Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Top 5 functies van Garmin Connect

Top 5 functies van Garmin Connect

Je hebt laatst een Garmin fietsnavigatie aangeschaft, maar je bent volledig verdwaald in alle mogelijkheden en functionaliteiten. In dit blog lichten we een aantal specifieke mogelijkheden van Garmin Connect uit: Het fitnessplatform van Garmin. 

Garmin Connect is een online omgeving waar je al je sportactiviteiten bij kunt houden. Dit is handig als je in het bezit bent van een fietscomputer, navigatiesysteem of activity tracker van Garmin, zo upload je direct je trainingsdata naar het platform. Activiteiten zijn overigens ook altijd handmatig in te voeren, handig als je een keer je een keer niet met je Garmin getraind hebt. 

Waar kun je Garmin Connect voor gebruiken?

Garmin Connect geeft je een duidelijk overzicht van al je activiteiten en biedt je de mogelijkheid deze te analyseren en te vergelijken met elkaar. Daarnaast kun je Garmin Connect gebruiken om je Garmin apparatuur te beheren, te updaten en er routes of trainingen op te plaatsen. 

Om gebruik te maken van Garmin Connect moet je eerst een account aanmaken. Na het aanmaken van je account kun je aangeven welk Garmin apparaat je hebt en deze koppelen. Voor de koppeling kun je gebruik maken van de Garmin Connect app voor telefoons of van de Garmin Express software voor computers.

De mogelijkheden en functies van Garmin Connect zijn eindeloos en misschien zie je door de bomen het bos niet meer. In dit blog hebben we de vijf belangrijkste functies er voor je uitgepikt.

Bekijk direct: Garmin fietsnavigatie / Garmin sporthorloges / Alles van Garmin

Dashboard

Zowel in de App als bij het online platfrom begint Garmin Connect met een dashboard dat je persoonlijk in kunt stellen. Op deze manier zie je bijvoorbeeld direct hoe lang je hebt geslapen of welke activiteiten je die dag heb uitgevoerd. Vanuit het dashboard kun je vervolgens navigeren naar de uitgelichte functies. Deze geven je nog veel meer mogelijkheden om analyses uit te voeren of jezelf te vergelijken met vrienden en/of andere gebruikers.

dashboard
dashboard garmin connect mobiel

Functie 1: Activiteiten

De activiteitenpagina geeft een overzicht van jouw sportactiviteiten. Deze activiteiten kun je het makkelijkst uploaden door Connect te koppellen met een Garmin toestel, maar zowel in de app als het online platform is het mogelijk om handmatig activiteiten toe te voegen. Je kunt al je sportactiveiten erin zetten: een wielertraining, wandeltocht of snowboarden tijdens de wintersport. Garmin activiteiten sorteer je gemakkelijk, zo krijg je direct een overzicht van al je (sport)activiteiten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het volledige overzicht persoonlijk te maken, zodat je direct ziet wat jij belangrijk vindt. Kies bijvoorbeeld voor afstand, tijd, vermogen of snelheid. 

connect activiteiten
Garmin Connect activiteiten mobiel

Wanneer je een activiteit open klikt krijg je nog veel meer informatie en zie je een kaart met de afgelegde route. Deze route kun je ook opslaan als koers of GPX, zodat je de ronde makkelijk nog een keer kunt rijden of kunt delen met vrienden. Daarnaast krijg je direct een overzicht over jouw activiteiten en data. Op deze manier kun je analyseren wat je gedaan hebt. Train je op hartslag, vermogen of is snelheid voor jou het belangrijkste? In Garmin Connect staat alles voor je op een rij. Achteraf kun je ook al je trainingen met elkaar vergelijken om te zien of je vooruitgang boekt.  

Garmin Connect afgelegde route
Route op mobiel Garmin Connect

Naast grafieken over je snelheid, hartslag, hoogteprofiel, cadans en vermogen vind je onderaan de pagina een overzicht van alle statistieken. Dit is een uitgebreid overzicht van wat je gedaan hebt tijdens de rit.

Statistieken in Garmin Connect
Garmin Connect App statistieken

Functie 2: Koersen

Voorheen kon je in Strava gratis routes maken, maar tegenwoordig moet je overschakelen naar Strava Premium voor deze functie. Garmin Connect is een uitstekend alternatief: kies in het menu voor koersen en bouw zelf een geweldige route. Op basis van de heatmap zie je gemakelijk waar andere gebruikers jou voorgingen, zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan. Maak routes voor de racefiets, MTB of voor een hiketocht, sla de route op en exporteer hem simpel en snel naar jouw toestel. Ga op avontuur met deze functie!

Weergave route Garmin Connect
Garmin Connect App routes

Functie 3: Strava koppeling

Goed nieuws! Je Garmin Connect account is direct te koppelen met de populaire app Strava. Als je inlogt in je Strava account vind je bij de instellingen onder het kopje “Sociale koppelingen” de optie om je gegevens te delen met Garmin Connect. Zodra de koppeling is opgezet kun je Strava terugvinden op je dashboard binnen Garmin Connect.

Na het opzetten van de koppeling worden activiteiten automatisch vanuit Garmin Connect naar Strava geüpload. Je kunt dus direct je ritten terugzien in Strava. Een onmisbare functie als je net zo’n Strava fan bent als wij! Let wel op dat voor een optimale werking van deze koppeling een Strava Premium account nodig is.

Garmin Connect Strava koppeling

Functie 4: Doelstellingen

Doelstellingen binnen Garmin Connect zijn een uitstekend hulpmiddel om een specifieke prestatie te behalen. Om een doelstelling te maken maak je eerst de keuze binnen welke sport je jezelf een doel wil stellen. Hierna kun je aan de hand van extra gegevens een specifiek doel aanmaken, bijvoorbeeld het fietsen van een bepaald aantal kilometers per maand. Dit is een leuke functie om jezelf extra uit te dagen. Een beloning bij het halen van een doel is er helaas niet, maar je kunt natuurlijk altijd jezelf belonen! 

Doelstellingen van Garmin Connect

Functie 5: Workouts

Workouts zijn trainingen die je volledig zelf kunt samenstellen. Door middel van workouts kun je een specifieke training opbouwen en deze vervolgens naar je Garmin apparaat sturen voor real-time coaching. Garmin Connect geeft aan welke geschikte Garmin apparaten er gekoppeld zijn aan je account. Deze functie zal je helpen gestructureerder te trainen en het maximale uit jezelf te halen. Je kunt bijvoorbeeld na een warming up van 20 minuten een serie van 8x 30 seconden inspanning en 30 seconden rust doen. Na deze 8 minuten fiets je 20 minuten rustig en herhaal je de serie nogmaals. Deze training kun je gemakkelijk uitvoeren met behulp van je Garmin. 

Workouts Garmin Connect
Garmin Connect App workout

Ook gebruik maken van Garmin Connect?

Het gebruik van een programma als Garmin Connect geeft een extra dimensie aan je trainingen. Je krijgt uitgebreid inzicht in wat je precies doet en je prestaties worden nauwkeurig bijgehouden. De uitgebreide functionaliteit en de mogelijke koppelingen met andere apps maken Garmin Connect fijne software om actief te gebruiken. 

Het gebruik van Garmin Connect is bovendien helemaal gratis. Het enige wat je nodig hebt om optimaal gebruik te maken van alle functies is een Garmin fietscomputer. Daar kunnen we je uiteraard bij helpen: Bekijk alle Garmin Navigatie en GPS toestellen

Download de app voor extra mogelijkheden

Mocht je nou altijd je trainingsgegevens bij de hand willen hebben, dan kun je de app van Garmin Connect gebruiken. Zo upload je fietscomputer je activiteit direct als je telefoon verbonden is met je fietscomputer. Daarnaast kun je in de app ook andere gegevens bekijken zoals het volgen van je prestatiestatistieken, erg handig als je inzicht wil hebben in jouw trainingstatus of direct je vermogensrecords wil bekijken.

Met de onderstaande producten kan je de Garmin Connect functie gebruiken!

499,99
Waardering:
94.0000%
10% korting
299,99
Waardering:
95%
11% korting
399,99
Waardering:
91%
13% korting
599,99
Waardering:
94.0000%
17% korting

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd? Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd?
De beste fietsnavigatie van 2024 De beste fietsnavigatie van 2024
Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee? Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee?