Advies van een expert?
Speed pedelecs met Bosch motor
De sterkste Bosch middenmotor: Performance Line Speed
Bij Speed Pedelecs heb je keuze uit een handjevol motoren. Toch kiezen de meeste fabrikanten voor de hofleverancier op het gebied van motoren: Bosch. Meestal betreft het hier de Performance Line Speed motor. Deze is het meest krachtig en zit dan ook onder 9 van de 10 E45 Speed Bikes.
Verschillende merken met Performance Line Speed motor
Iedere fabrikant heeft een eigen keuze welke motor zij onder hun Speed Pedelec plaatsen. Toch kiezen zoals eerder benoemd de meeste fabrikanten voor de Bosch Performance Line Speed. Bekijk hieronder alle E45 Speed Bikes per merk.
Trek Speed Pedelec | Flyer Speed Pedelec | Gazelle Speed Pedelec | Sparta Speed Pedelec | Riese & Müller Speed Pedelec | Koga Speed Pedelec | Cannondale Speed Pedelec | Stromer Speed Pedelec
Middenmotor Speed Pedelec
Deze Bosch Performance Line Speed valt in de categorie middenmotoren. Over het algemeen is de middenmotor erg populair, zo ook voor Speed Pedelecs. Wanneer je boven de 30 km per uur rijdt, is extra stabiliteit gewenst, met het oog op de veiligheid. Gelukkig zorgt een middenmotor voor extra stevigheid en stabiliteit.
Krachtigste middenmotor van Bosch
Deze Speed Line van Bosch is met 85Nm de meest krachtige van Bosch. Zo zit je zonder al te veel moeite gauw op de gewenste snelheid. Ook ben je op deze manier het snelst weg bij een stoplicht, wel zo fijn.
Ben je op zoek naar de meest krachtige Bosch middenmotor voor e-bikes? Dan moet je kijken naar de Bosch Performance Line CX motor. Met 85Nm schiet je werkelijk vooruit!
De compacte en lichte Bosch Performance Line Speed motor
De Bosch middenmotor is ten opzichte van het model uit 2022 nog compacter en lichter geworden. Dit heeft te maken met de optimalisatie van de software die het mogelijk heeft gemaakt om de Performance Line Speed compacter te maken. De prestaties van de motor zijn niet verminderd terwijl het gewicht wel met een kilo (!) omlaag is gegaan. Elektrische fietsen met de Bosch Performance Line CX zijn de ideale fietsen voor de veeleisende fietser.

Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Plaats accu
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
Kracht motor
De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.
Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Geveerde voorvork
Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.