Wahoo Elemnt Fietsnavigatie Bundel

Plus- en minpunten
 • Koppelbaar met sensoren dankzij ANT+
 • Koppelbaar met Smartphone via Bluetooth
 • OpenStreet kaarten vooraf geïnstalleerd
 • Navigatiemogelijkheden
 • Geen kleurenscherm voor meer kaartdetail

Beschrijving

De Wahoo Elemnt GPS Fietscomputer is geen traditionele fietscomputer. De Elemnt is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen van de huidige tijd. De Wahoo Elemnt wordt volledig ingesteld vanaf je iOS of Android smartphone. Na de koppeling biedt de Elemnt de mogelijkheid tot het bijhouden van je ritten, navigatie van A naar B, en back to start  navigatie dankzij de gedetailleerde OSM kaarten die op het toestel staan geïnstalleerd. Het toestel heeft een zwart/ wit E-Ink scherm voor een goede leesbaarheid en hoge helderheid. De Elemnt Bundel wordt inclusief ANT+ snelheid, cadans en hartslagsensoren geleverd.


De Elemnt is een fietscomputer welke volledig in te stellen is vanaf de smartphone en snel te koppelen is dankzij de QR-code functie binnen de Smartphone app. De gegevensvelden zijn aan te passen naar wens en zijn met een druk op de knop aan de zijkant van de Elemnt uit te breiden naar vooraf ingestelde voorkeuren binnen de app. De ritgegevens zijn achteraf op het toestel terug te zien, hierbij worden zaken als afstand, snelheid, tijd, hoogte en nog veel meer getoond. Optionele cadans, hartslag en vermogenssensoren zijn ook te koppelen met de Elemnt om meer uit je training te halen. Via de app op de Smartphone zul je nog meer details kunnen aflezen en via een kaartje bekijken waar je gefietst hebt.

Op de Elemnt zijn OSM kaarten voorgeïnstalleerd van Noord-Amerika, Europa, Azië, Oceanië, Zuid-Amerika en Africa. Kaarten voor Rusland en China zijn apart te downloaden via WiFi. Dankzij deze kaarten heb je een duidelijke weergave waar je je bevindt, en waar je heen moet als je een route aan het fietsen bent. Door middel van pijltjes over de juiste weg is de juiste richting eenvoudig te zien.

Met betrekking tot connectiviteit is de Wahoo Elemnt een echte alleskunner. Zowel ANT+ en Bluetooth zijn ingebouwd, Bluetooth voor de Smartphone koppeling en ANT+ voor sensoren en fietstrainers. De Elemnt is via het ANT+ protocol met vrijwel alles te koppelen, snelheid, cadans, hartslag, vermogenssensoren en elektronisch geschakelde fietsen om te kunnen zien in welke versnelling je zit. Met de smartphonekoppeling is het tevens mogelijk om een naadloze synchronisatie in te stellen met andere accounts zoals Strava, Garmin of MapMyFitness.
Dankzij de Strava koppeling kun je ook deelnemen aan de Strava Live segmenten om zo een stukje competitie aan je training toe te voegen. Deze Strava Live segmenten kun je koppelen aan de LED's aan de zijkant van de Wahoo Elemnt om zo aan te laten geven wanneer een segment start en eindigt. Deze zelfde LED's zijn ook in te stellen om te kunnen trainen op hartslagzones, snelheid of vermogen. Dankzij de verschillende kleuren in deze LED's is te zien of je onder of boven het gemiddelde van je rit fietst.

Ook is er LiveTrack aanwezig op de Elemnt, een functie bekend uit de Garmin Edge toestellen. Hiermee kunnen vrienden of familie volgen waar je je bevindt en je rit bekijken en meegenieten van je fanatieke fietstraining!

Bekijk de volgende categorieën: Elektronica , Fietsnavigatie

 • ANT+l

  ANT+

  ANT+ Met ANT+ kun je snelheid, cadans, hartslag en krachtsensoren koppelen. Het is het meest gebruikte en betrouwbaarste signaal om fietscomputers te koppelen aan sensoren. ANT+ is een storingsvrij signaal en is bijna altijd universeel met elkaar uit te wisselen, je hoeft dus niet een sensor en een fietscomputer van hetzelfde merk te gebruiken om deze met elkaar te laten communiceren.

Specificaties

Algemeen

Draadloos
 • Ja
GPS
 • Met GPS
GLONASS

GLONASS is de tegenhanger van GPS en zijn Russische satellieten. Het voordeel als een fietscomputer over zowel GPS en GLONASS beschikt, is dat deze een nauwkeurigere locatiebepaling heeft.

 • Ja
Navigatie

Het kunnen aangeven dat je van punt A naar B wilt fietsen, en de fietscomputer wijst je de weg.

 • Navigatie met kaart
Hartslagsensor

Hartslagsensoren zijn voorzien van een borstband voor de meest secure meting. Bepaalde fietscomputers krijgen een hartslagsensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een hartslagsensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen hartslagmeting mogelijk is.

 • Meegeleverd
Cadanssensor

Door middel van een cadanssensor kun je het aantal omwentelingen per minuut meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een cadanssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een cadanssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers waar helemaal geen cadansmeting mogelijk is.

 • Meegeleverd
Snelheidssensor

Door middel van een snelheidssensor meet je je snelheid nauwkeurig en secuur. Voor GPS fietscomputers is een snelheidssensor een alternatief, welke standaard via satellieten de snelheid meten. Bepaalde fietscomputers krijgen een snelheidssensor meegeleverd, andere fietscomputers hebben wel de mogelijkheid om een snelheidssensor te koppelen maar zit er geen bij meegeleverd. Ook zijn er fietscomputers die alleen via GPS de snelheid kunnen meten.

 • Meegeleverd
Vermogensensor

Met een vermogenssensor kun je het aantal wattage, en dus je kracht meten wat je op je pedalen wegtrapt. Sommige fietscomputers zijn via ANT+ of Bluetooth te koppelen met een vermogenssensor. Fietscomputers gericht op touring of fietsen voor de ontspanning hebben vaak geen mogelijkheid om te koppelen met vermogenssensoren.

 • Los verkrijgbaar
Connectiviteit

Door middel van ANT+ en Bluetooth kun je een koppeling maken tussen sensoren, fietscomputers en telefoons. Deze signalen zijn storingsvrij en zijn uiterst betrouwbaar. Wifi zorgt ervoor dat je zonder telefoon of kabelverbinding met een computer, je ritgegevens kunt synchroniseren met je online account van het merk in kwestie.

 • ANT+
 • Bluetooth 4.0
 • WiFI
Hoogtemeter

Hoogtemeting doormiddelvan GPS wordt gedaan via een 3-dimensionale meting en verzorgt locatie en hoogte op elektronische wijze. Door middel van een barometrische meting wordt de hoogte bepaald op luchtdruk en gebeurt volledig mechanisch, dit is een secuurdere bepaling van hoogte.

 • Ja, barometrisch
Temperatuur

Dankzij ingebouwde sensoren het kunnen meten én aangeven van de huidige temperatuur.

 • Ja
Achtergrondverlichting
 • Met achtergrondverlichting
Kleurenscherm
 • Nee
Touchscreen
 • Nee

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Kaarten & Route

Functionaliteit

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.