Elite Direto Kenmerken
Vorig jaar nieuw in het assortiment van Elite en een echte publiekslieveling gebleken. Wat de Elite Direto uniek en populair maakte in deze prijsklasse in 2017 was de geclaimde nauwkeurigheid van +/- 2,5%. Ook het maximale stijgingspercentage was met 14% erg hoog binnen dit segment. In 2018 zien we dat de concurrentie ook trainers op de markt brengt met vergelijkbare specs. Toch blijft de Elite Direto een uitstekende koop, doordat deze trainer een jaar oud is weet je zeker dat je geen model met kinderziektes in huis haalt.

Wahoo Kickr Core
Wahoo Kickr Core kenmerken
De Kickr Core is het antwoord van Wahoo op de Tacx Flux en de Elite Direto. Met deze trainer krijg je het realistische fietsgevoel van de originele Wahoo Kickr tegen een gunstiger prijskaartje. De Wahoo Kickr Core heeft een iets lager maximaal vermogen dan zijn grote broer, maar is zeker een goede toevoeging aan het assortiment fietstrainers.

Conclusie: Wahoo Kickr Core vs Tacx Flux 2 vs Elite Direto
Met de Kickr Core en de Tacx Flux 2 is het aanbod in het middensegment dit seizoen een stuk interessanter geworden. De maximale vermogens en hellingshoeken die deze trainers halen zijn zeer behoorlijk te noemen. De gemiddelde wielertoerist kan hier zonder problemen de zwaarste trainingen mee uitvoeren. De Wahoo Kickr en de Tacx Flux liggen qua specs verschrikkelijk dicht bij elkaar. De Tacx Flux is een stukje stiller dan de Kickr Core, maar op het gebied van realistische simulatie doet de Wahoo het volgens ons net iets beter. Door de vernieuwingen bij de concurrenten blijft de Elite Direto dit jaar iets achter. De Elite Direto is dit jaar onveranderd (goed) gebleven, maar is daardoor wel ingehaald door de nieuwe modellen van Tacx en Wahoo

(Tekst gaat verder onder producten)

Direto Smart B+ Fietstrainer

Elite Direto Smart B+ Fietstrainer

<!-- generated description --><p>De Direto Smart B+ Fietstrainer van het merk Elite heeft de volgende positieve kenmerken:</p><ul><li>Geschikt voor Zwift</li><li>Interactieve fietstrainer</li><li>Simuleert tot 14% hellingshoek</li><li>Maximaal vermogen 1400 Watt</li><li>Ook geschikt voor carbon fietsen</li></ul><p>Onze testers hebben de volgende negatieve punten ontdekt:</p><ul><li>Er wordt geen cassette meegeleverd</li></ul>

€ 849,00

€ 639,00
25% KORTING
Flux Smart T2900 Fietstrainer

Tacx Flux Smart T2900 Fietstrainer

De Tacx Flux Smart T2900 is een interactieve trainer met direct drive aansluiting.

€ 599,00

€ 549,00
Kickr Core Fietstrainer 2018

Wahoo Kickr Core Fietstrainer 2018

<p>De Wahoo Kickr Core biedt nagenoeg dezelfde realistische fietservaring als de normale Kickr tegen een iets vriendelijkere prijs. Ook de Kickr Core beschikt over een zeer sterke elektrorem, hiermee kan een maximaal vermogen van 1800 Watt en een stijging tot 16% nagebootst kan worden. Dankzij het stalen frame staat de trainer erg stevig en betrouwbaar, ook als er een sprintje getrokken moet worden. Het frame is niet opvouwbaar.</p>

€ 799,00

Interactieve Fietstrainers Wheel On

Wheel-on Interactieve Trainers 

Ook de wheel-on fietstrainers zijn als interactieve variant beschikbaar. Deze modellen zijn net iets gunstiger geprijsd dan de Direct Drive uitvoeringen. Wel zijn ze iets minder nauwkeurig in het meten van je vermogen en is de reactietijd op de aansturingssoftware een stukje langer, met name bij de instapmodellen. Vind je dit geen heel groot struikelpunt of heb je een beperkt budget? Dan staan ook deze fietstrainers door de interactieve mogelijkheden garant voor vele uren fietsplezier in de huiskamer. 

Wahoo Kickr Snap
Wahoo Kickr Snap Kenmerken
De Snap is een van de meest begeerde wheel-on trainers. Waarin de Snap zich onderscheid van zijn concurrenten is met name de nauwkeurigheid. De Kickr Snap heeft een maximale afwijking van +/- 3% waar vergelijkbare trainers een stuk hoger zitten. Een ander pluspunt is het lage geluidsniveau van de Kickr Snap ten opzichte van zijn directe concurrenten.

Tacx Bushido Smart
Tacx Bushido Kenmerken
De Tacx Bushido is een unieke trainer in dit segment, je kan hem namelijk gebruiken zonder netstroom. De trainer wekt zijn eigen stroom op en kan daardoor altijd en overal gebruikt worden. De Bushido is hierdoor ook erg populair bij fietsers die willen inrijden voor wedstrijden of de trainer meenemen op reis.

Bkool Smart Pro 2
Bkool Smart Pro 2 Kenmerken
De trainers van Bkool staan erom bekend dat de fietservaring erg natuurlijk is. Zeker bij deze nieuwe Bkool Smart Pro 2 is dat het geval. Het meest bijzondere aan deze trainer is de maximale hellingsgraad van 20%. Dat is aanmerkelijk hoger dan andere trainers in deze klasse. Ook wordt het rijden van een afdaling of rijden in de slipstream van een medefietser beter gesimuleerd door deze trainer. 

Tacx Vortex
Tacx Vortex Kenmerken
De Tacx Vortex is het instapmodel interactieve trainer van Tacx. De trainer is minder stabiel en maakt meer geluid dan de duurdere modellen, ook biedt de Tacx Vortex door het lagere vermogen een maximale hellingshoek is "slechts" 7%. Desalniettemin blijft dit een trainer die dezelfde interactieve trainingsmogelijkheden biedt als de duurdere modellen. De Vortex is daarmee vooral interessant voor fietsers die geen enorme krachtinspannningen zullen doen op de trainer. 

Elite Qubo Digital
Elite Qubo Kenmerken
Deze Elite Qubo Digital is een voordelige smarttrainer die qua prijs en bouwkwaliteit te vergelijken is met de Tacx Vortex. De maximale hellingshoek die deze trainer kan simuleren is 6%. In vergelijking met de duurdere trainers is het merkbaar dat wisselingen in de weerstand langer duren. Fiets je op je scherm een heuvel op, dan duurt het even voordat de weerstand omhoog gaat. Deze Pack uitvoering wordt geleverd inclusief trainingsmat en voorwielsteun.

Tacx Satori Smart
Tacx Satori Kenmerken
De Tacx Satori Smart is geen volledig interactieve trainer. Smart wil in dit geval zeggen dat de trainer een ingebouwde snelheid-, cadans- en powermeter heeft en de gegevens kan versturen naar je PC of tablet. Echter de weerstand van de trainer kan niet door de software aangepast worden. Dit moet je zelf doen met de hendel die je op je stuur kunt bevestigen. De nauwkeurigheid van de powermeter is +/- 10%. Dit is natuurlijk niet te vergelijken met de topmodellen maar het geeft je wel de mogelijkheid om te fietsen met interactieve software.

(Tekst gaat verder onder producten)

Vortex Smart T2180 Fietstrainer

Tacx Vortex Smart T2180 Fietstrainer

Interactieve fietstrainer met elektrorem. Aansturen door smartphone enf tablet, of optioneel door PC. Max. vermogen: 950 watt, hellingshoek tot 7%.

€ 449,00

€ 299,00
34% KORTING
Bushido Smart T2780 Fietstrainer

Tacx Bushido Smart T2780 Fietstrainer

De Tacx Bushido Smart T2780 is een interactieve fietstrainer met draadloze motorrem.

€ 549,00

€ 449,00
Kickr Snap Fietstrainer

Wahoo Kickr Snap Fietstrainer

De Wahoo Kickr Snap is een interactieve fietstrainer met een sterke elektrorem.

€ 499,00
Qubo Digital Smart B+ Fietstrainer

Elite Qubo Digital Smart B+ Fietstrainer

De Elite Qubo Digital is een interactieve fietstrainer met een elektrorem welke een stijging van 6% kan simuleren.

€ 399,00

€ 249,00
38% KORTING
Smart Pro 2 Fietstrainer

Bkool Smart Pro 2 Fietstrainer

<!-- generated description --><p>De Smart Pro 2 Fietstrainer van het merk Bkool heeft de volgende positieve kenmerken:</p><ul><li>Geschikt voor Zwift</li><li>Plug & Play; gemakkelijk te koppelen met de gewenst software</li><li>ANT+ Adapter meegeleverd</li><li>Enige trainer in zijn soort die afdalingen simuleert</li></ul>

€ 579,99

€ 399,00
32% KORTING

Basis Fietstrainers

Wheel-on basistrainers

Basis wheel-on trainers hebben geen interactieve mogelijkheden. Het prijsniveau van deze trainers ligt dan ook aanmerkelijk lager. Voordeel van deze trainers is het aantrekkelijk prijspunt en het feit dat je de trainers zonder netstroom kunt gebruiken. Deze trainers zijn met name geschikt als je niet de hoofdprijs uit wil geven om in conditie te blijven en zonder veel gedoe gewoon lekker een uurtje wil trappen. 

Elite Qubo Fluid
Elite Qubo Fluid Kenmerken
De Elite Qubo Fluid is een wheel-on trainer met vloeistofrem. Het voordeel daarvan is dat de trainer een stuk stiller is, het nadeel is dat weerstand niet instelbaar is. Het is namelijk zo dat als je harder fiets er meer weerstand is. Als je 'gewoon' kilometers wilt maken om de conditie op pijl te houden dan is dit een prima optie.

Tacx Booster
Tacx Booster Kenmerken
Deze eenvoudige trainer kan een perfecte trainingspartner zijn in de koude wintermaanden. Doordat de maximale weerstand vrij hoog is (1100 Watt) kun je jezelf er flink mee in het zweet werken. In vergelijking met de goedkopere modellen is merkbaar dat deze Tacx Booster een hoge weerstand kan genereren bij lage snelheiden. Daardoor is het veel beter mogelijk om het beklimmen van een berg of heuvel te simuleren. Het bedienen van de weerstand doe je zelf via de hendel op je stuur.

Elite Novo Force
Elite Novo Force Kenmerken
Deze stand-alone trainer heeft een maximale weerstand van 1080 Watt. In vergelijk met de Booster van Tacx moet je op de Elite Novo Force wel erg hard fietsen om de weerstand zo hoog te krijgen. In de praktijk merk je hier weinig van maar het realistisch simuleren van de Alpe d'Huez zit er dus niet in. De weerstand is vanaf het stuur instelbaar in acht verschillende standen.

Tacx Blue Matic
Tacx Blue Matic Kenmerken
De Tacx Blue Matic is een no-nonsens basistrainer. De maximale weerstand is 700 watt en met een hendel op het stuur instelbaar in 10 verschillende standen. Net zoals de andere trainers in de segment is op lage snelheid de weerstand vrij beperkt. 

Tacx Blue Twist
Tacx Blue Twist Kenmerken
De meest eenvoudige trainer in het assortiment van Tacx, prima geschikt om met minimale uitgaven toch binnen te kunnen trainen. Het grootste nadeel van de Blue Twist is dat de weerstand niet met een hendel op je stuur aan te passen is, maar alleen door een draaiknop de de trainer zelf. Je moet dus afstappen om de weerstand van de trainer verstellen.

(Tekst gaat verder onder producten)

Blue Matic T2650 Fietstrainer

Tacx Blue Matic T2650 Fietstrainer

Basic fietstrainer met sterke magneetrem. Maximaal vermogen: 700 watt met 10 standen. Versteller op het stuur.

€ 159,00

€ 129,00
Booster T2500 Fietstrainer

Tacx Booster T2500 Fietstrainer

De Tacx Booster T2500 is een basis fietstrainer met een sterke magneetrem.

€ 229,00

€ 199,00
Blue Twist T2675 Fietstrainer

Tacx Blue Twist T2675 Fietstrainer

De Tacx Blue Twist T2675 is een basis fietstrainer met een magneetrem.

€ 129,00

€ 109,00
Qubo Fluid Fietstrainer

Elite Qubo Fluid Fietstrainer

Basic fietstrainer met een zeer stille vloestofrem. Progressief oplopende weestand tot maximaal 1200 Watt.

€ 339,00

€ 249,00
27% KORTING
Novo Force Fietstrainer

Elite Novo Force Fietstrainer

De Elite Novo Force is een basis fietstrainer met een sterke magneetrem.

€ 199,99

€ 149,00
26% KORTING

Fietstrainers accessoires

Fietstrainers: Accessoires

ANT+ Adapter

Alle interactieve trainers worden tegenwoordig geleverd zonder PC Software, aansturing gaat in eerste instantie via een gratis app. Als je je fietstrainer toch wil koppelen aan je pc dan gaat dit via het zogenaamde ANT+ signaal. Om dit signaal te kunnen opvangen heb je een speciale adapter nodig die je in de USB-poort plaatst. Wil je dus gebruik maken van software zoals bijvoorbeeld Zwift of Trainerroad, dan heb je deze losse USB adapter nodig. Voor het koppelen met een smartphone of tablet kan je bluetooth gebruiken, hier heb je meestal geen losse adapter voor nodig. 

Trainingsband

De speciale trainerband is eigenlijk een onmisbare accessoire als je een Wheel-On Trainer hebt. De band is speciaal ontwikkeld om te gebruiken op je trainer. Hij is gemaakt van een ander soort rubber dan een gewone buitenband, waardoor hij minder heet wordt, minder snel slijt en niet doorslipt bij het fietsen op hoge weerstand. Bovendien zal deze band een stuk minder geluid produceren tijdens het trainen.

Trainingswiel

Om niet voor elke training je band om te hoeven wisselen wordt er vaak voor gekozen om een compleet trainingswiel aan te schaffen. Een relatief goedkoop achterwiel met de band alvast gemonteerd. In plaats van elke keer moeilijk doen om je band om te wisselen, steek je gewoon een ander achterwiel en kan je gelijk beginnen met trainen. Ideaal als je even tussendoor tijd hebt om een uurtje te trappen. We hebben voor de racefiets een 10-speed en 11-speed variant. Voor de mountainbike hebben we ook een speciaal trainingswiel in het assortiment.

Voorwielsteun

Een voorwielsteun is aan te raden om het voorwiel in te zetten. De steun heft het hoogteverschil op dat tussen je voor- en achterwiel ontstaat wanneer je je fiets in een trainer zet. Bovendien staat je fiets extra stabiel en kan je flink wat kracht uitoefenen op het stuur zonder dat je voorwiel uit positie schiet. Bij de duurdere fietstrainers wordt zo’n steun vaak gelijk meegeleverd, voor de goedkopere trainers zijn ze los verkrijgbaar.

Adapters voor steekassen

Met de komst van schijfremmen hebben ook steekassen hun intrede gedaan bij de racefiets. Een racefiets met steekassen kan niet zomaar in alle fietstrainers gebruikt worden. Voor sommige trainers worden er adapters meegeleverd om hem passend te maken voor steekassen, voor andere trainers zijn de adapters los te bestellen en sommige trainers zijn uberhaupt niet te gebruiken als je fiets steekassen heeft. Welke adapter je nodig hebt is afhankelijk van je fiets en de trainer die je wil gebruiken. Let hier dus goed op bij je aankoop. Bekijk het aanbod steekas adapters.

Trainingsmat

Tijdens het trainen kun je behoorlijk zweten. Je zit binnen in een meestal warme ruimte zonder al teveel frisse lucht en zelfs een ventilator biedt weinig uitkomst. Om te voorkomen dat zweet op de grond valt zijn er trainingsmatten verkrijgbaar. Deze zorgen er ook voor dat je trainer stabiel staat, de trilling gedempt worden en je geen krassen maakt op je vloer. Bekijk de trainingsmatten.

Trainingsband

Tacx Trainingsband

De Tacx trainingsband is speciaal ontwikkeld voor het indoor fietsen.

€ 39,50

€ 27,99
30% KORTING
USB Adapter ANT+

2Moso USB Adapter ANT+

Met de USB ANT+ adapter kun je je laptop/computer aan een ANT+ trainer koppelen.

€ 34,99
Trainingswiel Race 10-speed

12GO Trainingswiel Race 10-speed

Het 12GO Trainingswiel voor racefietsen. Dit wiel is ideaal als je de winterdagen door wilt fietsen, en niet telkens je achterband van je eigen wiel wilt vervangen.

Vanaf € 69,99
Trainingswiel Race 11-speed

12GO Trainingswiel Race 11-speed

Het 12GO Trainingswiel voor racefietsen. Dit wiel is ideaal als je de winterdagen door wilt fietsen, en niet telkens je achterband van je eigen wiel wilt vervangen.

€ 99,99

Vanaf € 89,99
Skyliner Voorwielsteun T2590

Tacx Skyliner Voorwielsteun T2590

De Tacx Skyliner voorwielsteun zorgt ervoor dat het hoogteverschil dat bij gebruik van fietstrainers gecorrigeerd wordt.

€ 20,95

€ 19,99
Trainingswiel MTB 29er

12GO Trainingswiel MTB 29er

Het 12GO Trainingswiel voor 29ers. Dit wiel is ideaal als je de winterdagen door wilt fietsen, en niet telkens je achterband van je eigen wiel wilt vervangen.

€ 79,99

Vanaf € 55,99
31% KORTING
Hometrainer Trainingsband

Continental Hometrainer Trainingsband

Met een moderne rollenbank en de Ultra Sport Hometrainer kan de winter komen.

€ 38,90

€ 29,99
23% KORTING
Voorwielsteun

Elite Voorwielsteun

Een handige accessoires voor als je denkt dat je uitrusting compleet is om binnen te trainen.

€ 17,99
Trainingsmat

Elite Trainingsmat

Een goede trainingsmat van Elite, de mat bestaat uit hard, dicht schuimrubber om lawaai en trillingen te verminderen.

€ 74,99

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850 

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?