Bontrager Velocis Raceschoen

Plus- en minpunten
 • BOA en klittenband sluiting
 • Zool versterkt met carbon
 • Geschikt voor SPD-SL pedalen

Beschrijving

De Bontrager Velocis is een stijlvolle raceschoen geschikt voor de hogere segment. Deze schoen heeft een luxe uitstraling en zit bomvol met technologie. Niet voor niets is deze schoen geschikt voor de pro’s en fanatieke wielrenners die een top schoen zoeken.


De Velocis heeft een BOA sluiting. Dit is modern sluiting die veel comfort geeft. Het carbon draad beweegt mee over de wreef van je voet en volgt de natuurlijke anatomie. De klittenband sluiting op je neus helpt om de schoen lekker strak aan te trekken.

De ventilatie voorop de neus helpt om je voeten koel en droog te houden. De zool is gemaakt van composiet en versterkt met carbon. De zool krijgt 10 sterren op Bontrager’s stijfheidsindex. Max is 12 sterren. De pasvorm is ergonomisch en gericht op prestatie. Als je deze schoen aantrekt, wil je niet anders dan hard fietsen!

Heb je normaal maat 42?

  Koop een Breedte Binnenschoenmaat
Bontrager Maat 42 breed 272 mm
Northwave Maat 42 breed 272 mm
Pearl Izumi Maat 43 breed 265 mm
Scott Maat 42 smal 275 mm
Shimano Maat 43 smal 265 mm
Sidi Maat 43 zeer smal 262 mm

Let op: Tabel is indicatie. Per model kunnen de gegevens anders zijn. Wij raden het van harte aan om langs te komen in de winkel en de schoenen te passen.

Bekijk meer: Fietssschoenen

Specificaties

Algemeen

Gemaakt voor
 • Heren
Type schoenen

Race

 

Raceschoenen worden gekenmerkt door hun vlakke zool. Hierdoor zijn ze niet geschikt om op te lopen. Raceschoenen hebben een 3-punts aansluiting voor SPD-SL pedalen.

 

Mountainbike

 

Mountainbikeschoenen worden gekenmerkt door noppen en verstevigingen onder de hak en onder de neus. De extra verstevigingen zijn speciaal aangebracht voor als je een stuk moet lopen. Mountainbikeschoenen hebben een 2-punts bevestiging voor SPD pedalen. De schoenplaatjes zitten verzonken in de zool.

 

Trekking

 

Trekking schoenen worden vaak gebruikt voor woon-werk verkeer en fiets vakanties. Dit zijn ideale schoenen als je veel gaat lopen naast het fietsen. Dit type schoen wordt meestal gebruikt met een standaard of mountainbike SPD pedaal. Het schoenplaatje zit verzonken in de schoen.

 

Triatlon

 

Triatlon schoenen hebben net als race schoenen een vlakke zool met 3-punts aansluiting. Verschil met race schoenen is dat dit type schoen is bedacht om snel aan- en uit te trekken. De schoen heeft een grote lus aan de achterzijde en een wijde instap mogelijkheid.

 • Race
Schoenleest

Bij het kiezen van je maat is het belangrijk om te onthouden dat je voeten uitzetten als het warm wordt. Gemiddeld wordt er halve tot hele maat groter genomen dan je normaal hebt.

 

- Sidi heeft een smalle pasvorm
- Shimano heeft een smalle tot normale pasvorm
- NorthWave heeft een normale tot brede pasvorm
- Bontrager heeft een normale tot brede pasvorm
- Pearl Izumi heeft een normale pasvorm
- Scott heeft een normale pasvorm

 • Normale pasvorm
Sluiting schoenen

Klittenbandsluiting

 

Klittenband is van oudsher één van de meest gebruikte sluitingen. Het klittenband klemt zichzelf en houdt zichzelf stevig vast.

 

Gespsluiting

 

Een gespsluiting is tegenwoordig één van de meest gebruikte sluitingen. Voordeel van een gesp is dat deze tand voor tand versteld kan worden en zeer nauwkeurig is.

 

Draaisluiting

 

Een draaisluiting is verbonden met een draad. Het draad volgt de natuurlijke vorm van de voet. Voordeel van draad is dat het enorm veel comfort geeft en zeer nauwkeurig af te stellen.

 

Vetersluiting

 

De vetersluiting is weer in opkomst. Voordeel van veters is dat je deze strak kunt aantrekken. Veters volgen de natuurlijke vorm van je voet en passen zich aan naar de anatomie.

 • Draaisluiting
Materiaal zool
 • Composiet/carbon zool
Geschikt voor mtb-pedalen
 • Nee
Geschikt voor racepedalen
 • Ja
Winterschoen

Winterschoenen zijn geschikt voor koude temperaturen. Dit type schoen kan gedragen bij temperaturen tot -25°.

 • Nee
Gewicht
 • 582 gram per paar

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!