Onze winkel is open

Menu

Met een E-bike testcenter, professionele werkplaats en een voorraad van ruim 8000 fietsen ben jij bij 12GO Biking aan het juiste adres voor een flinke dosis fietsplezier!

Belang van onderkleding

Datum:
25 juni 2020
Door:
Bartjan

Onderkleding helpt het lichaam op beter te presteren en is er voor alle weersomstandigheden. Tijdens het sporten produceert het lichaam warmte en gaat het lichaam transpireren. Onderkleding draag je direct op je huid en neemt het vocht snel op om het vervolgens af te stoten aan de volgende kledinglaag. Zo blijft de huid droog en het lichaam op temperatuur.

Fietskleding - Onderkleding

Het is dan wel het minst zichtbare onderdeel van je fiets-outfit, maar het dragen van onderkleding is zeker belangrijk om veel fietsplezier te kunnen ervaren. Onderkleding tijdens het fietsen is eigenlijk essentieel om comfortabel op de fiets te kunnen zitten. Onderkleding zorgt namelijk voor een goede regulatie van lichaamswarmte en vochtgehaltes. Op deze manier kan jouw lichaam optimaal presteren. Er zijn daarom ook verschillende type ondershirts, voor verschillende momenten. Wat deze onderkleding typeert leggen wij aan je uit, en wij doen enkele aanbevelingen van populaire producten.

Onderkleding - Eind Lente / Zomer / Begin Najaar

In de zomer klinkt het misschien gek om een extra shirt (een ondershirt) te dragen, als het om hoge temperaturen gaat. Maar juist in de zomer is het dragen van een ondershirt van groot belang. Tijdens het sporten in warme temperaturen verlies je veel vocht in de vorm van lichaamszweet. Dit zweet verzamelt zich op het lichaam en maakt het lichaam warm. Door het dragen van een ondershirt in de zomer, creëer je een extra laag tussen je huid en het fietsshirt. Deze extra laag fungeert als een 'tussenlaag' die het vocht van je huid snel opneemt, waardoor je huid niet in direct contact staat met dit vocht. Hierdoor wordt het vocht sneller doorgegeven aan de buitenste laag kleding, waardoor jouw lichaam goed op temperatuur kan blijven. De huid blijft droog en het lichaam blijft op temperatuur.

Onderkleding - Einde Najaar / Winter / Begin lente

Naast de dunne en lichte onderkleding voor tijdens de warme zomermaanden, is er ook onderkleding voor in de koudere maanden. Een extra shirt of een shirt met lange mouwen scheelt al een hoop als je het te koud vindt op de fiets, maar een goed ondershirt kan hier ook een steentje aan bijdragen. Tijdens de koudere dagen van het jaar is het juist belangrijk om de warmte van het lichaamsvocht vast te houden, zodat je lichaam warm blijft. Het is niet prettig om dan drijfnat te moeten worden van het zweet om jezelf warm te houden. Een ondershirt voor in de winter neemt het vocht op, en houdt dat beter vast, waardoor jij een relatief droge huid zult hebben, in combinatie met een warm lichaam.

Bekijk onderkleding voor heren / onderkleding voor dames

Castelli Flanders

Bekijk alle fietskleding

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv
Instagram: @12go_biking 
Strava: @12GO Biking