a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
28 juni 2019
Door:
Steven L
Delen

De nieuwe SuperSix EVO serie: de snelste lichtgewicht racefiets van het moment?

"De snelste lichtgewicht racefiets die er is!" Zo presenteerde Cannondale vandaag zijn nieuwe SuperSix EVO collectie voor 2020. Onze eerste indruk is dat de fiets niet teleurstelt. De SuperSix heeft een volledige facelift gehad voor 2020. Het frame is volgens een iets andere filosofie ontworpen, waardoor het meer op comfort gericht is. Maar vergis je niet, deze fiets is nog steeds extreem snel! Lees alles over de nieuwe SuperSix EVO's in dit blog!

Wat is er vernieuwd aan de SuperSix?

De nieuwe SuperSix is 30 Watt "sneller" dan haar voorganger. Dit verschil in snelheid komt door de nieuwe filosofie achter het frame. De achtervork is aanzienlijk lager bevestigd dan bij de voorgaande modellen. Verder zijn het stuur en de zadelpen aerodynamischer vormgegeven en strakker geïntegreerd in het frame, waardoor de fiets een fantastisch totaalplaatje heeft.

De geometrie van de fiets is ook veranderd ten opzichte van de 2019 modellen. Ondanks dat de renners van EF Education First op de nieuwe SuperSix EVO rijden, is dit geen all-out racer. De fiets heeft namelijk een iets kortere reach en een iets hogere stack. Hierdoor is de geometrie dus comfortabeler dan voorheen. Dit gaat bij de SuperSix EVO echter niet ten kosten van de snelheid, want die blijft gewoon behouden. De SuperSix is de sweet sport tussen de agressieve SystemSix en comfortabele Synapse.

SuperSix Evo Carbon 105

Dit model is uitgerust met de zeer degelijke Shimano 105 groep en tegelijkertijd het instapmodel in de SuperSix EVO serie voor 2020. De fiets als een van de weinige fietsen in de 2020 serie velgremmen, maar hierdoor is de prijs wel een stuk aantrekkelijker dan een van de varianten met schijfremmen. Verder heeft de fiets een Fulcrum Racing 900 wielset die een mooie toevoeging geven aan het uiterlijk van de fiets.

De SuperSix EVO Carbon 105 heeft een neutrale zwart-grijze kleurstelling. In combinatie met de 105 groep en velgremmen is dit de ideale fiets voor iedereen die een goede carbon racer wil, maar hier niet de hoofdprijs voor neer wil leggen. De fiets is breed inzetbaar, want zowel op het vlakke als bergop staat de SuperSix zijn mannetje.

SuperSix Evo Carbon 105 2020

Cannondale SuperSix Evo Carbon 105 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo 105, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.</p> <p>Dit model is afgemonteerd met de nieuwste Shimano 105 11-speed groepset met Shimano 105 velgremmen. Met deze betrouwbare groepset beschik je over goede schakeleigenschappen. Verder is deze fiets uitgerust met een Fulcrum Racing 900 wielset en verschillende componenten van Cannondale, waaronder een Cannondale 1 crankstel. Een ideale partner voor jouw toekomstige ritten!</p> <

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano 105
Versnellingen
22
Type rem
Mechanische velgremmen
Type racefiets
Normaal
€ 2.299,00

SuperSix Evo Carbon Disc 105

Deze modellen zijn uitgerust met de zeer degelijke Shimano 105 groep en tegelijkertijd het instapmodel in de SuperSix EVO serie voor 2020, de versie met velgremmen is goedkoper, maar deze versie met schijfremmen geeft je remkracht onder alle omstandigheden. Beide modellen hebben een Fulcrum Racing 900 wielset die een mooie toevoeging geven aan het uiterlijk van de fiets. De fietsen hebben een strakke kleurstelling voor een strakke look.

De SuperSix Evo Carbon Disc is voor de fietser die een veelzijdige racer zoekt. De 105 groep is zeer degelijk en dankzij het lichte gewicht is de SuperSix ook een prima klimmer. Wat de Disc versie onderscheidt van het model met velgremmen, is dat je met meer vertrouwen de afdalingen aan kunt vallen. Met schijfremmen heb je namelijk meer remkracht en kun je de remmen beter doseren, ook bij slechte (weers)omstandigheden.

SuperSix Evo Carbon Disc 105 2020

Cannondale SuperSix Evo Carbon Disc 105 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Disc Ultegra, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes. Dit model is afgemonteerd met de nieuwste Shimano 105 11-speed groepset met hydraulische schijfremmen. Met deze betrouwbare groepset van Shimano beschik je over goede schakeleigenschappen en kun je je remkracht beter doseren dan met traditionele velgremmen.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano 105
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 2.799,00
SuperSix Evo Carbon Disc Women's 105 2020

Cannondale SuperSix Evo Carbon Disc Women's 105 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Disc 105, nog lichter, nog aerodynamischer en tergelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. Met de speciale Emerald kleur heb je een unieke fiets en dankzij de speciale damesgeometrie zit je perfect. De SuperSix is de ideale fiets voor elke wielrenster die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano 105
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 2.799,00

SuperSix Evo Carbon Ultegra 2

De SuperSix Ultegra 2 versie is de upgrade van de 105 versie. Verder is ook deze versie uitgerust met velgremmen, dit zorgt dat je een fiets hebt met een uitstekende afmontage, en door de velgremmen blijft de prijs voor een fiets met Ultegra scherp. Voor de Ultegra 2 versie is er gekozen voor een Fulcrum Racing 500 wielset, waarmee de fiets zo licht mogelijk wordt gehouden.

Voor iedereen die een fiets zoekt met een uitstekende afmontage en een strakke kleurstelling is deze fiets een topper. De rode kleur zorgt dat je altijd als eerst gezien wordt en dankzij de velgremmen heeft de fiets een zeer 'schone' look. De Ultegra versnellingsgroep levert uitstekende schakelprestaties, op zowel vlak terrein als in de bergen. 

SuperSix Evo Carbon Ultegra 2 2020

Cannondale SuperSix Evo Carbon Ultegra 2 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Ultegra, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Eucation de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Mechanische velgremmen
Type racefiets
Normaal
€ 2.899,00

SuperSix Evo Carbon Disc Ultegra

Deze modellen zijn uitgerust met de zeer degelijke Shimano Ultegra groep, met de SuperSix EVO heb je de snelste en lichtste racefiets die er in deze klasse te krijgen is. Ook bij de Ultegra versie van de SuperSix Evo is gekozen voor een heren en dames uitvoering. Beide modellen hebben een Hollowgram Si wielset, die de fiets een geweldige uitstraling geven. De kleurstelling bij de Ultegra uitvoering is naar onze mening iets neutraler. Ideaal als je juist een fiets zoekt die iets minder opvalt. Dit neemt niet weg dat de fiets gewoon de SuperSix uitstraling behoudt, want de unieke geometrie kun je niet omheen. 

Deze uitvoering met schijfremmen is daarnaast zeer breed inzetbaar. Dankzij de schijfremmen kun je bijvoorbeeld met nog meer vertrouwen de afdalingen aanvallen. Met schijfremmen heb je namelijk meer remkracht en betere dosering. De SuperSix Evo met Ultegra afmontage en schijfremmen is daarom ideaal als je, naast de ritten door de polder, ook op vakantie met de fiets erop uit gaat.

SuperSix Evo Carbon Disc Ultegra 2020

Cannondale SuperSix Evo Carbon Disc Ultegra 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Disc Ultegra, nog lichter, nog aerodynamischer en tergelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De Supersix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes. Dit model is afgemonteerd met de nieuwste Shimano Ultegra 11-speed groepset met hydraulische schijfremmen.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 3.499,00
SuperSix Evo Carbon Disc Women's Ultegra 2020

Cannondale SuperSix Evo Carbon Disc Women's Ultegra 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Disc Ultegra, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. Met de speciale Champagne kleur heb je een unieke fiets en dankzij de speciale damesgeometrie zit je perfect. De SuperSix is de ideale fiets voor elke wielrenster die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 3.499,00

SuperSix Evo Carbon Disc Ultegra Team

Altijd al willen weten hoe het voelt om op een fiets van een profs te rijden? Dat kan met de EF Education First teamuitvoering van de SuperSix EVO. Naast dat dit model een bijzondere kleur heeft, geeft het natuurlijk een bijzonder gevoel dat jij op dezelfde fiets kunt rijden als de profs in de Tour de France. Niet voor niets kiezen de profs van EF Education First voor de snelste lichtgewicht racefiets van het moment, en ook jij kan hier dus gebruik van maken, hoe gaaf is dat?! De team editie is uitgerust met een hoogwaardige Shimano Ultegra schakelgroep.

Verder is er gekozen om de fiets te voorzien van de HollowGram 35 KNØT wielset, die de fiets niet alleen een geweldige uitstraling geven, maar ook nog eens een licht aerodynamisch voordeel bieden. De bijzondere teamkleur geeft de fiets een speciale uitstraling. Deze bijzondere uitvoering is perfect als je een fiets zoekt die een net iets meer bijzondere uitstraling heeft als een normale racefiets.

SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Team 2020

Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Team 2020

<p>Altijd al willen weten hoe het voelt om op een fiets van de profs te rijden, dat kan met de&nbsp;<span>EF Education First team</span> uitvoering van de SuperSix EVO. Profs als Rigoberto Uran,&nbsp;Sebastian Langeveld,&nbsp;Sep Vanmarcke en&nbsp;Tejay van Garderen maken dit seizoen gebruik van de gloednieuwe SuperSix en gaan proberen grote overwinningen te behalen, en met de snelste lichtgewicht&nbsp;fiets van het moment moet dat zeker gaan lukken. Het mooie aan dit geheel is dat jij ook op deze prachtige fiets kunt rijden. In 2020 is de SuperSix Evo Hi-Mod, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort.&nbsp;</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 4.499,00

SuperSix Evo Carbon Disc Hi-Mod Ultegra Di2

Dit model is uitgerust met het beste carbon wat Cannondale te bieden heeft. Hi-Mod carbon is zeer stijf en ook nog eens erg licht, daarnaast is de fiets uitgerust met een Shimano Ultegra Di2 elektronische schakelgroep. Met deze SuperSix Evo ervaar je schakelen als nooit tevoren, dankzij de elektronische schakelgroep. Bij de Ultegra Di2 versie is gekozen voor een zwart, grijze en witte kleur dit is niet heel erg opvallend, maar in combinatie met de HollowGram 45 SL KNØT wielen geeft dit een heel gaaf effect. Door de samenstelling van hoogwaardige onderdelen op deze fiets is deze SuperSix Evo dé fiets voor de fanatieke wedstrijdrijders.

SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2 2020

Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2 2020

(1)

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Hi-Mod, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 7.499,00

SuperSix Evo Carbon Disc Hi-Mod Dura Ace

Wat krijg je als je het lichtste carbon van Cannondale combineert met de beste en lichte versnellingsgroep van Shimano? Een ongekend lichte en snelle fiets! Het Hi-Mod carbon is het meer stijve en lichte carbon dat Cannondale produceert en de Shimano Dura Ace groep staat bekend om het lichte gewicht en de fantastische schakelprestaties. Deze helpt je met het maximale uit jezelf te halen.

Bij de Dura Ace versie is er gekozen voor een groen, grijze/zwarte uitstraling wat een uniek effect geeft, dit in combinatie met de hoge HollowGram 45 SL KNØT wielen ziet de fiets eruit als een echt racemonster. Je valt met deze fiets niet alleen op vanwege de prachtige looks, maar ook door de topprestaties die je op deze fiets neerzet! 

SuperSix Evo Hi-Mod Disc Dura Ace 2020

Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Dura Ace 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Hi-Mod, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Dura Ace
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 6.499,00

SuperSix Evo Carbon Disc Hi-Mod Dura Ace Di2

Super stijf en licht Hi-Mod carbon, elektronisch schakelen en fantastische looks. Deze uitvoering van de SuperSix Evo verkoopt zichzelf! Niet voor niets is dit ook het top-model van de SuperSix serie. Met de SuperSix EVO heb je de snelste en lichtste racefiets die er in deze klasse te krijgen is. Met Dura Ace Di2 heb je de lichtste elektronische schakelgroep van Shimano en de schijfremmen zorgen voor extreem krachtige remprestaties en uitstekende doseerbaarheid.

Bij de Dura Ace Di2 versie is er gekozen voor een zwart/grijze uitstraling met gouden details, dit is de duurste fiets uit het SuperSix EVO segment en dat is dan ook duidelijk te zien aan de details. De hoge HollowGram 45 SL KNØT wielen maken de fiets echt compleet en zorgen voor een verminderde luchtweerstand. Deze fiets is gemaakt om te winnen!

SuperSix Evo Hi-Mod Disc Dura Ace Di2 2020

Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Dura Ace Di2 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Hi-Mod, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Dura Ace Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 10.499,00

SuperSix Evo Carbon Disc Force eTap AXS 2020

Dit model is als enige uitgerust met een Sram groep, en wat voor één. De Sram Force eTap groep helpt je enorm direct schakelen en geeft je maar liefst 24 versnellingen. Het carbon frame is zeer stijf en ook nog eens erg licht. De Sram uitvoering is voorzien van een strakke wit-zwart-grijze kleurencombinatie, wat de fiets haar eigen unieke karakter geeft. Dit is een fiets waarmee je gezien wilt worden! De hoge HollowGram 35 wielen maken de fiets echt compleet en zorgen voor een efficiënte luchtstroom. 

Deze fiets is ontworpen voor de veeleisende fietser die gezien wil worden in het peloton en in de eindsprint mee wil doen voor de prijzen. De opvallende looks zorgen dat je er tussenuit springt. Door het gebruik van hoogwaardige onderdelen zijn het niet alleen de looks van je fiets waardoor je wordt gezien, maar ook de prestaties die je hiermee neerzet zorgen dat je boven de competitie uit stijgt!

SuperSix Evo Carbon Disc Force eTap AXS 2020

Cannondale SuperSix Evo Carbon Disc Force eTap AXS 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes. Dit model is afgemonteerd met een zeer hoogwaardige Sram Force eTap AXS groepset met hydraulische schijfremmen.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Sram Force eTap AXS
Versnellingen
24
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 5.499,00

Wil je alle 2020 modellen gemakkelijk in een overzicht zien, dan kan dat eenvoudig via onderstaande link:
Alle Cannondale Supersix EVO 2020 fietsen

Speciale Cannondale wielsensor op 2020 fietsen:

De Cannondale 2020 fietsen zijn uitgerust met de speciaal ontwikkelde Cannondale Wielsensor die is te verbinden met Cannondale app. Deze sensor is ontwikkeld in samenwerking met Garmin en registreert hypernauwkeurig de snelheid, afstand en tijd. In de app kan je zien wanneer je fiets toe is aan een onderhoudsbeurt en is elk detail over je fiets terug te vinden, zoals bijvoorbeeld de afstelling van je fiets, erg handig! Daarnaast registreert de app automatisch je rijactiviteiten dankzij de wielsensor. Zodra je begint te fietsen begint de sensor met registreren zo hoef je nooit meer op een startknop te drukken.

De garantie wordt automatisch geregistreerd zodra je de barcode op je fiets scant of als je de wielsensor koppelt aan de app. De sensor kan tot 30 ritten registeren voordat met de app moet worden gesynchroniseerd, handig als er even geen internet in de buurt is op je vakantieadres. De Cannondale sensor is draadloos compatibel met BLE en ANT+.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?