2 juli: Dé 12GO Biking toertocht ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Alles over het belang van onderkleding op de fiets

Onderkleding helpt het lichaam om beter te presteren en is er voor alle weersomstandigheden. Tijdens het sporten produceert het lichaam warmte en gaat het lichaam transpireren. Onderkleding draag je direct op je huid en neemt het vocht snel op om het vervolgens af te stoten aan de volgende kledinglaag. Zo blijft de huid droog en het lichaam op temperatuur.

Waarom is onderkleding belangrijk tijdens het fietsen?

Het is dan wel het minst zichtbare onderdeel van je fietsoutfit, maar het dragen van onderkleding is zeker belangrijk om veel fietsplezier te kunnen ervaren. Onderkleding tijdens het fietsen is eigenlijk essentieel om comfortabel op de fiets te kunnen zitten. Onderkleding zorgt namelijk voor een goede regulatie van lichaamswarmte en vochtgehaltes. Op deze manier kan jouw lichaam optimaal presteren. Er zijn daarom ook verschillende type ondershirts, voor verschillende momenten. Wat deze onderkleding typeert leggen wij aan je uit, en wij doen enkele aanbevelingen van populaire producten.

Onderkleding voor op de fiets kopen bij 12GO Biking

Het verschil tussen onderkleding voor dames en heren

Net als bij bijna alle (fiets)kleding, is er ook bij onderkleding een verschil tussen onderkleding voor dames en onderkleding voor heren. Hoewel je in sommige gevallen prima een kledingstuk van het andere geslacht kunt dragen, is dat niet aan te raden bij onderkleding. Onderkleding is gemaakt om zo goed mogelijk op het lichaam aan te sluiten, zodat vocht en warmte efficiënt kunnen worden afgevoerd. Als je ondershirt te groot of te klein is, is dat naast oncomfortabel ook inefficiënt. Warmte wordt minder goed vastgehouden of afgevoerd, en ook vocht kan een probleem worden bij niet goed passende onderkleding. Het is daarom aan te raden om onderkleding te kiezen die goed op je lichaam aansluit, maar die tegelijkertijd niet te strak zit.

Onderkleding voor op de fiets kopen bij 12GO Biking

Onderkleding in de lente of zomer

In de zomer klinkt het misschien gek om een extra shirt (een ondershirt) te dragen, als het om hoge temperaturen gaat. Maar juist in de zomer is het dragen van een ondershirt van groot belang. Tijdens het sporten in warme temperaturen verlies je veel vocht in de vorm van lichaamszweet. Dit zweet verzamelt zich op het lichaam, waardoor je kleding nat en oncomfortabel wordt. Door het dragen van een ondershirt in de zomer creëer je een extra laag tussen je huid en het fietsshirt. Deze extra laag fungeert als een 'tussenlaag' die het vocht van je huid snel opneemt, waardoor je huid niet in direct contact staat met dit vocht en je lichaam droog blijft. Dankzij deze tussenlaag wordt het vocht sneller doorgegeven aan de buitenste laag fietskleding, waardoor jouw lichaam sneller afkoelt tijdens de warme temperaturen.

Zomeronderkleding voor heren

Bekijk direct ons hele assortiment onderkleding voor heren

43,95 54,95
Waardering:
87%
20% korting
31,99 39,99
20% korting
27,99 34,99
Waardering:
90%
20% korting
31,96 39,95
Waardering:
93%
20% korting

Zomeronderkleding voor dames

Bekijk direct ons hele assortiment onderkleding voor dames

31,99 39,99
20% korting
35,99 44,99
20% korting
31,96 39,95
20% korting
29,95 45,-
TOUR DU KORTING

Onderkleding voor op de fiets kopen bij 12GO Biking

Onderkleding in de herfst of winter

Naast de dunne en lichte onderkleding voor tijdens de warme zomermaanden, is er ook onderkleding voor in de koudere maanden. Een extra shirt of een shirt met lange mouwen scheelt al een hoop als je het te koud vindt op de fiets, maar een goed ondershirt kan hier ook een steentje aan bijdragen. Tijdens de koudere dagen van het jaar is het juist belangrijk om de warmte van het lichaamsvocht vast te houden, zodat je lichaam warm blijft. Het is niet prettig om dan drijfnat te moeten worden van het zweet om jezelf warm te houden. Een ondershirt voor in de winter neemt het vocht op, en houdt dat beter vast, waardoor jij een relatief droge huid zult hebben, in combinatie met een warm lichaam.

Winteronderkleding voor heren

Bekijk direct ons hele assortiment onderkleding voor heren

31,99 39,99
20% korting
43,95 54,95
Waardering:
93%
20% korting
89,99 119,95
25% korting
45,95 74,99
TOUR DU KORTING

Winteronderkleding voor dames

Bekijk direct ons hele assortiment onderkleding voor dames

29,99 49,95
Waardering:
100%
40% korting
31,95 49,99
TOUR DU KORTING
10,- 44,95
78% korting

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Blog footer

Bikes4africa

Gerelateerde berichten

Koopgids: Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsbroek? Koopgids: Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsbroek?
Koopgids: Fietshandschoenen voor de winter 2021/2022 Koopgids: Fietshandschoenen voor de winter 2021/2022
De beste winter fietsjassen van 2021 De beste winter fietsjassen van 2021
Alles over de zemen van Craft Alles over de zemen van Craft