Outlet | tot wel 50% korting! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Alles over avontuurlijke fietsvakanties met de e-bike

Op vakantie met de fiets wordt steeds populairder. Niet omdat het goedkoper is dan iedere andere vorm van vervoer, maar omdat het simpelweg ontzettend leuk is. In 2021 maakten zo’n 3 miljoen Nederlanders een binnen- of buitenlandse fietsvakantie. Met een elektrische fiets geniet je nóg meer van de natuur.

Direct naar: Fietsvakanties in Nederland, Duitsland, België | Waar moet je op letten als je op e-bike vakantie gaat? | De beste e-bikes voor fietsvakanties

Met de elektrische fiets op fietsvakantie

Met de e-bike kun je zowel in binnen- als buitenland heerlijk touren. In Nederland heb je talloze prachtige natuurgebieden, maar ook fietsvakanties in het buitenland worden steeds populairder. We zien iedere week prachtige campers met een fietsendrager en twee e-bikes vertrekken in de richting van België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en zelfs Italië en Spanje. Maar wat zijn nu precies de voordelen van op vakantie met een e-bike?

Onbezorgd en uitgerust genieten

De voornaamste reden voor een fietsvakantie is het kunnen genieten van een prachtige omgeving. Het grootste voordeel van de e-bike is natuurlijk de elektrische ondersteuning. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat je onbezorgd en uitgerust kunt genieten: toeren door toeristische dorpjes, scheuren over avontuurlijke bospaadjes, of gas geven door duinen.

Vrijheid om te gaan en staan waar je wilt

Met de fiets kom je op plekken waar je met de auto of het openbaar vervoer nooit zou komen. Hiermee ben je ook niet afhankelijk van verharde wegen. In Nederland ligt de infrastructuur op het gebied van fietsen er goed bij, maar dat is in andere Europese landen vaak niet het geval.

Mooiste fietsvakanties met de elektrische fiets

In Nederland zijn een hoop prachtige e-bike routes te vinden. Voor écht avontuurlijke fietsvakanties hebben we fijne ooster- en zuiderburen. We lichten de mooiste gebieden voor je uit.

Fietsvakantie in Nederland

Een fietsvakantie in Nederland bestaat vooral uit vlakke routes. Ideaal wanneer je maximaal wilt genieten met minimale inspanning. In Nederland vind je ook authentieke dorpjes en prachtige (zand)vlaktes. Als je aan fietsvakantie in Nederland denkt, denk je waarschijnlijk aan twee gebieden: de Veluwe en Limburg. Op de Veluwe ontsnap je uit de (Rand)stad, en geniet je van bospaadjes die gemakkelijk te berijden zijn. In het soms ''on-Nederlandse'' Limburgse heuvellandschap kom je erachter dat ons kikkerlandje niet zo plat is als je dacht.

Uitgelichte route in Nederland: Lisse en omstreken. Geniet van kilometers bollenvelden, duinen en prachtig uitgestrekte weilanden. We raden aan deze route in het voorjaar te rijden; de hyacinten, narcissen en tulpen staan dan in volle bloei! Download de route.

Fietsvakantie in Duitsland

Duitsland is bij uitstek een e-bikeland! Je vindt hier meer dan 70.000 km aan lange afstandsroutes. Vooral de diversiteit aan gebieden is een pluspunt aan het fietsen in Duitsland. Heuvels, bosgebieden, kathedralen en gouden graanvelden, alles kom je tegen. Vlakbij de grens van Nederland en België vind je de rivier de Moezel. Fietsen langs de Moezel is ideaal om met je partner te doen; het gebied wordt aangeduid als ''zeer romantisch''. 

Uitgelichte route in Duitsland: Met de elektrische fiets mag je het gebied rondom de Bodensee absoluut niet missen. Niet voor niets is dit de populairste e-bike bestemming in Duitsland: rondom dit grote meer kom je verschillende landschappen en authentieke dorpjes tegen. Immers ben je vlakbij Oostenrijk en Zwitserland. De totale route is 270km maar uiteraard kun je je favoriete stukken uitkiezen.

Fietsvakantie in België

Geniet van Vlaamse friet, een traditionele wafel en een (licht) Belgisch speciaalbiertje terwijl je het mooie Belgische landschap ontdekt. De Belgische overheid steekt veel geld in de verbetering van de fietsinfrastructuur. Zo heb je in de Ardennen tegenwoordig avontuurlijke maar goed begaanbare routes; ideaal voor de elektrische fiets! Je fietst van de ene verbazing in de andere: vanuit hypermoderne steden fiets je ineens langs vervallen kastelen, prachtige kerken en door ongerept gebied.

Uitgelichte route in België: Aan de Vlaamse kust vind je de Groene Gordel Brugge: één van de mooiste fietsroutes. In 1 of 2 dagen fiets je 53 kilometer langs kastelen, parken, heuvels en bossen.

Waar moet je op letten als je op e-bike vakantie gaat?

Een mooie route uitkiezen is natuurlijk leuk, maar je moet jezelf ook goed voorbereiden. Waar moet je rekening mee houden? Waar moet je e-bike aan voldoen? Wat moet je meenemen? We zetten het kort op een rijtje Neem jij de e-bike mee achterop de fietsendrager? En zoek jij naast mooie middellange e-bike ritten ook wat rust op bijvoorbeeld een camping? Zorg ervoor dat je e-bike betrouwbaar is, en het terrein aankan wat je wilt begaan. Qua voorbereiding neem je in ieder geval mee:

Avontuurlijke fietsvakanties

Ga je echt puur met de e-bike op vakantie? Bijvoorbeeld van hotel naar hotel? Of in je eigen tent? Dan is het allereerst belangrijk om een goede e-bike uit te kiezen. Waarschijnlijk heb je óf twee accu's, óf een accu van minimaal 750 Wh nodig. In de Franse Alpen kan een sterk maar licht frame erg prettig zijn. Heb je genoeg versnellingen? Kies je voor een derailleur, of toch een onderhoudsvriendelijkere naaf? Wanneer je een écht avontuurlijke fietsvakantie gaat maken, adviseren we je langs te komen in de winkel voor het beste advies. Wat neem je verder mee? Naast de eerdergenoemde punten moet je ook zeker denken aan:

  • Extra tassen zodat je extra bagage kunt meenemen. Hiervoor is plek aan het frame, onder het zadel, op het stuur en op de voorvork.
  • Snellader zodat je tijdens je lunch of diner snel wat extra capaciteit kunt bijtanken.
  • (compacte) Fietskleding voor zowel warm, koud als nat weer.

Welke elektrische fiets is geschikt voor fietsvakanties?

Ondanks dat een elektrische stadsfiets als de Gazelle Paris een prachtige elektrische fiets is, adviseren we voor avontuurlijke fietsvakanties toch nét wat andere fietsen. Vaak kom je uit bij een hybride elektrische fiets. Hieronder vind je onze meest geschikte e-bikes voor je fietsvakantie.

Direct persoonlijk advies?
Vul deze 6 vragen in en dan neemt een e-bike expert contact met je op.

3.999,- 4.949,-
Waardering:
96%
19% korting
2.999,- 3.649,-
18% korting
2.899,- 3.199,-
9% korting
3.349,- 3.649,-
8% korting
2.699,- 2.999,-
10% korting
3.949,- 4.249,-
7% korting
5.645,80
Waardering:
100%
4.199,- 4.599,-
9% korting
4.299,-
3.449,- 3.749,-
8% korting

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen met een opgeladen accu. Maar aan een grotere accu hangt natuurlijk een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt ook af van verschillende factoren; Niet iedereen komt even ver met precies dezelfde fiets. 

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.