Meer items toegevoegd aan kledingoutlet ›

Toggle Nav
Winkelwagen

De 5 Beste Apps voor fietsers 2022

Het is moeilijk om tussen de honderden fietsapps de juiste app te vinden. Je bent op zoek naar de perfecte mountainbike app of je wilt gewoon een heerlijke fietsroute rijden op zondagmiddag. Door het grote aanbod heb je geen flauw idee wat je moet downloaden. In dit blog zorgen we ervoor dat jij wegwijs wordt tussen al deze apps en je zo de app kunt kiezen die jou motiveert of ervoor zorgt dat je nog meer plezier ervaart van je rit.

De Apps in dit blog worden gebruikt door medewerkers van 12GO Biking en zijn dus mede gebaseerd op hun ervaringen. Alle Apps zijn gratis of zijn voor een groot deel gratis.

Strava

Strava is de bekendste fietsapp en dat is zeker niet zonder reden. Om te beginnen is Strava geschikt voor elke fietser. Of je nu een tourritje gaat maken of een fervente mountainbiker bent: Strava voldoet aan al jouw fietsbehoeftes. De app is vooral bekend voor hardlopers, maar vanzelfsprekend bespreken wij natuurlijk de functies die geschikt zijn voor de fietser.   

Strava plaatje

De belangrijkste functie van de app is het bijhouden van je ritten. Dit doe je gemakkelijk door je GPS aan te zetten en op ‘Start’ te klikken. Vervolgens kun je de route die je hebt afgelegd analyseren, opslaan en delen. Je kan je vrienden volgen, lid worden van clubs en challenges uitvoeren.

Word lid van de 12GO Biking Strava Club!

Het mooie van de Strava app is dat er een vorm van competitie in is verwerkt in de vorm van KOM. KOM betekent King of the Mountain. Wanneer je een KOM rijdt betekent dat jij de snelste bent op een bepaalde route of een gedeelte daarvan. Hierdoor kun je samen met je vrienden of collega's de challenge aangaan om de KOM te worden. 

Wanneer je een fietscomputer van Garmin, Wahoo of iets anders vergelijkbaars hebt kun je de apps van die computers synchroniseren met Strava. Hierdoor kun je ook gegevens als hartslag, cadans en vermogen terug zien. 

Pluspunten

 •           Fietsprestaties verbeteren door inzicht in je gegevens
 •           Inspiratie opdoen door te kijken naar ritten van anderen
 •           Deel je prestaties met KOM en Strava Live Segments (betaalde functie)
 •           Betaalbare pakketten
 •           Te koppelen met je hartslagmeter, vermogensmeter en cadansmeter.

Minpunten

 •            Het per se willen behalen van een KOM kan gevaarlijke situaties opleveren.

Strava Summit: Betaalde Pakketten

Veel van de functies van Strava zijn gratis maar Strava biedt door middel van Strava Summit ook drie betaalde pakketten aan. Dit zijn de volgende pakketten:

 • Trainingspakket: Dit zorgt ervoor dat je nóg meer uit je training haalt met doelstellingen en een programma samengesteld door professionele coaches.
 • Het veiligheidspakket: Dit pakket draait op het ontdekken van nieuwe routes en is gericht op veiligheid door middel van de Beacon Functie die real time bijhoudt waar jij fietst. Daarnaast komt deze functie met een heatmap waar jij allemaal bent geweest.
 • Het analysepakket: Hiermee kan je al je gegevens nóg beter aflezen door middel van overzichtelijke grafieken, ideaal wanneer je veel gebruik maakt van cadans-, vermogens- en hartslagmeters.

Fondo

De Fondo App van de KNWU is geschikt voor wielrenners met zeer uiteenlopende doelen. De app zorgt ervoor dat jij het maximale uit jezelf haalt door middel van informatieve video’s, uitdagende trainingen en extra achtergrondinformatie.   

Je kunt via de chatten met verschillende coaches en experts van KNWU. Zo worden al je vragen met betrekking tot wielrennen beantwoord en word je geholpen om nog betere prestaties neer te zetten. Het leuke van de App is dat deze gericht is op alles niveaus. Deze niveaus staan ingedeeld in categorieën. Je kan bijvoorbeeld als beginner een trainingsprogramma volgen van niveau 1. Ben je een zeer ervaren renner? Dan kan je een trainingsprogramma volgen van niveau 4.

Pluspunten:

 • Haal het maximale uit je prestaties
 • Sta in contact met experts van KNWU
 • Trainingsprogramma gespecialiseerd op jouw niveau

Minpunten:

 • App staat nog in de kinderschoenen. De App is nog niet zo oud en dat is soms te zien aan het feit dat sommige functies in de komende tijd nog aangevuld moeten worden.
 • De App werkt op basis van je persoonlijke hartslagzones; een hartslagmeter is dus een vereiste bij het gebruik van deze App.

Fondo Pro

Fondo Pro is de betaalde versie van Fondo. Met Fondo Pro krijg je toegang tot alle trainingsprogramma’s en is er een fietscomputer koppeling beschikbaar. Hierdoor is de app nog veelzijdiger en biedt de koppeling met je fietscomputer extra gemak. 

Fondo app

Mycols

MyCols is een App die alle beklimmingen in beeld brengt en automatisch afvinkt wanneer je deze hebt afgelegd. Ook houdt deze App bij hoe vaak je deze beklimming hebt gedaan. Deze App is dan ook voor de klimfreaks onder ons voor wie geen Col een te grote uitdaging is.

De App heeft beklimmingen over de hele wereld in beeld. Van een klim in Nieuw-Zeeland tot de Cauberg in Nederland. Met maar liefst 4600 beklimmingen staan alle bekende bergen in de App, maar ook zeer uitdagende beklimmingen waar zelfs zeer ervaren fietsers nog nooit van hebben gehoord zijn te vinden.

Daarnaast staat er veel achtergrondinformatie over de klim in de App. Met de ‘Map’ functie geeft je een overzicht waar bepaalde klimmen zich waar bevinden. Bovendien is er content in de app te zien over verschillende beklimmingen die door profs worden uitgelegd.   

Pluspunten

 •  Verzamel al je beklimmingen
 •  Te koppelen met Strava
 •  Informatie over al je beklimmingen

Trailforks

Trailforks is voor dé app voor de fanatieke mountainbikers onder ons. Trailforks is een database vol met gegevens van elke Trail. Je krijgt via deze app dus gemakkelijk inzicht in de beste routes ter wereld. De gegevens zijn crowdsourced bij de mensen die de trails ook daadwerkelijk hebben gereden.

Pluspunten

 •  Routes staan ingedeeld op moeilijkheidsgraad zoals bij skipistes
 •  Alle informatie over de trails bij jou in de buurt
 •  Agenda met alle komende evenementen bij jou in de buurt

 Minpunten

 • Je moet per land apart de routes downloaden

Wanneer je inspiratie wilt opdoen en tegelijkertijd nogal kieskeurig bent is Trailtinder van Trailforks een leuke bezigheid. 

trailforks app blog

Ayvri

De Ayvri app is ideaal voor de mensen die ervan houden om alles na hun rit nog even haarfijn uit te leggen en te laten zien aan hun vrienden. Met de Ayvri App breng je de route die je hebt gereden in 3D vorm in beeld, daarnaast staan al je statistieken mooi op een rijtje in de video. 

Pluspunten 

 • Koppeling met Strava
 • Weer een nieuwe methode om op te scheppen 
 • Hoogtemeters worden goed in beeld gebracht

Minpunten

 • Grafisch is de app net wat minder

Alle bovenstaande fietsapps zijn voor zowel Iphone als Android telefoons te downloaden. Wil je meer informatie over het plannen van je route? Lees dan onze blog over fietsrouteplanners of fietsnavigatie.

Telefoon meenemen op de fiets? Dat kan! Maar wel in een telefoonhouder, bespaar de boete van €95,-

€ 1799
Force Siliconen Telefoon Houder
Force Siliconen Telefoon Houder
Force Siliconen Telefoon Houder
Force Siliconen Telefoon Houder
Force Siliconen Telefoon Houder
Force Siliconen Telefoon Houder
Force Siliconen Telefoon Houder
Force Siliconen Telefoon Houder
€ 3499 € 4995
Waardering:
100%
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
Topeak RideCase iPhone X/XS Houder
30% korting
€ 2499 € 2995
Topeak RideCase/Drybag Beugel
Topeak RideCase/Drybag Beugel
€ 750 € 2999
Topeak Drybag iPhone 6 Plus Houder
Topeak Drybag iPhone 6 Plus Houder
Topeak Drybag iPhone 6 Plus Houder
Topeak Drybag iPhone 6 Plus Houder
75% korting

Gerelateerde berichten

Interactieve fietstrainers: de leukste apps
Mountainbiken in Ede: Een uitdaging voor iedereen