Onze winkel is open

Menu
Datum:
4 mei 2020
Door:
Arne
Delen

10 tips: Op de fiets naar je werk (na het thuiswerktijdperk)

Nu je thuiswerkt sta je niet voor het auto/fiets dilemma. Toch is het handig om nu alvast na te gaan denken wat jij na het thuiswerktijdperk gaat doen. Pak je toch weer de auto? Of maak je een nieuwe start en stap je over op de gezonde tour: fietsend naar je werk. Met deze 10 tips hopen we je wat extra motivatie te geven om tóch eens de fiets naar je werk te gaan pakken. 

Waarom zou je eigenlijk op de fiets naar het werk gaan?

Meerdere onderzoeken tonen aan dat de forens die naar het werk fietst een stuk fitter is. Door te fietsen kom je eigenlijk al aan de aanbevolen dagelijkse beweging, afhankelijk van de afstand die je moet overbruggen. Daarnaast is de spits verleden tijd.  27% van de forensen die op een elektrische fiets naar het werk gaan zijn nog eerder thuis ook. Fietsen zorgt er ook voor dat we een hogere productiviteit hebben op het werk. Regelmatig bewegen is goed voor je hart, longen en spieren.

Op de fiets naar het werk

Tip 1: is je fiets woon-werkveer proof?

Ben je echt actief van plan om naar het werk te fietsen, dan kan een passende fiets niet ontbreken. Wanneer de afstand naar je werk groter is zal je minder snel de fiets pakken dan wanneer de afstand naar je werk kleiner is. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Met de grote opkomst van Speed Pedelecs en de uitstekende kwaliteit van elektrische fietsen kom je binnen afzienbare tijd op het werk aan. Hieronder volgt de keuze van 12GO voor woon-werkverkeer fietsen.

Deze Speed Pedelec van Gazelle is ideaal om veel mee naar je werk te fietsen. Dankzij de riemaandrijving is de fiets heerlijk onderhoudsarm en met de snelheid van 45 kilometer per uur ben je lekker snel op werk. Niet voor niks is deze fiets 'Speed pedelec van het jaar 2020' geworden. Deze Speed Pedelec is een absolute topper en vervangt je auto naar het werk. 

 

 De Kalkhoff Endeavour 3.B Move is een fraai instapmodel wanneer je een elektrische hybride met een geïntegreerde accu wilt hebben. De fiets is van alle mogelijke luxe voorzien. Zo heeft de fiets een elegant frame met een fraai geïntegreerde accu en intern weggewerkte kabels. De sportieve geometrie met verende voorvork maakt dat deze fiets ideaal is voor ontspannen stukjes toeren of voor woon-werkverkeer.

Tip 2: Bereid je goed voor

Zorg dat je de tijd neemt om naar het werk te gaan. Dit is voor de avondmensen onder ons wellicht een lastige tip. Deze tip kan er namelijk voor zorgen dat je een stuk eerder je bed uit moet. Maar wanneer je geen douche op het werk hebt is het handig om goed je tijd in te plannen zodat je niet in alle haast helemaal bezweet op je werk aankomt. Zorg dat je een beetje op tijd aan komt zodat je ook nog even rustig kan uitademen.

Check de weersverwachting. Nee, niet om op het laatst weer af te haken, maar om een goede regenjas mee te nemen. Ga je voor het eerst naar je werk op de fiets? Stippel je route goed uit.

Op de fiets naar het werk

Tip 3: Bouw het rustig op

Woon je een stuk van het werk af? Dan is het niet reëel om elke dag naar het werk te fietsen. Ook als je geregeld op de racefiets zit doe je er bij een afstand van 30 kilometer gerust een uur over om op het werk te komen. 1 of 2 dagen in de week naar het werk fietsen is dan wellicht een haalbaar doel. Overvraag jezelf ook niet teveel, want dan zal het plezier snel verdwijnen, en dat zou jammer zijn!

Tip 4: Hoe trotseer je de winter

Het weer is een van de grootste forensvijanden om op de fiets te stappen.

Koude voeten zijn ontzettend vervelend en kunnen dan ook een grote drempel zijn om op de fiets te stappen. Het hebben van warme voeten begint bij je hoofd. Dit klinkt misschien gek, maar je lichaam is er op ingesteld om je hersenen op temperatuur te houden. Heb je een koud hoofd? Dan heb je ook snel koude voeten. Natuurlijk werken lekker warme merino wollen sokken ook mee aan een aangenamere temperatuur van je voeten. 

Tip 5: Hoe trotseer je baggerweer

Met een poncho kom je helaas niet ver, je krijgt het al snel koud en je voelt je een fietsende vuilniszak. Zorg voor een goede regenjas. Denk bijvoorbeeld aan de Agu essential Rain Jacket. Deze is water- én winddicht. Zo trotseer je het slechte weer zonder er de rest van je werkdag last van te hebben. 

Maak je uitrusting helemaal af met een goede broek. Je wilt natuurlijk niet voor de zoveelste keer met een doorweekte spijkerbroek op werk aankomen. 

Tip 6: Onderhoud je fiets goed

Wees je er goed van bewust dat materiaal in de winter een stuk sneller slijt.  Daarom is het handig om in het voorjaar weer goed onderhoud te doen.

Begin met het wassen van je fiets. Doe dat met een emmer water, sop en een zachte borstel. Maak vooral schoon rondom je trapas en achterwiel. Wanneer er veel gestrooid is in de winter kan er hier veel vuil ophopen. Door het goed bijhouden van je fiets verleng je de levensduur van je fiets.

Houd de bandenspanning op een goed niveau. Houd ongeveer 80% aan van de maximaal aangegeven druk. Smeer je ketting geregeld. Deze tips zorgen ervoor dat de levensduur van je fiets wordt verlengd en daarnaast ook nog de kosten drukken voor onderhoudsbeurten. Heb je een elektrische fiets lees dan ons blog over hoe je het best kan omgaan met je accu.

Onderhoud je fiets goed

Tip 7: Wapen je tegen pech onderweg

Om ongemakken te vermijden onderweg is het handig om een reparatiesetje mee te hebben. Mocht je lek rijden is het fijn om een reservebinnenband, bandenlichter en wat antilekspray op zak te hebben. Een handpompje of multi-tool misstaan ook niet in je uitrusting tegen pech.

Tip 8: Houd het veilig

Veiligheid is het belangrijkst op weg naar het werk. Zorg er (vooral in de winter) voor dat je goede verlichting hebt. Koop een lamp met een voldoende aantal Lumen. Lumen is de sterkte van je lichtbundel. Hoe meer Lumen je hebt, hoe beter je kan zien en gezien kan worden. Ook kan dagrijverlichting je een stuk zichtbaarder maken.

Rijd je op een Speed Pedelec naar het werk? Dan is een helm verplicht. Een helm op een ebike is daarnaast ook echt geen verkeerd idee.

Veilig op de fiets naar het werk

Tip 9: Houd plezier!

Maak van je rit naar je werk geen moetje. Verzin af en toe eens een nieuwe route, houd het leuk voor jezelf. Natuurlijk hoef je niet elke dag een nieuwe route te bedenken, maar het afwisselen van je standaard rondje met een nieuwe route kan jouw dag goed laten beginnen. Heb je geen idee hoe je een andere route naar je werk moet maken of bedenken? Lees dan ons blog over fietsrouteplanners!

Tip 10: Bereken je besparing

Wanneer je even de motivatie niet hebt om richting het werk te fietsen, kan deze tip je wellicht goed van pas komen. Bereken wat je met een ritje naar het werk kwijt bent aan benzine voor je auto. Onthoud dan dat het opladen van je elektrische fiets slechts 10 cent aan stroom kost. De kosten van een gewone fiets liggen nog lager. Daarnaast zijn deze kosten flink te drukken als je tip 6 in acht neemt. 

 Veel succes en fietsplezier!

Voorbereid op de fiets naar het werki\

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mailinfo@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook@12gobikingbv 
Instagram: @12go_biking 
Strava@12GO Biking

Meer Lezen ?